Google har ingått ett avtal med Squarespace, Inc. som köper upp alla domännamnsregistreringar av Google Domains. Squarespace är postens registrar för domänen och Squarespaces användarvillkor gäller. Google hanterar dock din domän under en övergångsperiod. Efter övergångsperioden flyttas din domän över till Squarespace. Vid överföringen omfattas dina uppgifter av Squarespaces integritetspolicyLäs mer om avtalet.

Ändra kontaktuppgifter i Google Domains

När du registrerade en domän uppgav du kontaktinfo för den domänen. Vi lägger till denna information i WHOIS-databasen som officiell ägarinformation för domännamnet. För att säkerställa äktheten kräver ICANN att vi håller dessa uppgifter aktuella under domänens registreringsperiod. Det finns tre typer av kontaktuppgifter som du måste ange och underhålla:

• Innehavare: domänens ägare.
  • Administratör: personen som ansvarar för de administrativa besluten kring domänen.
  • Teknisk kontakt: personen som ansvarar för tekniska ändringar på domänen.

Tips! Med en WHOIS-sökning kan en person vanligtvis hitta vissa eller alla av dessa kontaktuppgifter. Om du inte vill att kontaktuppgifterna ska vara offentliga kan du aktivera integritetsskydd.

Ändra kontaktuppgifter

1. Logga in på Google Domains.
  2. Välj namnet på din domän.
  3. Längst upp till vänster klickar du på Meny Meny följt av Registreringsinställningar.
  4. Klicka på Redigera under Kontaktuppgifter längst upp till höger.
  5. När du har redigerat klickar du på Spara.
  6. Välj hur du vill få en verifieringskod om du får frågan.
    • E-post: Kontrollera e-postadressen i dina kontaktuppgifter. Verifiera ändringen genom att följa länken i e-postmeddelandet.
    • Sms eller telefonsamtal: Du får en sexsiffrig kod i ett sms eller röstmeddelande. Ange koden i Google Domains och klicka på Skicka.

Om du blir ombedd att verifiera måste du göra det inom 15 dagar, annars spärras din domän. Webbplatsinnehåll eller e-postmeddelanden som har konfigurerats på domänen slutar fungera tills du har slutfört verifieringsprocessen.

Tänk på följande om du uppdaterar innehavarens e-postadress:

• Den tidigare innehavarens kontaktuppgifter måste bekräfta ändringarna innan de tillämpas. Personen får ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta eller avvisa den föreslagna ändringen. Om den här e-postadressen inte längre är tillgänglig kontaktar du oss för att slutföra dina kontaktändringar.
    Tips! När du kontaktar oss kan du behöva verifiera din relation till domännamnet innan vi tillämpar ändringarna. Vi kan begära följande:
    • kopior av en legitimation, till exempel körkort eller pass
    • andra bevis på anknytning, till exempel en elräkning.
    Vi vidtar de här stegen för att säkerställa att endast autentiserade personer kan ändra domännamnsuppgifter.
  • Den uppdaterade e-postadressen ersätter inte den e-postadress du använder för att hantera ditt Google Domains-konto. Läs om skillnaden mellan innehavarens kontaktadress och hanteringsadress. Om du vill att innehavarens kontaktadress ska få åtkomst till och hantera domännamnet kan du läsa mer om hur du delar domännamnshantering.

Andra tecken än ASCII-tecken

Du kan använda andra tecken än ASCII-tecken i dina kontaktuppgifter. Vissa domäner stöder dock inte dessa tecken i WHOIS-resultat. I de fallen ersätts internationella tecken i dina kontaktuppgifter med omskrivningar med ASCII-tecken.

Du kan inte använda tecken som inte är ASCII-tecken i kontakt-e-postadresser för domäner som inte har stöd för internationella tecken. Om du är osäker på vilka tecken som stöds kan du titta på listan över teckenuppsättningar som stöds för varje domänändelse.