Google har indgået en aftale med Squarespace, Inc. vedrørende opkøbet af alle Google Domains' registreringer af domænenavne. Squarespace er registrator for dit domæne, og Squarespaces servicevilkår er gældende. Google administrerer dog dit domæne i en overgangsperiode. Efter en overgangsperiode vil dit domæne blive overflyttet til Squarespace, og ved overførsel vil dine data være underlagt Squarespaces privatlivspolitikFå flere oplysninger om aftalen.

Om registreringsdatabaser og registratorer

Du kan registrere et domæne i samarbejde med registratorer som f.eks. Google Domains. Google Domains samarbejder med registreringsdatabaser, f.eks. Google Register, for at skaffe domænenavne til enkeltpersoner og virksomheder.

Her kan du se, hvad forskellen er på en registreringsdatabase og en registrator:

• Registreringsdatabase: En organisation, som håndterer de administrative data for domænerne og underdomænerne med de specifikke domæneendelser, de har fået bemyndigelse til. Det omfatter bl.a. de zonefiler, som indeholder adresserne på navneserverne for hvert domæne.
  • Registrator: En organisation, som håndterer registreringen af domænenavne for en eller flere registreringsdatabaser.

ICANN fører tilsyn med registreringsdatabaserne og registratorerne. Du kan finde flere oplysninger om registreringsdatabaser og registratorer hos InterNIC og IANA, som er to organisationer, der drives af ICANN.

Registrant

En registrant er den registrerede indehaver af et domæne. En registrant har "rettighederne" til et domæne i hele registreringsperioden. Et domænes registrering kan fornyes på ubestemt tid, men højst 10 år ad gangen. En registrant betragtes som "ejeren" af domænet.

Registrator

Google Domains er en registrator. En registrator arbejder sammen med en registrant eller ejeren af et domæne og en registreringsdatabase.

Registratorer:

• Sælger domænenavne
  • Tilbyder registreringstjenester
  • Tilbyder andre tjenester, der kan give domænerne mere værdi

InterNIC fører et indeks over godkendte registratorer på www.internic.com/regist.html.

Registrering

Registrering er den proces, hvorved en registrant registrerer et domæne hos en registrator. En registrant kan registrere et domæne for en periode på 1 til 10 år. Når registreringsperioden udløber, kan registranten forny eller forlænge registreringen. Registranten skal give sine kontaktoplysninger til registratoren, så disse kan blive indført i WHOIS-databasen.

Registreringsdatabase

En registreringsdatabase er en database, der indeholder registrantoplysninger for domæner på andet niveau (google.com, example.com) under et givet topdomæne (.com).

Ejeren af registreringsdatabasen er en organisation, der vedligeholder de administrative data for et eller flere topdomæner eller domæner på lavere niveauer. F.eks. er Verisign ansvarlig for flere topdomæner, bl.a. domænerne .com, .net og .name. Ejeren af en registreringsdatabase får deres tilladelse til at drive topdomæner af ICANN.

Få flere oplysninger om registreringsdatabasernes rolle i registreringen af dit domænenavn.