Om ICANN

ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) er en ideell, privat organisasjon og det styrende organet for Internett.

ICANN er ansvarlig for den tekniske driften av domenenavnsystemet (DNS) og retningslinjene som definerer hvordan navnene og adressene på Internett fungerer.

InterNIC og IANA er to organisasjoner som drives av ICANN.

InterNIC

InterNIC (Network Information Center) gir informasjon om tjenester for registrering av domenenavn.

IANA

IANA (Internet Assigned Numbers Authority) er ansvarlig for DNS-roten, IP-adressene og andre Internett-protokollressurser. IANA delegerer myndighet for alle andre domener (ikke-rot-domener) til andre registeroperatører.