Nimipalvelimet

Voit tarkastella verkkotunnuksesi nimipalvelimia seuraavasti:

1. Valitse navigointipalkissa Omat verkkotunnukset ja klikkaa verkkotunnuksen nimeä.
  2. Klikkaa DNS-välilehteä .
  3. Selaa Nimipalvelimet-osioon, jossa on lueteltu verkkotunnuksesi nimipalvelimet.

Voit vaihtaa mukautettuihin nimipalvelimiin seuraavasti:

Käytä vähintään kahta nimipalvelinta. Google suosittelee kuitenkin käyttämään vähintään neljää nimipalvelinta. Tarkista DNS-tarjoajaltasi käytettävissäsi olevien nimipalvelimien lukumäärä ja nimet.

1. Valitse Nimipalvelimet-kohdasta Käytä mukautettuja nimipalvelimia.
  2. Kirjoita haluamasi nimipalvelimen nimi Nimipalvelin-kenttään.
  3. Lisää toinen nimi klikkaamalla +.
  4. Tallenna nimipalvelin klikkaamalla Tallenna.
  5. Määritä uudet resurssitietueet DNS-tarjoajan kanssa. (Google Domainsin resurssitietueita voi käyttää vain Google Domainsin nimipalvelimien kanssa.)

Google Domainsin nimipalvelimien palauttaminen

Palauta Google Domainsin nimipalvelimet seuraavasti:

1. Klikkaa Palauta oletusnimipalvelimet ‑painiketta.

Huom. Kun otat mukautetut nimipalvelimet käyttöön, sivun ylälaitaan ilmestyy varoitusviesti. Voit palauttaa Google Domainsin nimipalvelimet myös klikkaamalla varoitusviestissä Palauta oletusasetukset ‑painiketta.

Lisää ohjeita

DNSSEC-suojauksen käyttöönotto verkkotunnuksellesi

DNSSEC (Domain Name System Security Extension) suojelee verkkotunnustasi erilaisilta hyökkäyksiltä, kuten DNS:ään kohdistuvilta välimuisti- tai huijaushyökkäyksiltä.

DNSSEC:n käyttäminen mukautettujen nimipalvelimien kanssa

Jos olet käyttänyt kolmannen osapuolen DNS-tarjoajaa DNSSEC:n määrittämiseen verkkotunnuksellesi, sinun on otettava DNSSEC käyttöön myös Google Domainsille. Kun olet määrittänyt DNSSEC:n DNS-tarjoajan kanssa, määrityksiin sisältyy vähintään yksi DNSKEY-tietue kullekin suojattavalle verkkotunnukselle tai aliverkkotunnukselle. Kullekin DNSKEY-tietueelle on luotava vähintään yksi DS-tietue Google Domainsissa, jotta voit viimeistellä DNSSEC:n määrityksen.

Selvitä seuraavat arvot DNS-tarjoajalta:

• Avaintagi: Lyhyt tagi, joka viittaa olemassa olevaan DNSKEY-tietueeseen. Arvon on oltava välillä 0–65535.
  • Algoritmi: Salausalgoritmi, jolla DNSKEY-tietueen suojausavain on luotu. Yleensä se on yhdistetty tiivistefunktion kanssa RSA/SHA1:n tapaan.
  • Tiivistetyyppi: Algoritmi, jolla DNSKEY-tietueen tiiviste on luotu. Tämä tunnetaan myös tiivistealgoritmina tai ‑funktiona.
  • Tiiviste: DNSKEY-tietueen tiivistetty arvo, jolla tietue tunnistetaan näyttämättä avaimen arvoa. Pituus vaihtelee tiivisteen tyypin mukaan seuraavasti:
    • SHA1 – 40 heksadesimaalinumeroa
    • SHA256 – 64 heksadesimaalinumeroa
    • SHA384 – 96 heksadesimaalinumeroa.
Tietoja nimipalvelimista

Nimipalvelimet määrittävät verkkotunnuksen sijainnin internetissä. Google Domains määrittää verkkotunnuksellesi automaattisesti neljä nimipalvelinta. Vaihtoehtoisesti voit lisätä enintään 12 mukautettua nimipalvelinta. Älä sekoita nimipalvelintyyppejä, vaan käytä vain joko Google Domainsin nimipalvelimia tai mukautettuja nimipalvelimia.

Google Domainsin nimipalvelimien käyttäminen

Jos käytät Google Domainsin nimipalvelimia, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Google Domains hallinnoi nimipalvelimia ja NS-resurssitietueita puolestasi. Kun käytät Google Domainsin nimipalvelimia, voit lisätä verkkotunnukseesi enintään 100 resurssitietuetta (lue lisää ohjeesta Resurssitietueet).

Muokattujen nimipalvelimien käyttäminen

Jos käytät muokattuja nimipalvelimia, niiden hallinnasta vastaa DNS-tarjoajasi (ei Google Domains). Samoin resurssitietueiden luominen käy DNS-tarjoajan kautta. Google Domainsin resurssitietueet eivät toimi muokattujen nimipalvelimien kanssa.

Huom. Jos käytät toisen Google-tuotteen (muu kuin Google Domains) nimipalvelimia, valitse Google Domainsissa muokatut nimipalvelimet. Muu tuote voi olla esimerkiksi Google Cloud DNS ‑nimipalvelu.

Tietoja NS-resurssitietueista

Huomioi seuraavat asiat NS-resurssitietueista:

• NS-resurssitietueet, jotka identifioivat pääverkkotunnuksen (@ tai example.com): Nämä tietueet luodaan puolestasi, eivätkä ne ole näkyvissä Muokatut resurssitietueet ‑osiossa DNS-välilehdellä. Tietueiden hallinnoinnista vastaa Google Domains, jos käytät Googlen nimipalvelimia, tai DNS-tarjoajasi, jos käytät mukautettuja nimipalvelimia. Ainoastaan nimipalvelimen tunniste (ns-zdns-dev-1.prod.google.com) näkyy Nimipalvelimet-osiossa DNS-välilehdellä. Voit muuttaa tunnistetta (vaihtaa Googlen nimipalvelimet mukautettuihin nimipalvelimiin), mutta et voi muuttaa NS-tietueita.
  • NS-resurssitietueet, jotka identifioivat aliverkkotunnukset (info.example.com, tuki.example.com): Sinä luot nämä tietueet valitsemalla NS-tyypin Muokatut resurssitietueet ‑osiossa DNS-välilehdellä.