Privéregistratie

Wanneer u een domein koopt, kiest u een privacyinstelling. Deze instelling bepaalt welke van de persoonlijke contactgegevens die u tijdens de registratie van uw domein heeft opgegeven, worden weergegeven bij WHOIS-zoekopdrachten:
  • Privacybescherming uitschakelen: Enkele of alle persoonlijke contactgegevens worden weergegeven.
  • Privacybescherming inschakelen: Er worden geen persoonlijke contactgegevens weergegeven.

Over privacybescherming

Met privacybescherming kunt u spam en misbruik van contactgegevens voorkomen. Als privacybescherming is ingeschakeld en iemand een WHOIS-zoekopdracht uitvoert voor uw domein, worden alternatieve contactgegevens van een externe privacyprovider weergegeven. Voorbeeld:

• [versleutelde_tekenreeks]@voorbeeld.com.[privacyprovider]
  • eigenaar@voorbeeld.com.[privacyprovider]

Deze alternatieve gegevens fungeren als doorgeefluik voor berichten en vragen over uw domein. De externe provider stuurt fysieke post en e-mail die naar de alternatieve adressen is verzonden, door naar uw persoonlijke adres.

Als u privacybescherming gebruikt, gaat u akkoord met de servicevoorwaarden van uw externe provider: Tucows voor domeinextensies waarvan Google Domains de feitelijke registreerder is en Key Systems GmbH voor domeinextensies waarvan Key Systems de feitelijke registreerder is. Bekijk de informatie over domeinextensies om te zien wie uw feitelijke registreerder is.

Uw privacyinstellingen wijzigen

Voor sommige domeinextensies is privacybescherming niet mogelijk. Bekijk de informatie over domeinextensies om te zien of privéregistratie mogelijk is voor uw domein.

U kunt de privacyinstellingen altijd wijzigen. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Open Google Domains.
  2. Klik in het linkernavigatiemenu op Mijn domeinen.
  3. Selecteer de naam van het domein waarvan u de privacyinstellingen wilt wijzigen.
  4. Klik op het tabblad Instellingen en scroll naar Privacybescherming.
  5. Selecteer een privacyoptie:
    • Privacybescherming uitschakelen (openbare registratie).
    • Privacybescherming inschakelen (privéregistratie).

Openbare registratie voor .com- en .net-domeinen

Vanaf 22 mei worden bij domeinextensies die eindigen op .com en .net automatisch bepaalde registratiegegevens in WHOIS-zoekopdrachten verborgen, ook als u openbare registratie gebruikt. Standaard wordt alleen de volgende informatie weergegeven:

• Naam organisatie
  • Staat/provincie
  • Land
In dit scenario wordt bij WHOIS-zoekopdrachten geen bruikbaar e-mailadres weergegeven. De domeineigenaar kan hierdoor geen berichten of vragen over de registratie ontvangen. Als u wilt dat mensen contact met u kunnen opnemen, moet u toestemming geven om al uw gegevens te laten zien.

Al uw gegevens openbaar publiceren

Bij .com- en .net-domeinen heeft u de mogelijkheid al uw gegevens te publiceren. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Kies in uw instellingen voor privacyregistratie voor Privacybescherming uitschakelen.
  2. Selecteer Uw gegevens publiceren in de WHOIS-directory.
  3. Selecteer Ik ga akkoord in het toestemmingsdialoogvenster.