Functies van Google Domains

Google Domains is ontwikkeld om te zorgen dat u makkelijk online kunt gaan en uw domeinen kunt beheren. Deze functies zijn beschikbaar voor alle domeinen die u koopt via of overzet naar Google Domains.

Geen extra kosten voor privéregistratie

Wanneer u een domein registreert via Google Domains, zijn de kosten voor privéregistratie van uw domein voor onze rekening (uw naam, adres en andere contactinformatie blijven verborgen). Zie Privéregistratie voor meer informatie over domeinprivacy.

E-mail doorsturen

Maak tot 100 e-mailaliassen in uw domein, bijvoorbeeld help@uw_bedrijf of sales@uw_bedrijf, en laat deze doorsturen naar bestaande e-mailaccounts, zoals naam@gmail.com. Ga voor meer informatie over dit proces naar E-mail doorsturen.

Eenvoudig domeinen doorsturen

Laat uw domein doorverwijzen naar uw bestaande domein en website. Met deze functie kunt u gebruikers doorsturen naar één locatie. Zo kunt u www.example.net doorsturen naar www.example.com. U kunt dit proces uitvoeren wanneer u een domein heeft aangeschaft via of overgezet naar Google Domains. Ga voor meer informatie naar Domein doorsturen.

Aanpasbare subdomeinen

Pas uw domein aan met maximaal 100 subdomeinen, zoals blog.example.com en shop.example.com. Hiermee kunt u unieke pagina's maken binnen uw website. Ga voor meer informatie naar Bronrecords.

Snelle, veilige en betrouwbare internetinfrastructuur van Google

Telkens wanneer u een website bezoekt, voert uw computer een DNS-lookup uit. Wanneer u een domein bij ons beheert, gebruikt u dezelfde DNS-servers als Google. Dit betekent dat uw domein een snelle en betrouwbare verbinding heeft met uw website. We bieden 10 miljoen DNS-omzettingen per domein per jaar. Ga voor meer informatie over het Domain Name System naar Over DNS.

Gebruiksvriendelijke tools voor domeinbeheer

U beschikt over een volledige set gebruiksvriendelijke en robuuste tools voor domeinbeheer:

• Bronrecords toevoegen en beheren: A, AAAA, CNAME, MX, NS, PTR, SPF, SRV, TXT
  • Synthetische records van Google voor integratie met Google App Engine, het doorsturen van subdomeinen en het instellen van G Suite
  • Naamservers toevoegen en beheren
  • TTL configureren
  • Domeinvergrendeling

Ga voor meer informatie naar Bronrecords.

Eenvoudige integratie met de beste websitebouwers

Zodra u een domein bij ons koopt of overzet naar Google Domains, kunt u in samenwerking met een van onze partners uw website maken (hier zijn extra kosten aan verbonden). U kunt gebruikmaken van veilige, betrouwbare hosting en aanpasbare templates, en van krachtige functies zoals slepen en neerzetten, en mobiel sitebeheer. Ga voor meer informatie over onze partners naar Uw aanwezigheid op het web.

Nieuwe domeinextensies

De komende jaren komen honderden nieuwe hoofddomeinen (top-level domains, TLD's) beschikbaar zoals .guru en .technology. We willen u zoveel mogelijk opties bieden, zodat u de meest relevante en geschikte domeinnaam kunt kiezen. Ga naar Door Google Domains ondersteunde TLD's om te zien welke hoofddomeinen beschikbaar zijn.

Ondersteuning

Het ondersteuningsteam van Google Domains is elke dag beschikbaar:

• 24 uur per dag via chat en e-mail.
  • Telefonisch van 6:00 uur tot 21:00 uur US Pacific Time.

Zie Contact opnemen met ondersteuning om te zien hoe u contact kunt opnemen met ons ondersteuningscentrum.