Om registreringer med jokertegn

Registreringer med jokertegn er en ressourceregistreringstype, som matcher et eller flere underdomæner – hvis disse underdomæner ikke har nogen definerede ressourceregistreringer. Registreringer med jokertegn angives som den del af domænenavnet, der er længst til venstre, vha. en stjerne (*) efterfulgt af et punktum (.) som vist her: *.example.com. (Bemærk, at anmodninger om roddomænet, example.com, aldrig vil udløse registreringen med jokertegn *.example.com).

Registreringer med jokertegn kan bruges med alle DNS-ressourceregistreringstyper undtagen NS-registreringer (navneserver).

Nedenstående eksempel viser, at hvis info.example.com og support.example.com ikke har nogen definerede ressourceregistreringer, vil et DNS-opslag for disse underdomæner returnere en MX-registrering, der fører videre til mailhost1.example.com

*.example.com MX 1h 10 mailhost1.example.com.

Nedenstående eksempel viser, at hvis learning.resouces.example.com og career.resources.example.com ikke har nogen definerede ressourceregistreringer, vil et DNS-opslag for disse underordnede underdomæner returnere en MX-registrering, der fører videre til mailhost2.example.com.

*.resources.example.com MX 1h 10 mailhost2.example.com.

Du kan også oprette registreringer med jokertegn for Google Domains Syntetiske registreringer.

*.example.com Forwarding 1h www.example.com
*.example.com App Engine 1h app-id

Hvis de ikke anvendes korrekt, kan registreringer med jokertegn give uventede resultater. Find flere oplysninger og detaljer i RFC 1034 (afsnit 4.3.3) og RFC 4592. Find flere eksempler i RFC 4592 (afsnit 2.2.1).