Hantera domännamnservrar

Den här artikeln innehåller information om hur du visar domännamnservrar (DNS) för din domän och ändrar till anpassade namnservrar.

Så fungerar det

Namnservrar identifierar var din domän finns på internet. Du har två alternativ när det gäller namnservrar:

• Google Domains: Google Domains tilldelar automatiskt 4 namnservrar till din domän.
  • Anpassade namnservrar: Alternativt kan du lägga till upp till 12 anpassade namnservrar.

Om du använder Google Domains-namnservrarna behöver du inte ställa in dem själv. Vi hanterar namnservrarna och resursposterna åt dig. När du använder Google Domains-namnservrarna kan du lägga till upp till 100 resursposter för din domän.

Blanda inte namnservrar. Använd antingen Google Domains-namnservrar eller anpassade namnservrar.
Om du använder namnservrar från en annan Google-produkt, till exempel Google Cloud DNS, väljer du Anpassade namnservrar i Google Domains.

Visa namnservrar

Så här visar du domänens namnservrar:

1. Logga in på Google Domains.
  2. Klicka på Mina domäner i navigeringsfältet till vänster.
  3. Klicka på fliken DNS  för domännamnet.
  4. Bläddra ned till Namnservrar så ser du en lista med namnservrar för domänen.

Byta till anpassade namnservrar

Om du använder anpassade namnservrar hanterar din DNS-leverantör (inte Google Domains) namnservrarna. Håll följande krav i åtanke:

• Du måste skapa resursposter via din DNS-leverantör.
  • Du måste använda minst 2 namnservrar, men vi rekommenderar att du använder minst 4. Fråga din DNS-leverantör om hur många och vilka namnservrar som är tillgängliga för dig.

Så här byter du till anpassade namnservrar:

1. Logga in på Google Domains.
  2. Klicka på Mina domäner i navigeringsfältet till vänster.
  3. Klicka på fliken DNS  för domännamnet.
  4. Under Namnservrar väljer du Använd anpassade namnservrar.
  5. Ange en anpassad namnserver i fältet Namnserver.
  6. Klicka på knappen + för att lägga till varje namnserver.
  7. Klicka på Spara för att spara namnservrarna.

När du har bytt till anpassade namnservrar ställer du in nya resursposter via din DNS-leverantör.

Obs! När du byter till anpassade namnservrar visas ett varningsmeddelande längst upp på sidan. Du kan klicka på Återställ standardvärden i varningsmeddelandet om du vill återställa Google Domains-namnservrarna.

Återställa Google Domains-namnservrar

Så här återställer du standardnamnservrarna för Google Domains:

1. Logga in på Google Domains.
  2. Klicka på Mina domäner i navigeringsfältet till vänster.
  3. Klicka på fliken DNS  för domännamnet.
  4. Klicka på Återställ Google Domains namnservrar.

Obs! Det kan ta flera minuter innan DNS-ändringarna har genomförts beroende på var du befinner dig, och 24–48 timmar över hela internet.

Läs mer om säkerhetstillägg för domännamnssystem (DNSSEC) för din domän i Ställa in DNSSEC för din domän.