Privat registrering

Når du køber et domæne, vælger du en indstilling for privatliv. Denne indstilling bestemmer, hvor mange af de personlige kontaktoplysninger, du angav, da du registrerede dit domæne, der vises i et WHOIS-opslag:
  • Privatlivsbeskyttelse er slået fra: Viser nogle af eller alle dine personlige kontaktoplysninger
  • Privatlivsbeskyttelse er slået til: Viser ikke dine personlige kontaktoplysninger

Om privatlivsbeskyttelse

Privatlivsbeskyttelse hjælper dig med at undgå spam og misbrug af kontaktoplysninger. Når du har slået privatlivsbeskyttelse til, vises der alternative kontaktoplysninger, som leveres af en tredjepartsudbyder, når nogen foretager et WHOIS-opslag for dit domæne. Eksempel:

• [encrypted_string]@example.com.[privacy_provider]
  • owner@example.com.[privacy_provider]

Denne alternative oplysning fungerer som en passthrough, hvilket betyder, at du stadig modtager kontaktpersoner og forespørgsler vedrørende dit domæne. Tredjepartsudbyderen videresender fysisk post og mails, der sendes til den alternative adresse, til din hjemmeadresse.

Brug af privatlivsbeskyttelse betyder, at du accepterer servicevilkårene for din tredjepartsudbyder: Tucows for domæneendelser, hvor Google Domains er registrator, og Key Systems GmbH for domæneendelser, hvor Key Systems er registrator. Du kan tjekke din registrator ved at gå til referencen for domæneendelser.

Sådan ændrer du din indstilling for privatliv

Nogle domæneendelser understøtter ikke privatlivsbeskyttelse. Du kan tjekke, om du kan bruge privat registrering med dit domæne, ved at gå til referencen for domæneendelser.

Du kan altid ændre din indstilling for privatliv. Følg disse trin:

1. Åbn Google Domains.
  2. Klik på Mine domæner i venstre side.
  3. Vælg navnet på det domæne, hvis indstilling for privatliv du vil ændre.
  4. Klik på Indstillinger, og rul til Privatlivsbeskyttelse.
  5. Vælg en indstilling for privatliv:
    • Privatlivsbeskyttelse er slået fra (offentlig registrering).
    • Privatlivsbeskyttelse er slået til (privat registrering).

Offentlig registrering af .com- og .net-domæner

Fra og med den 22. maj vil domæner, der ender på .com og .net, automatisk erstatte (eller skjule) visse registreringsoplysninger i WHOIS-opslag, selvom du bruger offentlig registrering. Som standard vises kun følgende oplysninger:

• Organisationens navn
  • Stat/provins
  • Land
I dette scenarie angiver WHOIS-opslag ikke en aktiv mailadresse. Derfor kan ejeren af domænet ikke kontaktes eller modtage forespørgsler om registreringen. For at gøre det muligt for folk at kontakte dig, skal du give dit samtykke til, at alle dine oplysninger vises.

Sådan får du vist alle dine oplysninger offentligt

Med .com- og .net-domæner har du mulighed for at offentliggøre alle dine oplysninger. Følg disse trin:

1. Skift din indstilling for privatliv ved registrering til Privatlivsbeskyttelse er slået fra.
  2. Vælg Offentliggør dine oplysninger i WHOIS-registeret.
  3. Vælg Jeg accepterer i dialogboksen til samtykke.