Kjøp et domene

For å kjøpe et domene gjør du følgende:

Merk: Du kan sjekke om Google Domains er tilgjengelig i landet ditt i oversikten over tilgjengelighet for Google Domains.

Trinn 1: Søk etter et domene

1. Hvis du ikke ser søkefeltet, klikker du på Søk i domener til venstre.
  2. Skriv inn et navn i søkefeltet øverst på siden. Skriv inn navnet med et domenesuffiks (for eksempel example.com), eller skriv bare inn selve navnet (for eksempel example), så får du se alle de tilgjengelige variantene i Google Domains.
  3. Se gjennom søkeresultatene for å finne ut om domenet er tilgjengelig.
  4. Du kan finstemme søket ved behov. Google Domains søker automatisk etter domener med flere populære endelser (eller toppdomener).
    • Du kan legge til flere endelser ved å klikke på Legg til en utvidelse til høyre. Du finner hele listen over tilgjengelige domener og hva de koster, her.
    • Du kan også se alle mulige domeneendelser for søkestrengen din ved å klikke på Alle suffikser.
    • Beslektede domenenavn vises under søkeresultatene.

Trinn 2: Velg et domene

1. Velg et domene ved å klikke på Legg i handlekurven .
  2. Velg flere domener, eller klikk på Se handlekurven for å se gjennom handlekurven din.

Trinn 3: Kjøp domenet

1. Hvis du er fornøyd med det du har lagt i handlekurven, klikker du på Gå til kassen.
  2. I forgrunnsvinduet Bekreft kontaktinformasjonen:
    • Skriv inn eller bekreft kontaktinformasjonen din.

Denne informasjonen brukes som den offentlige kontaktinformasjonen for domenet ditt i WHOIS-databasen. Se kontaktinformasjon for å få instruksjoner for hvordan du endrer kontaktinformasjonen din etter at du har kjøpt domenet ditt.

Merk: Bare e-postadressen du bruker til å logge på Google Domains med, har tilgang til Google Domains-kontoen din. Du kan oppgi et annet navn eller en annen e-postadresse på Kontaktinformasjon-siden, men denne adressen får ikke tilgang til Google Domains-kontoen din.

• Velg et personvernalternativ.
    • Velg om du vil motta e-post.
    • Klikk på Fortsett-knappen.
  3. I vinduet for betaling med Google-konto:
    • Se over kjøpet ditt.
    • Hvis alt ser greit ut, klikker du på Kjøp-knappen.
    Se artikkelen om betaling med Google for å finne ut mer.

Mer hjelp

Om kjøp av domener

Det som egentlig skjer når du «kjøper» et domene, er at du registrerer domenet for en periode fra 1 til 10 år og betaler for de tilhørende registreringsavgiftene. Du har rettighetene til bruken av domenet frem til registreringsperioden utløper. Registranten for domenet omtales ofte som «eieren» av domenet ettersom det er mulig å fornye registreringen av et domene på ubestemt tid.

Hvis du ikke vet hvor mange år du har lyst til å beholde domenet, velger du 1 år for å tilegne deg domenet. Du kan legge til flere år med registrering senere. Du kan også konfigurere at domeneregistreringen skal fornyes i Google Domains automatisk hvert år.

Bruk av ikke-ASCII-tegn

Du kan bruke ikke-ASCII-tegn når du søker etter domener. I Google Domains kan du legge inn ikke-ASCII-tegn på to forskjellige måter:

• Lim tegnene direkte inn i søkefeltet, for eksempel グーグル.
  • Skriv inn Punycode-representasjonen av tegnene, for eksempel xn--qcka1pmc.

Det varierer for ulike domeneendelser (toppdomener) hvilke sett med ikke-ASCII-tegn som støttes. Internet Assigned Numbers Authority (IANA) har en liste over tegnsettene som støttes for hvert domenesuffiks.

