Kontaktuppgifter

När du registrerar en domän måste du skicka in kontaktuppgifter för den domänen. Det finns tre typer av kontaktuppgifter:

• Innehavare: ägaren av domänen
  • Administratör: personen som ansvarar för de administrativa besluten kring domänen
  • Teknisk kontakt: personen som ansvarar för tekniska ändringar på domänen
Vem som helst kan hitta uppgifterna till innehavaren med hjälp av en WHOIS-sökning. Om du inte vill att de kontaktuppgifterna ska vara offentliga kan du aktivera privat registrering.

Så här ändrar du kontaktuppgifter

Följ de här stegen om du vill uppdatera kontaktuppgifterna.

1. Logga in på Google Domains: domains.google.com/registrar.
  2. Klicka på Mina domäner i navigeringsfältet till vänster.
  3. Klicka på domännamnet vars kontaktuppgifter du vill ändra.
  4. Bläddra till Personliga kontaktuppgifter
  5. Klicka på Redigera under typen av kontaktuppgifter för att göra ändringar.
  6. När du har redigerat klickar du på Spara.
  7. Välj hur du vill få en verifieringskod.
    • E-post: Kontrollera e-postadressen i dina kontaktuppgifter. Följ länken i e-postmeddelandet och verifiera ändringen.
    • Sms eller telefonsamtal: Du får en 6-siffrig kod i ett sms eller röstmeddelande. Ange koden i Google Domains och klicka på Godkänn och fortsätt.
När du lägger till en e-postadress ger du inte den e-postadressen möjlighet att hantera ditt Google Domains-konto. Läs om hur du lägger till en ansvarig för Google Domains om du vill tillåta andra att hantera ditt konto.

Om andra tecken än ASCII-tecken

Du kan använda tecken som inte är ASCII-tecken i dina kontaktuppgifter. Vissa domäner stöder dock inte sådana tecken i WHOIS-resultatet. I de fallen ersätts internationella tecken i dina kontaktuppgifter med omskrivningar med ASCII-tecken.

Du kan inte använda tecken som inte är ASCII-tecken i kontakt-e-postadressen för domäner som inte har stöd för internationella tecken. Kontrollera listan med teckenuppsättningar som varje domänändelse har stöd för, som tillhandahålls av Internet Assigned Numbers Authority (IANA).