Yksityinen rekisteröinti

Ennen kuin aloitat

Yksityistä rekisteröintiä koskevat rajoitukset

Seuraavat ylätason verkkotunnukset (top-level domains, TLD) tai verkkotunnusten päätteet eivät tue yksityistä rekisteröintiä:

• .CO.IN
  • .CO.NZ
  • .CO.UK
  • .IN
  • .US
Huomautus verkkotunnuksille, joiden pääte on .CO.UK: Google Domains ei tarjoa yksityistä rekisteröintiä .CO.UK-verkkotunnuksille. Nominet-rekisteri vaatii verkkotunnusten haltijoita, kuten Google Domainsia, keräämään tarkkoja tietoja kaikista käyttäjistä. Nominet sallii muutamille ei-kaupallisille verkkotunnusten omistajille sen, ettei heidän WHOIS-yhteystietojaan näytetä julkisesti. Tutustu Nominet-palvelun WHOIS-käytäntöihin. Verkkotunnusten omistajat, jotka täyttävät edellytykset, voivat estää tietojensa näyttämisen suoraan Nominetin verkkotunnusten haltijoiden kirjautumissivulta.

Kun ostat verkkotunnuksen, sinun täytyy valita tietosuoja-asetus. Valitsemasi asetus joko ottaa yksityisen rekisteröinnin käyttöön tai poistaa sen käytöstä (katso alta kohta Yksityiset rekisteröintiasetukset). Voit muuttaa yksityistä rekisteröintiasetusta milloin tahansa.

Voit ottaa yksityisen rekisteröinnin käyttöön tai poistaa sen käytöstä seuraavasti:

1. Valitse navigointipalkista Omat verkkotunnukset ja klikkaa verkkotunnuksen nimeä.
  2. Klikkaa Asetukset-välilehteä Settings (gear icon).
  3. Selaa alaspäin Yksityinen rekisteröinti ‑osioon.
  4. Valitse tietosuoja-asetus:
    • Muuta tietoni yksityiseksi (ota yksityinen rekisteröinti käyttöön).
    • Muuta tietoni yksityiseksi (poista yksityinen rekisteröinti käytöstä).

Lisää tukea

Tietoja yksityisen rekisteröinnin palveluntarjoajista

Yksityisen rekisteröinnin tarjoaa kolmannen osapuolen palveluntarjoaja, ja siihen liittyy lisäehtoja.

Ennen kuin otat yksityisen rekisteröinnin käyttöön, tutustu kolmannen osapuolen käyttöehtoihin.

Yksityisen rekisteröinnin asetukset

Yksityistä rekisteröintiä koskeva asetuksesi määrittää yhteystiedot, jotka annetaan vastauksena WHOIS-hakuihin:

• Muuta tietoni yksityiseksi: Vastauksena annetaan kolmannen osapuolen tietosuojan tarjoajan yhteystiedot.
  • Muuta tietoni julkisiksi: Vastauksena annetaan henkilökohtaiset yhteystietosi.

Yksityistä rekisteröintiä koskeva asetuksesi määrittää yhteystiedot, jotka turvatalletetaan:

• Muuta tietoni yksityisiksi: Kolmannen osapuolen tietosuojan tarjoajan yhteystiedot turvatalletetaan.
  • Muuta tietoni julkisiksi: Henkilökohtaiset yhteystietosi turvatalletetaan.
Yksityinen rekisteröinti ja WHOIS-haut

Yksityinen rekisteröinti auttaa suojaamaan yhteystietosi roskaposteilta ja muilta väärinkäytöksiltä. Jos otat yksityisen rekisteröinnin käyttöön (muuta tietoni yksityisiksi), kolmannen osapuolen tietosuojan tarjoajan antamat vaihtoehtoiset yhteystiedot esitetään, kun joku tekee verkkotunnuksesi WHOIS-haun. Henkilökohtaisia yksityistietojasi ei anneta, vaan ne pysyvät yksityisinä.

Vaihtoehtoisen sähköpostiosoitteen muoto vaihtelee sen mukaan, tukeeko verkkotunnuksesta vastuussa oleva rekisteri thin- vai thick-muotoista rekisteröintiä:

• Thin-muotoisissa rekisteröinneissä käytetään salattuja sähköpostiosoitteita. Turvallisuussyistä salattu sähköposti vaihdetaan uuteen 14 päivän välein. Esimerkki: [salattu_stringi]@example.com.[tietosuojan_tarjoaja]
  • Thick-muotoisissa rekisteröinneissä käytetään ei-salattuja sähköpostiosoitteita. Esimerkki: omistaja@example.com.[tietosuojan_tarjoaja]

Vaihtoehtoiseen osoitteeseen lähetetty perinteinen posti ohjataan tallennettuun henkilökohtaiseen osoitteeseesi. Samoin vaihtoehtoiseen sähköpostiosoitteeseesi lähetetty sähköposti ohjataan tallennettuun henkilökohtaiseen sähköpostiosoitteeseesi. Jos otat yksityisen rekisteröinnin käyttöön, varmista, ettet erehdyksessä luule näitä sähköposteja roskaposteiksi.