Om jokertegnposter

Jokertegnposter er en type ressurspost som samsvarer med ett eller flere underdomener – hvis disse underdomenene ikke har noen definerte ressursposter. Jokertegnposter angir domenenavndelen helt til venstre, med en asterisk (*) etterfulgt av et punktum (.) som vist her: *.example.com. (Vær oppmerksom på at forespørsler til rotdomenet, example.com, aldri utløser jokertegnposten *.example.com.)

Jokertegnposter kan brukes med en hvilken som helst DNS-ressursposttype unntatt NS-poster (navnetjenerposter).

Hvis info.example.com og support.example.com i eksempelet nedenfor ikke har definerte ressursposter, viser et DNS-oppslag for disse underdomenene en MX-post som peker til mailhost1.example.com

*.example.com MX 1h 10 mailhost1.example.com.

Hvis learning.resouces.example.com og career.resources.example.com i eksempelet nedenfor ikke har definerte ressursposter, viser et DNS-oppslag for disse underdomenene en MX-post som peker til mailhost2.example.com.

*.resources.example.com MX 1h 10 mailhost2.example.com.

Du kan også opprette jokertegnposter for syntetiske poster for Google Domains.

*.example.com Forwarding 1h www.example.com
*.example.com App Engine 1h app-id

Hvis jokertegnposter ikke brukes på riktig måte, kan det gi uventede resultater. Se RFC 1034 (avsnitt 4.3.3) og RFC 4592 hvis du vil ha mer detaljert informasjon. Se RFC 4592 (avsnitt 2.2.1) hvis du vil ha flere eksempler.