Resultater

Hvis en domeneendelse ikke støtter tegnene du søker etter, får du en melding der det står Dette domenesuffikset støtter ikke spesialtegn eller Dette er ikke et domenenavn.

Premiumdomener

Premiumdomener er domener som tilbys for salg eller videresalg med en tilleggskostnad. Det finnes to typer premiumdomener:

• Premiumdomener for ettermarked – dette er domener som tilbys for videresalg av eiere mot en tilleggskostnad. Når du har kjøpt det, kan du legge til flere år med registrering og fornye til vanlig pris for toppdomenet (for eksempel USD 12 per år for et .com-domene).
  • Premiumdomener fra register – dette er domener som registeroperatøren tilbyr mot en tilleggskostnad. I de fleste tilfeller belastes overføring, fornying, gjenoppretting og ekstra år med registrering til en annen pris enn grunnprisen for toppdomenet, vanligvis tilsvarende den første tilleggskostnaden.

Du må kanskje betale et tilleggsgebyr, en engangskostnad som avgjøres av registranten, for å kunne skaffe deg et premiumdomene. Denne kostnaden legges til i registreringsavgiften for Google Domains.

Vær også oppmerksom på at behandlingstiden kan ta lengre tid, alt fra et par minutter til flere dager, ettersom et premiumdomene, i motsetning til et vanlig domene, må overføres fra den nåværende registranten til deg.

.US-domener

Det finnes begrensninger for .US-toppdomener. En registrant må være enten:

1. en fysisk person (i) som er amerikansk statsborger, (ii) som har permanent oppholdstillatelse i USA eller på amerikanske territorier, eller (iii) som har primærbolig i USA eller på amerikanske territorier
  2. en amerikansk enhet eller organisasjon som er (i) konstituert innenfor en av de femti (50) amerikanske delstatene, District of Columbia eller andre amerikanske territorier eller (ii) organisert eller på annen måte innstiftet under lovene i en amerikansk delstat, District of Columbia eller andre amerikanske territorier (inkludert føderale, statlige eller lokale myndigheter i USA eller en politisk underavdeling av disse og ikke-kommersielle organisasjoner basert i USA), eller
  3. en utenlands enhet eller organisasjon som har en bona fide tilstedeværelse i USA eller amerikanske territorier.

Du finner mer informasjon på www.neustar.us/. Når du kjøper et .US-domene, må du svare på spørsmålene som vises nedenfor:

• Hva beskriver deg best?
  • Hva skal du bruke .US-domenet til?

Merk: Privat registrering er ikke tilgjengelig for .US-domener. Du finner mer informasjon her: Privat registrering.

Søkeresultater

Søkeresultatene varierer avhengig av navnet du skriver inn.

• Tilgjengelig

Hvis domenet er tilgjengelig, ser du domenet oppført ved siden av tilgjengelige toppdomener i Google Domains. For eksempel, example.com, example.net, example.org.

• Ikke tilgjengelig

Hvis domenet ikke er tilgjengelig, ser du en liste over tilgjengelige navn i Google Domains som ligner på domenet du skrev inn.

• Eies allerede

Hvis du eier domenet fra før, ser du en liste over tilgjengelige navn i Google Domains som ligner på domenet du eier.

• Flere søketermer

Hvis du skriver inn flere søketermer (for eksempel «katter og hunder», ser du en liste i Google Domains over tilgjengelige navn som bruker én eller flere av søketermene (for eksempel «katteroghunder»).

• Ugyldige tegn

Hvis du skriver inn en søketerm som inneholder ugyldige tegn (for eksempel «katter! & hunder!»), utelates de ugyldige tegnene, og du ser en liste over tilgjengelige navn i Google Domains med utgangspunkt i de gjenstående gyldige tegnene («katterhunder»). ASCII-bokstavene «a» til «z» (uten skille mellom små og store bokstaver), sifrene «0» til «9» og bindestrek «-» er alle gyldige tegn.

Neste trinn