Over ICANN

De Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) is een particuliere non-profitorganisatie en het bestuursorgaan voor internet.

ICANN is verantwoordelijk voor de technische werking van het Domain Name System (DNS) en het beleid dat voorschrijft hoe de namen en adressen van internet werken.

InterNIC en IANA zijn twee organisaties die worden aangestuurd door ICANN.

InterNIC

Het Network Information Center (InterNIC) verstrekt informatie over services die domeinnamen registreren.

IANA

De Internet Assigned Numbers Authority (IANA) is verantwoordelijk voor de DNS-root, de toewijzing van IP-adressen en andere bronnen voor het internetprotocol. IANA delegeert de autoriteit voor alle overige (niet-root-)domeinen aan andere registers.