Kjøp et domene

I land der Google Domains er tilgjengelig, kan du bruke Google Domains til å kjøpe et domene. Med Google Domains registreres du som standard for ett år med automatisk fornyelse (trinn 6 nedenfor).

Sånn kjøper du et domene

Følg denne veiledningen for å kjøpe et domene:

1. Søk etter et tilgjengelig domene. Finn det du vil kjøpe.
  2. Klikk på Legg til i handlekurven .
  3. Klikk på Se handlekurven for å se gjennom handlekurven din. Hvis du vil fjerne et domene, klikker du på papirkurven Slett ved siden av navnet.
  4. For enkelte domener (f.eks. .US og .CA) må du oppgi tilleggsinformasjon. Klikk på Oppgi informasjon for å gjøre dette.
  5. Velg et personvernalternativ
  6. Med Google Domains velges Automatisk fornyelse som standard. Du kan velge bort automatisk fornyelse om ønskelig.
    Med automatisk fornyelse fortsetter de regelmessige betalingene, slik at du forblir eier av domenet. Når automatisk fornyelse er på, fakturerer Google automatisk betalingsmåten på kontoen din hvert år, omtrent når domenet utløper. Finn ut mer om fornyelsesalternativene.
  7. Klikk på Gå til kassen nederst i handlekurven din.
  8. Oppgi eller endre kontaktinformasjonen for domenet.
    Informasjonen du oppgir, blir den offentlige kontaktinformasjonen for domenet ditt i WHOIS-databasen.
  9. Velg betalingsmåten du ønsker å bruke.
  10. Klikk på Kjøp. Behandlingen av registreringen kan ta noen minutter.

Premiumdomener

Premiumdomener er domener som den nåværende eieren tilbyr for salg eller videresalg mot en tilleggskostnad. Det finnes to typer premiumdomener:

Domener for sekundærmarkedet: Den nåværende domeneeieren tilbyr domenet for videresalg mot en tilleggskostnad. Når du har kjøpt domenet, kan du legge til flere registreringsår og fornye til vanlig pris for toppdomenet (for eksempel USD 12 per år for et .com-domene).

Premiumdomener: Registeret tilbyr domenet mot en tilleggskostnad. I de fleste tilfeller tar registeret et annet gebyr for overføringer, ytterlige registreringsår, fornyelse og gjenoppretting enn basisprisen for det aktuelle domenets toppdomene. Det kan hende registranten krever at du betaler en høyere engangspris for anskaffelse av et premiumdomene. Google legger automatisk til denne kostnaden i registreringsavgiften din hvis dette er aktuelt.

.CA-domener

Hvis du registrerer et domene som slutter med .CA, må du overholde følgende retningslinjer:

Enkeltpersoner i følgende kategorier kan bruke privat registrering:
  • kanadiske urinnvånere (ABO)
  • kanadiske statsborgere (CCT)
  • juridiske representanter for kanadiske statsborgere eller personer med permanent oppholdstillatelse i Canada (LGR)
  • personer med permanent oppholdstillatelse i Canada (RES)

.US-domener

Det finnes begrensninger for .US-toppdomener. Registranten må være en av følgende:

• en fysisk person (i) som er amerikansk statsborger, (ii) som har permanent oppholdstillatelse i USA eller på amerikanske territorier, eller (iii) som har primærbolig i USA eller på amerikanske territorier
  • en amerikansk enhet eller organisasjon som er (i) konstituert innenfor en av de femti (50) amerikanske delstatene, District of Columbia eller andre amerikanske territorier, eller (ii) organisert eller på annen måte innstiftet under lovene i en amerikansk delstat, District of Columbia eller andre amerikanske territorier (inkludert føderale, statlige eller lokale myndigheter i USA eller en politisk underavdeling av disse samt ikke-kommersielle organisasjoner basert i USA)
  • en utenlandsk enhet eller organisasjon som har bona fide tilstedeværelse i USA eller amerikanske territorier

Gå til www.neustar.us/ hvis du vil ha mer informasjon.

Privat registrering er ikke mulig for .US-domener.

.FR-domener

.FR-domener kan bare registreres av innbyggere i EU-land. Gå til European Union: Countries for å se en liste over medlemsland.

.JP-domener

Japan Registry Services krever at selskaper eller enkeltpersoner som registrerer .JP-domener, har permanent postadresse i Japan. Hvis du ikke har permanent postadresse i Japan, gir GMO JP Registration Service, GMO Internet, Inc. (domeneregistratoren) deg en forvalteradresse i Japan, slik at du kan registrere domenet.