Kontaktuppgifter

Så här uppdaterar du dina personliga kontaktuppgifter:

Obs! När du ska ändra kontaktuppgifter måste du verifiera ändringen genom att ange aktuell e-postadress eller aktuellt telefonnummer.
  1. Klicka på Mina domäner i kolumnen till vänster och klicka på domännamnet.
  2. Klicka på fliken Inställningar Settings (gear icon).
  3. Rulla ned till avsnittet Personliga kontaktuppgifter. Det finns tre typer av kontaktuppgifter: Innehavare, Admin och Teknisk kontakt.
  4. Klicka på Redigera under typerna av kontaktuppgifter om du vill göra ändringar.
  5. När du har gjort dina ändringar och klickat på Spara så väljer du hur du vill ta emot verifieringskoden.
    • Välj e-post om du fortfarande har tillgång till den tidigare e-postadressen.
      1. Kontrollera e-posten hos den tidigare innehavaren.
      2. Följ länken i e-postmeddelandet och verifiera ändringen.
    • Välj sms eller telefonsamtal om du inte längre har tillgång till e-postkontot.
      1. Google Domains skickar antingen ett sms eller ringer upp med datorgenererad röst och ger dig en sexsiffrig verifieringskod.
      2. Ange koden och klicka på Godkänn och fortsätt.
    • Om du inte har tillgång till vare sig innehavarens e-postadress eller telefonnummer kontaktar du supporten.

Obs! Det är bara den e-postadress du använder för inloggning till Google Domains som har åtkomst till ditt Google Domains-konto. Om du anger ett annat namn eller en annan e-postadress som kontaktuppgift under Innehavare, Admin eller Teknisk kontakt så har de inte åtkomst till ditt Google Domains-konto.

Så här ändrar du dina offentliga kontaktuppgifter:

1. Läs mer i Privat registrering.
  2. Vilka kontaktuppgifter som är tillgängliga offentligt beror på din sekretessinställning.

Mer hjälp ...

Om kontaktuppgifter

För att kunna fatta avgörande beslut om ägande till domännamn så kräver ICANN att alla som registrerar en domän även lämnar sina kontaktuppgifter.

Det finns tre kontakter för varje domän. Alla tre kan ha samma namn och adress. Initialt så fylls alla tre i med uppgifterna du anger på skärmen Kontaktuppgifter när du registrerar eller överför domänen till Google Domains.

• Innehavare: domänens ägare.
  • Admin: personen som ansvarar för de administrativa besluten kring domänen.
  • Teknisk kontakt: den person som ansvarar för tekniska ändringar på domänen.

Innehavarens kontaktuppgifter (som namn, postadress, telefonnummer och e-postadress) är offentligt tillgängliga via WHOIS-sökningar. Om du inte vill att dina kontaktuppgifter ska vara offentliga så ska du aktivera privat registrering.