Google heeft een overeenkomst gesloten om alle domeinnaamregistraties van Google Domains te verkopen aan Squarespace, Inc. Squarespace is nu de feitelijke registreerder van je domein en de Servicevoorwaarden van Squarespace zijn van toepassing. Google zal je domein nog wel blijven beheren tijdens de overgangsperiode. Daarna wordt je domein overgezet naar Squarespace. Na de overdracht zijn je gegevens onderworpen aan het Privacybeleid van Squarespace. Meer informatie over de overeenkomst

Teruggavebeleid van Google Domains

Je kunt je domeinregistratie annuleren en een terugbetaling aanvragen door contact op te nemen met het supportteam van Google Domains.

Registratiekosten

Je kunt binnen 5 dagen na aankoop een terugbetaling aanvragen voor de registratiekosten voor domeinnamen, onverminderd het wettelijke herroepingsrecht dat je hebt als consument die in de EER woont. Op terugbetalingen zijn de volgende uitzonderingen van toepassing:

• Premium-, aftermarket- en aftermarket-premiumnamen kunnen niet worden terugbetaald.
  • Domeinnamen die zijn overgezet vanaf een andere registreerder, worden niet terugbetaald.
  • Domeinnamen die eindigen op .pl, .de, .fr, .it, .jp of .nl worden niet terugbetaald.
  • Voor domeinnamen die eindigen op .au of .com.au kan alleen binnen 3 dagen na aankoop een terugbetaling worden aangevraagd.
  • Voor domeinnamen die eindigen op .mx en .com.mx kan alleen binnen 45 dagen na aankoop een terugbetaling worden aangevraagd.
  • Mogelijk krijg je binnen een aaneengesloten periode van 12 maanden terugbetaling voor maximaal 3 domeinen.

Verlengingskosten

Handmatig verlengde domeinnamen komen niet in aanmerking voor terugbetaling. Als automatische verlenging echter aanstaat voor je domeinnaam, heb je meestal 30 dagen vanaf de verlengingsdatum om een terugbetaling aan te vragen. Dit is afhankelijk van het register.

Andere kosten die niet worden terugbetaald

• Eenmalige kosten voor vroege toegang
  • Herstelkosten
  • Google Workspace-kosten
  • Eenmalige aftermarkettarieven

Neem contact op met het supportteam van Google Domains om een terugbetaling aan te vragen. Nadat je terugbetaling is verwerkt, wordt de registratie van je domeinnaam geannuleerd.

Consumenten in de EER

Als je een consument bent die in de EER woont, heb je volgens de consumentenwetgeving in de EER het recht om je aankoop binnen 14 dagen na aankoop te herroepen. Je hoeft geen reden op te geven. Meer hierover lees je in Informatie over herroeping.
Voor de aankoop van een aftermarket-domeinnaam met een eenmalig aftermarkettarief of een domeinnaam met vroege toegang met eenmalige kosten voor vroege toegang, verlies je in de volgende situaties je herroepingsrecht:
  • Je geeft uitdrukkelijk toestemming voor de levering van de aftermarket-domeinnaam of de domeinnaam met vroege toegang voordat je herroepingsrecht na 14 dagen verloopt.
  • Je erkent dat je je herroepingsrecht verliest en dat je geen terugbetaling meer kunt aanvragen voor het eenmalige aftermarkettarief of de eenmalige kosten voor vroege toegang zodra de aftermarket-domeinnaam of de domeinnaam met vroege toegang is verstrekt.