Køb et domæne

Hvis du vil købe et domæne, skal du gøre følgende:

Bemærk! Se Tilgængelighed af Google Domains for at se, om Google Domains er tilgængeligt i dit land.

Trin 1: Søg efter et domæne

1. Hvis du ikke kan se søgefeltet, skal du klikke på Søg efter domæner til venstre.
  2. Indtast et navn i søgefeltet øverst på siden. Indtast et navn med en endelse (som eksempel.com), eller indtast blot navnet (som eksempel), og lad Google Domains vise dig alle de tilgængelige variationer.
  3. Gennemgå søgeresultaterne for at afgøre, om domænet er ledigt.
  4. Juster din søgning, hvis det er nødvendigt. Google Domains søger automatisk efter dit domæne med flere populære endelser (eller topdomæner).
    • Du kan tilføje flere endelser ved at klikke på Tilføj endelse til højre. Se den komplette liste over tilgængelige domæner og deres priser her.
    • Du kan se alle de mulige domæneendelser for din søgestreng ved at klikke på Alle endelser.
    • Relaterede domænenavne vises under de primære søgeresultater.

Trin 2: Vælg et domæne

1. Vælg et domæne ved at klikke på knappen Læg i indkøbsvogn for at lægge domænet i din indkøbsvogn.
  2. Vælg yderligere domæner, eller klik på knappen Se indkøbsvogn for at gennemgå din indkøbsvogn.

Trin 3: Køb domænet

1. Hvis din indkøbsvogn ser rigtig ud, skal du klikke på knappen Fortsæt til kassen.
  2. I pop op-vinduet Bekræft kontaktoplysninger:
    • Indtast eller bekræft dine kontaktoplysninger.

Disse oplysninger bliver brugt som de offentlige kontaktoplysninger for dit domæne i WHOIS-databasen. Se kontaktoplysninger for at få vejledning i, hvordan du kan ændre dine kontaktoplysninger, efter at du har købt dit domæne.

Bemærk! Kun den mailadresse, som du har logget ind på Google Domains med, har adgang til din Google Domains-konto. Selvom du angiver et andet navn eller en anden mailadresse på skærmen Kontaktoplysninger, får den adresse ikke adgang til din Google Domains-konto.

• Vælg en indstilling for privatliv.
    • Vælg at modtage mails (valgfrit).
    • Klik på knappen Fortsæt.
  3. I betalingsvinduet på din Google-konto:
    • Gennemse dit køb.
    • Hvis alt ser rigtigt ud, skal du klikke på knappen Køb.
    Se Betal med Google for at få flere oplysninger.

Mere hjælp…

Om at købe domæner

Når du "køber" et domæne, registrerer du faktisk domænet i en periode på mellem 1 og 10 år og betaler de tilknyttede registreringsgebyrer. Du har rettighederne til domænet i hele registreringsperioden. Fordi du kan forny registreringen af ​​et domæne, så længe du vil, omtales registranten af ​​et domæne ofte som "ejeren" af domænet.

Hvis du er i tvivl om, hvor længe du vil beholde domænet, skal du vælge et enkelt år for bare at erhverve det. Du kan tilføje yderligere registreringsår senere. Du har også mulighed for at få Google Domains til automatisk at forny din domæneregistrering hvert år.

Brug af andre tegn end ASCII-tegn

Du kan bruge andre tegn end ASCII-tegn, når du søger efter domæner. Google Domains understøtter to forskellige metoder til indtastning af andre tegn end ASCII-tegn:

• Indsæt tegnene direkte i søgefeltet, som for eksempel グーグル.
  • Indtast punycode-repræsentationen af tegnene, som for eksempel xn--qcka1pmc.

Forskellige domæneendelser (TLD'er) understøtter forskellige sæt af andre tegn end ASCII-tegn. Internet Assigned Numbers Authority (IANA) har en liste over tegnsæt, der understøttes af hver domæneendelse.

