Google har inngått en avtale om at Squarespace, Inc. skal kjøpe alle domenenavnregistreringer fra Google Domains. Squarespace er domeneforvalteren for domenet ditt, og vilkårene for bruk av Squarespace gjelder. Google administrerer imidlertid domenet ditt i løpet av en overgangsperiode. Etter denne overgangsperioden blir domenet ditt overført til Squarespace, og fra og med overføringen er dataene dine underlagt personvernreglene til Squarespace. Finn ut mer om avtalen.

Om Squarespace-kjøpet av Google Domains-registreringer

Vi ønsker å informere om viktige kommende endringer i Google Domains-kontoen din. 15. juni 2023 kunngjorde Squarespace en intensjon om å kjøpe domeneregistreringer og tilknyttede kundekontoer fra Google Domains.

Hva skjer?

15. juni 2023 inngikk Google en endelig avtale med Squarespace, som har til hensikt å kjøpe alle domeneregistreringer og tilknyttede kundekontoer fra Google Domains. Nå som transaksjonen mellom Google og Squarespace er avsluttet, er du kunde hos Squarespace. Det er ikke lenger mulig å registrere nye domener hos Google Domains. Frem til domenene dine er overført til Squarespace, noe som skjer i løpet av de neste månedene, kan du fortsette å administrere de eksisterende domenene dine på Google Domains. Hvis du vil kjøpe et nytt domene, kan du prøve Squarespace. Dette er en tilknyttet link. Hvis du kjøper noe fra Squarespace, kan vi få provisjon.

Hva betyr dette for deg som kunde?

Det får ingen umiddelbare konsekvenser for Google Domains-kontoen din, og du trenger foreløpig ikke å gjøre noe. Nå som transaksjonen mellom Google og Squarespace er avsluttet, er du blitt kunde hos Squarespace, og domenekontoen din eies og administreres av Squarespace etter en overgangsperiode. Under overgangen administrerer Squarespace automatisk relaterte Google Workspace-tjenester, med visse unntak. Hvis du trenger å gjøre noe mer, kontakter Squarespace deg direkte.

Hva skjer med domenet ditt?

For kunder som har kjøpt et domene direkte fra Google Domains

Nå som transaksjonen er avsluttet, er du en Squarespace-kunde. Foreløpig administreres domenet ditt fortsatt via Google Domains, med Googles personvernregler og vilkår for bruk fortsatt gjeldende.

Snart starter en overgangsperiode der kunder og, hvis aktuelt, faktureringsinformasjon, overføres til Squarespace over tid, med visse begrensede unntak. Etter denne overgangen kommer Squarespace til å administrere domenekontoen din. Dette inkluderer DNS- og WHOIS-innstillinger samt fornyelse av domenenavn. Hvis du har et Google Workspace-abonnement som faktureres av Google Domains, blir fakturerings- og brukerstøttetjenestene for abonnementet overført til Squarespace. Vi samarbeider med Squarespace om å gjøre overgangen så sømløs som mulig.

Når kunde- og faktureringsinformasjonen din er overført til Squarespace, er du underlagt vilkårene for bruk av Squarespace. Da er også dataene dine underlagt personvernreglene til Squarespace. Du kan fortsatt flytte domenene dine til en annen domeneregistrator før overføringen, eller når som helst senere, underlagt begrensninger angitt av registeroperatører og domeneregistratoren du vil flytte til.

For kunder som har kjøpt et domene under Google Workspace-registreringsprosessen
Nå som transaksjonen er avsluttet, er du en Squarespace-kunde. Snart kommer det til å være en overgangsperiode der kundeinformasjon knyttet til domenet ditt blir overført over tid, med visse unntak. Etter denne overgangen kommer Squarespace til å administrere domenekontoen din. Dette inkluderer DNS- og WHOIS-innstillinger samt fornyelse av domenenavn. Vi samarbeider med Squarespace om å gjøre overgangen så sømløs som mulig. Fakturering for domenet ditt blir fortsatt administrert direkte av Google Workspace, selv etter at domenet er overført til Squarespace.

Kommer domenet mitt til å slutte å fungere på noe tidspunkt?

