Yksityinen rekisteröinti

Kun ostat verkkotunnuksen, valitset samalla sille yksityisyysasetuksen. Asetus määrittää, mitä verkkotunnuksen rekisteröinnin yhteydessä antamistasi henkilötiedoista näkyy WHOIS-haussa:
  • Yksityisyyden suojaus pois: Haussa näkyvät kaikki henkilötietosi tai osa niistä.
  • Yksityisyyden suojaus päällä: Haussa ei näy henkilötietojasi.

Tietoja yksityisyyden suojauksesta

Yksityisyyden suojaus auttaa välttämään roskapostia ja yhteystietojen väärinkäyttöä. Kun yksityisyyden suojaus on käytössä ja verkkotunnuksestasi tehdään WHOIS-haku, haun tekijä näkee vaihtoehtoiset yhteystiedot, jotka ovat kolmannen osapuolen yksityisyyden suojan tarjoajan antamia. Esimerkki:

• [salattu_merkkijono]@example.com.[yksityisyyden_suojan_tarjoaja]
  • omistaja@example.com.[yksityisyyden_suojan_tarjoaja]

Saat edelleen verkkotunnukseesi liittyviä yhteydenottoja ja kyselyitä näiden vaihtoehtoisten yhteystietojen kautta. Kolmannen osapuolen palveluntarjoaja toimittaa vaihtoehtoisiin osoitteisiin lähetetyn tavallisen ja sähköpostin edelleen omaan osoitteeseesi.

Jos käytät yksityisyyden suojausta, hyväksyt seuraavien kolmannen osapuolen palveluntarjoajien palveluehdot: Tucows verkkotunnuksille, joiden tietueen rekisteröijä on Google Domains, ja Key Systems GmbH verkkotunnuksille, joiden tietueen rekisteröijä on Key Systems. Voit tarkistaa tietueen rekisteröijän verkkotunnuksen päätteen viitteestä.

Näin muutat yksityisyysasetusta

Yksityisyyden suojausta ei tueta kaikissa verkkotunnusten päätteissä. Verkkotunnuksen päätteen viitteestä voit tarkistaa, onko yksityinen rekisteröinti käytettävissä verkkotunnuksesi kanssa.

Voit muuttaa yksityisyysasetusta milloin tahansa seuraavasti:

1. Avaa Google Domains.
  2. Klikkaa vasemmanpuoleisesta valikosta Omat verkkotunnukset.
  3. Valitse verkkotunnus, jonka yksityisyysasetuksen haluat muuttaa.
  4. Klikkaa Asetukset-välilehteä ja vieritä kohtaan Yksityisyyden suojaus.
  5. Valitse yksityisyysasetus:
    • Yksityisyyden suojaus päällä (julkinen rekisteröinti)
    • Yksityisyyden suojaus pois (yksityinen rekisteröinti).

Julkinen rekisteröinti .com- ja .net-verkkotunnuksille

.com- ja .net-päätteisten verkkotunnusten rekisteröintitiedot jätetään pois (piilotetaan) WHOIS-hauista automaattisesti, vaikka verkkotunnus olisi rekisteröity julkisesti. Vain seuraavat tiedot näkyvät oletuksena:

• organisaation nimi
  • osavaltio/provinssi
  • maa.
Tässä tapauksessa WHOIS-hakutuloksissa ei näy toimivaa sähköpostiosoitetta eikä verkkotunnuksen omistaja saa rekisteröimäänsä verkkotunnukseen liittyviä yhteydenottoja tai kyselyitä. Yhteydenottoja varten on annettava lupa kaikkien tietojen näyttämiseen.

Näin saat kaikki tietosi näkymään julkisesti

Jos sinulla on .com- ja .net-päätteinen verkkotunnus, voit julkaista kaikki tietosi seuraavasti:

1. Vaihda yksityisen rekisteröinnin asetukseksi Yksityisyyden suojaus pois.
  2. Valitse Julkaise tietosi WHOIS-tietoihin.
  3. Valitse luvanantoikkunasta Hyväksyn.