Køb et domæne

I lande, hvor Google Domains er tilgængeligt, kan du bruge Google Domains til at købe et domæne. Med Google Domains er din registreringsperiode som standard på et år, og du tilmeldes automatisk fornyelse (trin 6 nedenfor).

Sådan køber du et domæne

Følg denne vejledning for at købe et domæne:

1. Søg efter et ledigt domæne. Find det, du gerne vil købe.
  2. Klik på Læg i kurv .
  3. Klik på Se kurv for at se indholdet af kurven. Du kan fjerne et domæne ved at klikke på papirkurven Slet ud for ​​et navn.
  4. Nogle domæner (f.eks. .US og .CA) kræver, at du angiver yderligere oplysninger. Det gør du ved at klikke på Indtast oplysninger
  5. Vælg en indstilling for privatliv
  6. Google Domains melder dig til automatisk fornyelse som standard. Du kan fravælge dette, hvis du ønsker det.
    Automatisk fornyelse hjælper dig med at beholde ejerskabet af dit domæne, fordi det forhindrer, at du glemmer en betaling. Når automatisk fornyelse er slået til, fakturerer Google dig automatisk én gang om året inden udløbet af dit domæne via betalingsmetoden på din konto. Få flere oplysninger om muligheder for fornyelse.
  7. Klik på Kasse nederst i kurven.
  8. Indtast eller rediger domænets Kontaktoplysninger
    De oplysninger, du indtaster, bliver brugt som de offentlige kontaktoplysninger for dit domæne i WHOIS-databasen.
  9. Vælg din betalingsmetode.
  10. Klik på Køb. Det kan tage op til et par minutter at behandle din registrering.

Primadomæne

Et primadomæne er et domæne, der tilbydes til salg eller videresalg af den nuværende ejer med et pristillæg. Der er to slags primadomæner:

Eftermarkedsdomæne: Den nuværende domæneejer tilbyder det til salg eller videresalg med et pristillæg. Når du har købt domænet, kan du tilføje flere års registrering og forny det til den normale pris for et topdomæne (TLD) (f.eks. 12,00 USD pr. år for et .com-domæne).

Primadomæne: Registreringsdatabasen tilbyder domænet med et pristillæg. I de fleste tilfælde opkræver registreringsdatabasen et andet gebyr for overførsler, yderligere års registrering, fornyelse og gendannelse end basisprisen for den pågældende domæneendelse. Registranten kan kræve, at du betaler en højere engangspris ved købet af et primadomæne. Google føjer automatisk denne udgift til dit registreringsgebyr.

.CA-domæne

En person, der registrerer et domæne med en .CA-endelse, skal overholde disse politikker:

• Være bosiddende i Canada. Få flere oplysninger ved at læse CIRA's politikker, regler og procedurer.
  • Bruge offentlig WHOIS-registrering for virksomheder, offentlige myndigheder og andre organisationer, der ikke er enkeltpersoner.
Personer i følgende kategorier har mulighed for at bruge privat registrering:
  • Canadas oprindelige befolkning (ABO)
  • Canadiske statsborgere (CCT)
  • Juridiske repræsentanter for canadiske statsborgere eller fastboende (LGR)
  • Fastboende i Canada (RES)

.US-domæne

Der gælder begrænsninger for .US-topdomæner. En registrant skal være enten:

• En enkeltperson, (i) som er amerikansk statsborger, (ii) som er fast bosiddende i USA eller en af dets besiddelser eller territorier, eller (iii) hvis primære bopæl er i USA eller en af dets besiddelser
  • En amerikansk enhed eller organisation, som er (i) hjemmehørende i en af de halvtreds (50) amerikanske delstater, District of Columbia eller en af USA's besiddelser eller territorier, eller (ii) organiseret eller på anden vis konstitueret under lovene i en af de amerikanske delstater, District of Columbia eller en af USA's besiddelser eller territorier (bl.a. en føderal, statslig eller lokal regering i USA eller en politisk underopdeling deraf samt ikke-kommercielle organisationer baseret i USA), eller
  • En udenlandsk enhed eller organisation, der har en reel tilstedeværelse i USA eller en af ​​dets besiddelser eller territorier

Se www.neustar.us/ for at få yderligere oplysninger.

Privat registrering er ikke tilgængelig for .US-domæner.

.FR-domæne

.FR-domæner kræver bopæl i et EU-medlemsland. Se en liste over medlemslande her: Den Europæiske Union: Lande.

.JP-domæne

Registreringstjenester i Japan kræver, at virksomheder eller enkeltpersoner, der registrerer .JP-domæner, har en permanent postadresse i Japan. Hvis det ikke er tilfældet, sørger GMO JP Registration Service, GMO Internet, Inc. (registratoren) for en administratoradresse i Japan til din registrering, og du vil kunne registrere domænet.