Google heeft een overeenkomst gesloten om alle domeinnaamregistraties van Google Domains te verkopen aan Squarespace, Inc. Squarespace is nu de feitelijke registreerder van je domein en de Servicevoorwaarden van Squarespace zijn van toepassing. Google zal je domein nog wel blijven beheren tijdens de overgangsperiode. Daarna wordt je domein overgezet naar Squarespace. Na de overdracht zijn je gegevens onderworpen aan het Privacybeleid van Squarespace. Meer informatie over de overeenkomst

Een Google-app hosten in je domein

Je kunt je domein zo instellen dat het een App Engine-app kan hosten. Dit doe je via de Google Cloud Console en via Google Domains:

1. Ga naar de Cloud Console en selecteer je project of app.
  2. Ga in het linkermenu Menu naar App Engine en dan Instellingen Instellingen.
  3. Klik op het tabblad Aangepaste domeinen.
  4. Klik op Een eigen domein toevoegen.
    • Als je domein al is geverifieerd, wordt het domein weergegeven in het gedeelte 'Selecteer het domein dat u wilt gebruiken'. Selecteer het domein in het dropdownmenu en klik op Doorgaan.
    • Als het domein dat je wilt gebruiken niet wordt weergegeven, doe je het volgende:
      1. Selecteer Een nieuw domein verifiëren in het menu.
      2. Voer je domeinnaam in (zoals example.com).
      3. Klik op Verifiëren.
      4. Geef informatie op in het Webmaster Central-venster dat wordt geopend. Als je hulp nodig hebt bij het gebruik van Webmaster Central, ga je naar het Helpcentrum van Webmaster Central.
      5. Ga terug naar de pagina Een nieuw aangepast domein toevoegen in de Google Cloud Console.
  5. Geef in het gedeelte 'Laat uw domein verwijzen naar [project-ID]' het domein en de subdomeinen op die je wilt toewijzen. Als je alle gewenste toewijzingen hebt toegevoegd, klik je op Toewijzingen opslaan.
  6. Klik op Doorgaan om de DNS-records van je domein te zien.
    • In de volgende stappen voer je deze gegevens in je Google Domains-account in.
  7. Ga terug naar Google Domains.
  8. Selecteer je domein.
  9. Klik op Menu.
  10. Klik op DNS.
  11. Scroll naar Aangepaste records en maak de CNAME-recordtoewijzing voor je app. Als je subdomein bijvoorbeeld 'app' is, ziet je record er zo uit:

app.mydomain.com CNAME 1H ghs.googlehosted.com.

Ga naar Extra domeinen toewijzen voor meer informatie.