Privéregistratie

Voordat u begint...

Beperkingen voor privéregistratie

Privéregistratie is niet mogelijk voor de volgende hoofddomeinen (TLD's of domeinextensies):

• .CO.IN
  • .CO.NZ
  • .CO.UK
  • .IN
  • .US
Opmerking voor .CO.UK-domeinen: Google Domains biedt geen privéregistratie voor .CO.UK-domeinnamen. Het register Nominet vereist dat registrars zoals Google Domains actuele contactgegevens van alle gebruikers verzamelen. Nominet staat toe dat bepaalde niet-commerciële domeineigenaren hun WHOIS-contactgegevens niet openbaar maken. Zie de WHOIS Policies van Nominet. Domeineigenaren die voldoen aan de voorwaarden, kunnen via Nominets loginpagina voor registranten aangeven dat ze geen toestemming geven om hun contactgegevens te laten zien.

Wanneer u een domein koopt, moet u een privacyoptie selecteren. U kunt privéregistratie in- of uitschakelen (zie Instellingen voor privéregistratie hieronder). U kunt de privacyinstellingen altijd wijzigen.

U kunt als volgt privéregistratie in- of uitschakelen:

1. Klik in de navigatiebalk op Mijn domeinen en klik daarna op de domeinnaam.
  2. Klik op het tabblad Instellingen Settings (gear icon).
  3. Scrol naar het gedeelte Privéregistratie.
  4. Selecteer een privacyoptie:
    • Maak mijn gegevens privé (privéregistratie inschakelen)
    • Maak mijn gegevens openbaar (privéregistratie uitschakelen)

Meer hulp...

Over serviceproviders voor privéregistratie

Voor privéregistratie wordt een externe provider gebruikt en zijn aanvullende voorwaarden van toepassing.

Raadpleeg de Servicevoorwaarden voor externe serviceproviders voordat u privéregistratie inschakelt.

Instellingen voor privéregistratie

Met de instellingen voor privéregistratie kunt u bepalen welke contactgegevens worden getoond bij WHOIS-zoekopdrachten:

• Maak mijn gegevens privé: de contactgegevens van de externe privacyprovider worden getoond.
  • Maak mijn gegevens openbaar: uw persoonlijke contactgegevens worden getoond.

Met de instellingen voor privéregistratie kunt u bepalen welke contactgegevens in escrow worden geplaatst:

• Maak mijn gegevens privé: de contactgegevens van de externe privacyprovider worden in escrow geplaatst.
  • Maak mijn gegevens openbaar: uw persoonlijke contactgegevens worden in escrow geplaatst.
Privéregistratie en WHOIS-zoekopdrachten

Met privéregistratie kunt u uw contactgegevens beschermen tegen spam en andere vormen van misbruik. Als u privéregistratie inschakelt (Maak mijn gegevens privé) en iemand voert een WHOIS-zoekopdracht uit voor uw domein, worden de contactgegevens van een externe privacyprovider weergegeven. Uw persoonlijke contactgegevens worden niet weergegeven en blijven privé.

De vorm van het alternatieve e-mailadres wordt bepaald door het register dat verantwoordelijk is voor uw domein. Er zijn thin registries en thick registries:

• Thin registries gebruiken versleutelde e-mailadressen. De versleutelde e-mailadressen worden om veiligheidsredenen elke veertien dagen gewijzigd. Bijvoorbeeld: [versleutelde_string]@example.com.[privacyprovider]
  • Thick registries gebruiken geen versleutelde e-mailadressen. Bijvoorbeeld: owner@example.com.[privacyprovider]

Fysieke post die voor u binnenkomt op het alternatieve adres wordt doorgestuurd naar het door u geregistreerde persoonlijke adres. E-mails die binnenkomen op het alternatieve e-mailadres worden doorgestuurd naar het door u geregistreerde persoonlijke e-mailadres. Wanneer u privéregistratie heeft ingeschakeld, moet u deze e-mails niet ten onrechte aanzien voor spam.