Resultater

Hvis domæneendelsen ikke understøtter de tegn, du søger efter, vil resultatet enten lyde Specialtegn understøttes ikke for denne domæneendelse eller Dette er ikke et domænenavn.

Premiumdomæner

Premiumdomæner er domæner, der tilbydes til salg eller videresalg med et pristillæg. Der er to slags premiumdomæner:

• Markedspremiumdomæner – Domæner, der tilbydes til videresalg af deres ejere med et pristillæg. Når du har købt det, kan du tilføje flere års registrering og forny det til den almindelige pris for domænets TLD (for eksempel 12 USD pr. år for et .com-domæne).
  • Registerpremiumdomæner – Domæner, registeret tilbyder med et pristillæg. I de fleste tilfælde opkræves en anden pris for overførsel, yderligere registreringsår, fornyelse og gendannelse end grundprisen for TLD'et – som regel den samme som den oprindelige merpris.

For at erhverve et premiumdomæne skal du muligvis betale et pristillæg – en engangsudgift, der bestemmes af registranten. Denne omkostning bliver lagt oven i registreringsgebyret hos Google Domains.

Bemærk også, at behandlingstiden kan være længere – fra få minutter til flere dage – for i modsætning til ved et almindeligt domænekøb skal et premiumdomæne overføres fra den nuværende registrant til dig.

.US-domæner

Der gælder begrænsninger for .US-topdomæner. En registrant skal være enten:

1. En enkeltperson, (i) som er amerikansk statsborger, (ii) som er fast bosiddende i USA eller en af dets besiddelser eller territorier, eller (iii) hvis primære bopæl er i USA eller en af dets besiddelser,
  2. En amerikansk enhed eller organisation, som er (i) hjemmehørende i en af de halvtreds (50) amerikanske delstater, District of Columbia, eller en af USA's besiddelser eller territorier, eller (ii) organiseret eller på anden vis konstitueret under lovene i en af de amerikanske delstater, District of Columbia, eller en af USA's besiddelser eller territorier (herunder en føderal, statslig eller lokal regering i USA eller en politisk underopdeling deraf samt ikke-kommercielle organisationer baseret i USA), eller
  3. En udenlandsk enhed eller organisation, der har en reel tilstedeværelse i USA eller en af ​​dets besiddelser eller territorier.

Du kan finde flere oplysninger på www.neustar.us/. Når du køber et .US-domæne, skal du besvare de spørgsmål, der vises herunder:

• Hvad er den bedste beskrivelse af dig?
  • Hvad bruger du dit .US-domæne til?

Bemærk! Privat registrering er ikke tilgængelig for .US-domæner. Få flere oplysninger i Privat registrering.

Søgeresultater

Søgeresultaterne vil variere alt efter det navn, du indtaster.

• Tilgængeligt

Hvis domænet er tilgængeligt, oplister Google Domains domænet sammen med de tilgængelige topdomæner. F.eks. eksempel.com, eksempel.net, eksempel.org.

• Ikke tilgængeligt

Hvis domænet ikke er tilgængeligt, svarer Google Domains med en liste over tilgængelige navne, der ligner det domæne, du har indtastet

• Ejes allerede

Hvis du allerede ejer domænet, svarer Google Domains med en liste over tilgængelige navne, der ligner det domæne, du ejer.

• Flere søgetermer

Hvis du indtaster flere søgetermer (for eksempel "katte og hunde"), svarer Google Domains med en liste over tilgængelige navne, der bruger en eller flere af de termer (for eksempel "katteoghunde").

• Ugyldige tegn

Hvis du indtaster en søgeterm, der indeholder ugyldige tegn (for eksempel "katte! & hunde!", udelader Google Domains de ugyldige tegn og svarer med en liste over tilgængelige navne baseret på de resterende, gyldige tegn ("kattehunde"). Gyldige tegn er ASCII-bogstaverne fra "a" til "z" (uden skelnen mellem store og små bogstaver), cifrene fra "0" til "9" og bindestregen "-".

Næste trin