Privat registrering

När du köper en domän väljer du en sekretessinställning. Du angav personliga kontaktuppgifter när du registrerade domänen. Sekretessinställningen avgör i vilken utsträckning kontaktuppgifterna visas i en WHOIS-sökning:
  • Inaktivera sekretesskydd: visar några eller alla personliga kontaktuppgifter
  • Aktivera sekretesskydd: visar inga personliga kontaktuppgifter

Om sekretesskydd

Sekretesskydd hjälper dig att undvika spam och otillåten användning av kontaktuppgifter. När sekretesskydd är aktiverat och någon gör en WHOIS-sökning på din domän visas andra kontaktuppgifter till en tredjepartsleverantör. Exempel:

• [krypterad sträng]@exempel.se.[sekretessleverantör]
  • ägare@exempel.se.[sekretessleverantör]

Du får fortfarande meddelanden och förfrågningar om din domän. Tredjepartsleverantören vidarebefordrar fysisk post och e-post som skickas till de alternativa adresserna till din privata adress.

Genom att använda sekretesskydd godkänner du tredjepartsleverantörens användarvillkor: Tucows för domänändelser där Google Domains är postens registrar och Key Systems GmbH för domänändelser där Key Systems är postens registrar. Bekräfta postens registrar genom att kolla referensen för domänändelser.

Så här ändrar du sekretessinställningen

Vissa domänändelser stödjer inte sekretesskydd. Titta i referensen för domänändelser och kontrollera om du kan använda privat registrering med din domän.

Du kan när som helst ändra sekretessinställningen. Gör så här:

1. Öppna Google Domains.
  2. Klicka på Mina domäner i navigeringsfältet till vänster.
  3. Välj namnet på domänen vars sekretessinställning du vill ändra.
  4. Klicka på fliken Inställningar och bläddra till Sekretesskydd.
  5. Välj ett sekretessalternativ:
    • Inaktivera sekretesskydd (offentlig registrering)
    • Aktivera sekretesskydd (privat registrering)

Offentlig registrering för .com- och. net-domäner

Från och med den 22 maj döljs vissa registreringsuppgifter automatiskt i WHOIS-sökningar för domäner som slutar med .com och .net, även om du använder offentlig registrering. Som standard visas bara följande information:

• Organisationens namn
  • Delstat/provins
  • Land
I sådana fall visar WHOIS-sökningen ingen fungerande e-postadress. Det betyder att domänägaren inte kan få meddelanden eller förfrågningar om registreringen. Om du vill att alla ska kunna kontakta dig behöver du samtycka till att visa alla dina uppgifter.

Så här visar du alla uppgifter offentligt

Med .com- och .net-domäner har du möjlighet att offentliggöra alla dina uppgifter. Gör så här:

1. Ändra sekretessinställningen till Inaktivera sekretesskydd.
  2. Välj Publicera dina uppgifter i WHOIS-katalogen.
  3. Välj Jag samtycker i dialogrutan för samtycke.