Verkkotunnuksen nimipalvelimien määritykset

Tämän artikkelin ohjeiden avulla voit katsella verkkotunnuksesi nimipalvelimia (DNS) ja vaihtaa omiin nimipalvelimiin.

Näin se toimii

Nimipalvelimet määrittävät verkkotunnuksen sijainnin internetissä. Nimipalvelimelle on kaksi vaihtoehtoa:

• Google Domains: Google Domains määrittää verkkotunnuksellesi oletusarvoisesti neljä nimipalvelinta.
  • Mukautetut nimipalvelimet: vaihtoehtoisesti voit lisätä jopa 12 omaa nimipalvelinta.

Jos käytät Google Domainsin nimipalvelimia, sinun ei tarvitse määrittää mitään asetuksia. Google tekee nimipalvelimien ja resurssitietueiden määritykset puolestasi. Kun käytät Google Domainsin nimipalvelimia, voit lisätä verkkotunnukseesi jopa sata resurssitietuetta

Älä käytä erityyppisiä nimipalvelimia ristiin. Käytä vain joko Google Domainsin nimipalvelimia tai omia nimipalvelimia.
Jos käytät toisen Google-tuotteen, kuten Google Cloudin, nimipalvelimia, valitse Google Domainsissa omien nimipalvelimien vaihtoehto.

Näin näet nimipalvelimet

Voit katsella verkkotunnuksesi nimipalvelimia seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Domainsiin.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Omat verkkotunnukset.
  3. Valitse verkkotunnuksen DNS-välilehti .
  4. Selaa Nimipalvelimet-osioon, jossa on lueteltu verkkotunnuksesi nimipalvelimet.

Näin vaihdat omiin nimipalvelimiin

Jos käytät omia nimipalvelimia, niiden määrityksistä vastaa DNS-tarjoajasi Google Domainsin sijaan. Muista nämä vaatimukset:

• Resurssitietueet on luotava DNS-tarjoajan kautta.
  • Käytä vähintään kahta mutta mielellään vähintään neljää nimipalvelinta. Tarkista DNS-tarjoajaltasi käytettävissäsi olevien nimipalvelimien lukumäärä ja nimet.

Voit vaihtaa omiin nimipalvelimiin seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Domainsiin.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Omat verkkotunnukset.
  3. Valitse verkkotunnuksen DNS-välilehti .
  4. Valitse Nimipalvelimet-kohdasta Käytä omia nimipalvelimia.
  5. Kirjoita haluamasi nimipalvelimen nimi Nimipalvelin-kenttään.
  6. Lisää uusia nimipalvelimia +-painikkeella.
  7. Tallenna nimipalvelimet valitsemalla Tallenna.

Kun olet vaihtanut omiin nimipalvelimiin, määritä uudet resurssitietueet DNS-tarjoajan kautta.

Huom. Kun otat omat nimipalvelimet käyttöön, sivun ylälaitaan ilmestyy varoitusviesti. Voit palauttaa Google Domainsin nimipalvelimet varoitusviestin Palauta oletusasetukset ‑painikkeella.

Näin palautat Google Domainsin nimipalvelimet

Palauta Google Domainsin nimipalvelimet seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Domainsiin.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Omat verkkotunnukset.
  3. Valitse verkkotunnuksen DNS-välilehti .
  4. Klikkaa Palauta Google Domainsin nimipalvelimet.

Huom. DNS-muutosten astuminen voimaan voi kestää sijainnistasi riippuen useita minuutteja ja koko internetissä 24–48 tuntia.

Jos tarvitset apua DNSSEC‑tietoturvalaajennuksen (Domain Name System Security Extension) käyttöönottoon verkkotunnuksellesi, ohjeet saat täältä.