Over WHOIS

WHOIS is een internetprotocol dat wordt gebruikt om in databases query's uit te voeren voor informatie over domeinen.

Een WHOIS-database is een openbaar toegankelijke database waarin informatie over domeinen wordt opgeslagen, zoals registrants en registrars, aanmaak- en vervaldatums en naamservers.

U kunt een query op een WHOIS- database uitvoeren met behulp van een WHOIS-zoekopdracht.

Een WHOIS-zoekopdracht uitvoeren

De informatie die is opgeslagen in een WHOIS-database, is zichtbaar voor iedereen die met het WHOIS-protocol een query uitvoert op de database. Dit type query wordt vaak een WHOIS-zoekopdracht genoemd. Een WHOIS-zoekopdracht levert de contactgegevens op van de registrar, registrant, beheerder en technische medewerkers.

U kunt in Google Domains als volgt een WHOIS-zoekopdracht uitvoeren:

1. Zoek naar het domein.

Als u het domein niet kunt vinden, kunt u een WHOIS-zoekopdracht uitvoeren naar de naam.

2. Klik in de zoekresultaten naast de domeinnaam op de knop voor WHOIS-informatie .

3. Na enkele ogenblikken worden de zoekresultaten weergegeven.