Verkkotunnuksen siirtäminen toiseen palveluun

Tässä artikkelissa on ohjeet verkkotunnuksen siirtämiseen pois Google Domainsista.

Siirtorajoitukset

Huomioi seuraavat rajoitukset:

• Jos olet äskettäin ostanut tai siirtänyt verkkotunnuksen, Google Domains edellyttää ICANNin (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) ohjeistuksen mukaisesti, että sinun on odotettava 60 päivää, ennen kuin voit siirtää sen toisen rekisteröijän palveluun tai toiselle käyttäjälle.
  • .jp-päätteisiä verkkotunnuksia ei voi siirtää ajanjaksona, joka alkaa 13 päivää ennen vanhenemispäivää ja päättyy 30 päivän kuluttua automaattisen uusinnan käsittelystä.
  • Kun teet siirron, ICANN vaatii verkkotunnuksen uusimista yhdeksi lisävuodeksi. Jos tämän vuoksi verkkotunnuksesi rekisteröinti ylittäisi kymmenen vuoden enimmäisajan, verkkotunnusta ei mahdollisesti voi siirtää toisen rekisteröijän palveluun tällä hetkellä.
  • Jos Google Domainsilla on meneillään hallinnollisia toimenpiteitä verkkotunnustasi kohtaan, et voi siirtää tunnusta ennen asian ratkaisemista.

Verkkotunnuksen valmistelu siirtoa varten

Huom. .CO.UK-verkkotunnuksissa käytetään erilaista siirtoprosessia.

Voit siirtää verkkotunnuksesi Google Domainsista

• toiselle käyttäjälle Google Domainsissa
  • toiselle käyttäjälle toisen rekisteröijän palvelussa
  • omalle tilillesi toisen rekisteröijän palvelussa.

Verkkotunnus valmistellaan siirtoa varten samalla tavalla kaikissa tapauksissa.

Vaihe 1: Valitse siirrettävä verkkotunnus.

1. Näet verkkotunnuksesi valitsemalla Omat verkkotunnukset.
  2. Klikkaa siirrettävän verkkotunnuksen nimeä.

Vaihe 2: Valmistele verkkotunnus siirtoa varten.

1. Klikkaa Asetukset-välilehteä Settings (gear icon).
  2. Tarkista kohdasta Verkkotunnuksen lukitus, ettei verkkotunnustasi ole lukittu.
  3. Voit halutessasi valita Yksityinen rekisteröinti ‑kohdasta vaihtoehdon Muuta tietoni julkisiksi. Google Domains ei edellytä tätä valintaa, mutta se voi olla joidenkin rekisteröijien vaatimus siirtoa varten.
  4. Klikkaa Vanhenee/rekisteröinti-välilehteä  tai .
  5. Valitse Siirto toiseen palveluun ‑kohdasta Hanki valtuutuskoodi. Kopioi valtuutuskoodi ja toimita se uudelle rekisteröijälle.

Vaihe 3: Valtuuta verkkotunnuksesi siirto.

Siirto voi edellyttää rekisteröinnin yhteystietojen antamista uudelleen ja niiden vahvistamista tai nykyisten tietojen vahvistamista uudelleen. Tässä prosessissa rekisteröintiin liittyviä verkkotunnuksen haltijan, hallinnoijan tai teknisen yhteyshenkilön yhteystietoja on mahdollisesti muutettava.

Lue lisää verkkotunnuksen siirtämisestä toiseen palveluun.

Huom. Verkkotunnuksen siirtoon voi mennä 5–7 päivää.

.CO.UK-verkkotunnusten siirtäminen toisen rekisteröijän palveluun

.UK-verkkotunnuksissa käytetään erilaista siirtoprosessia:

• Valitse rekisteröijän, jonka palveluun haluat siirtää verkkotunnuksen.
  • Google Domains ilmoittaa Nominet-rekisterille siirrosta.
  • Saat uudelta rekisteröijältä sähköposti-ilmoituksen siirron vahvistamista ja viimeistelyä varten.