Domenenavnregistrering og DNS-delegering påvirkes ikke av overføringen til Squarespace. Når domenet ditt er overført til Squarespace, kan du administrere tilleggstjenester via administrasjonskonsollen deres.

Hva skjer med Google Workspace-tjenester og G Suite som er kjøpt via Google Domains?

Nå som transaksjonen mellom Google og Squarespace er avsluttet, er du blitt kunde hos Squarespace. Faktureringen og brukerstøttetjenestene for Google Workspace, inkludert G Suite-abonnementer som for øyeblikket faktureres av Google Domains, blir administrert av Squarespace. Snart kommer det til å være en overgangsperiode der kunde- og faktureringsinformasjon overføres over tid, med visse unntak. Etter dette er det Squarespace som administrerer og fakturerer Workspace-abonnementet ditt, som tidligere ble fakturert av Google Domains. Vi samarbeider med Squarespace om å gjøre overgangen så sømløs som mulig. Dette påvirker ikke Workspace-abonnementer som faktureres direkte av Google Workspace eller andre Workspace-forhandlere.

Hva må du gjøre?

Du trenger ikke å gjøre noe akkurat nå. Du kan administrere domenet ditt på Google Domains frem til det overføres. Etter det administrerer du det i en Squarespace-konto. Du får mer informasjon ved selve overføringen. Google Domains samarbeider med Squarespace om å gjøre overgangen så sømløs som mulig. Finn ut mer om vilkårene for bruk og personvernreglene for Squarespace. Når transaksjonen sluttføres, er du underlagt vilkårene for bruk og personvernreglene for Squarespace så snart kunde- og faktureringsinformasjonen din er overført til Squarespace. Da er også dataene dine underlagt personvernreglene til Squarespace. Du kan fortsatt flytte domenet ditt til en annen domeneregistrator før overføringen, eller når som helst senere, underlagt begrensninger angitt av registeroperatører og domeneregistratoren du vil flytte til.

Hva skjer videre?

Du trenger ikke å gjøre noe foreløpig. Nå som transaksjonen mellom Google og Squarespace er avsluttet, er du blitt kunde hos Squarespace. Snart overføres domenenavnet ditt fra Google Domains til Squarespace. Overgangsprosessen gjennomføres gradvis og forventes å ta flere måneder. Før overføringen administrerer du domenet ditt via Google Domains, og Googles vilkår for bruk, og personvernregler gjelder fortsatt for dataene dine. Når domenet ditt er overført til Squarespace, kan du administrere domenet hos Squarespace. Personvernreglene til Squarespace gjelder for dataene dine. Finn ut mer om vilkårene for bruk og personvernreglene for Squarespace. Vilkårene for bruk og personvernreglene for Squarespace er bindende, og du er underlagt dem så snart kunde- og faktureringsinformasjonen din er overført til Squarespace. Du kan fortsatt flytte domenet ditt til en annen domeneregistrator før overføringen, eller når som helst senere, underlagt begrensninger angitt av registeroperatører og domeneregistratoren du vil flytte til.

Hva skjer med faktureringsdataene dine?

For å sikre at denne overgangen går så sømløst som mulig for deg, blir de krypterte faktureringsdataene dine trygt overført (hvis aktuelt) til Squarespace og de PCI-kompatible betalingsbehandlerne deres.

Hvilke alternativer har du hvis du ikke vil bytte til Squarespace?

Denne kunngjøringen endrer ikke muligheten din til å overføre domenet ditt til andre domeneregistratorer, når som helst, med forbehold om begrensninger angitt av registeroperatører og domeneregistratoren du vil flytte til. Du kan flytte domenene dine til en annen domeneregistrator før overføringen eller når som helst etterpå. Hvis du vil gjøre dette før du bytter til Squarespace, kan du finne ut hvordan du overfører et domene fra Google Domains til en annen domeneregistrator.

Hva betyr dette for Cloud Domains-kunder?

Les de vanlige spørsmålene om Cloud Domains.

Er andre Cloud-produkter, for eksempel Cloud DNS, berørt av dette?

Les de vanlige spørsmålene om Cloud Domains.

Hva om jeg har flere spørsmål?

Kontakt oss hvis du trenger mer hjelp.