.CO.UK-verkkotunnuksen siirtäminen toiseen palveluun:

1. Klikkaa verkkotunnuksesi Vanhenee-välilehteä tai ja siirry alas kohtaan Siirto toiseen palveluun.
  2. Aloita siirtoprosessi klikkaamalla Valitse rekisteröijä.
  3. Valitse oletko siirtämässä verkkotunnusta toiselle Google Domains ‑käyttäjälle vai toiselle rekisteröijälle.
  4. Kirjoita Siirto toiseen palveluun ‑näytöllä uuden rekisteröijän tunnus.
    • Siirry osoitteeseen nominet.uk/registrar-list/ ja hae uutta rekisteröijää.
    • Kopioi rekisteröijän tagi ja liitä se Google Domainsin Siirto toiseen palveluun ‑näytölle.
      Huom. Tagi on kirjoitettava oikein.
      Rekisteröijän tagi on koodi, jonka Nominet tunnistaa. Tunnukset pohjautuvat yleensä yrityksen nimeen. Esimerkiksi Google Domainsin rekisteröijän tagi on GOOGLE.
  5. Vahvista verkkotunnuksen siirto klikkaamalla ensin Siirrä ja sitten Hyväksy.
  6. Siirry uuden rekisteröijän palveluun ja jatka siirtoprosessia siellä.
  7. Siirtoprosessin aikana saat sähköpostin, jossa on ohjeet siirron vahvistamiseksi. Sinun on seurattava näitä ohjeita vahvistaaksesi siirron. Jos et saa tätä sähköpostia muutaman päivän kuluessa, siirry Nominetin verkkosivustolle (www.nominet.uk) ja seuraa siirto-ohjeita. Siirrosta Nominetin sivuston kautta saatetaan periä maksu.

Aiheeseen liittyviä tietoja

LAAJENNA KAIKKI TIIVISTÄ KAIKKI

Tietoja verkkotunnuksen siirtämisestä toiseen palveluun

Toivomme että jatkaisit Google Domainsin käyttöä mutta haluamme tehdä verkkotunnuksen siirtämisestä toiseen palveluun tai toiselle Google Domains ‑käyttäjälle helppoa. Näin verkkotunnuksen siirtäminen onnistuu:

1. Verkkotunnuksen haltija: (sinä Google Domainsissa) Valmistelee verkkotunnuksen siirtoa varten AsetuksetSettings (gear icon) ja Vanhenee  tai ‑välilehdillä, eli päivittää yhteystiedot, poistaa verkkotunnuksen lukitus ja hankkii valtuutuskoodin.
  2. Uusi verkkotunnuksen haltija: (Uuden rekisteröijän palvelussa) Antaa valtuutuskoodin uudelle verkkotunnuksen haltijalle ja maksaa lisärekisteröintivuoden.
  3. Uusi rekisteröijä: Antaa valtuutuskoodin verkkotunnuksesta vastaavalle rekisterille.
  4. Rekisteri: Pyytää Googlea vahvistamaan, että verkkotunnuksen haltija haluaa siirtää verkkotunnuksen.
  5. Google: Hyväksyy verkkotunnuksen siirron.
  6. Uusi rekisteröijä: Ilmoittaa verkkotunnuksen haltijalle, että siirto on valmis, ja saattaa pyytää sinua antamaan rekisteröinnin yhteystiedot uudelleen ja vahvistamaan ne tai vahvistamaan nykyiset tiedot uudelleen.
WHOIS-tiedot siirtojen yhteydessä

Jos yksityinen rekisteröinti tai tietojen piilottaminen on käytössä siirrettäessä verkkotunnusta toiseen palveluun, mitään verkkotunnuksen haltijan, hallinnoijan tai teknisen yhteyshenkilön tietoja ei siirretä uudelle rekisteröijälle. Jos verkkotunnuksen kaikki WHOIS-tiedot ovat julkisia, tietojen siirtäminen riippuu uuden rekisteröijän käytännöistä.

Kun siirto on valmis, sinun on annettava nämä tiedot uudelleen uudelle rekisteröijälle ja vahvistettava ne. Tässä prosessissa rekisteröintiin liittyviä verkkotunnuksen haltijan, hallinnoijan tai teknisen yhteyshenkilön yhteystietoja on mahdollisesti muutettava.

Häiriöiden minimointi

Kun siirto on valmis, Google Domainsin palvelut päättyvät (sähköpostin ja verkkotunnuksen uudelleenohjaus, nimipalvelimet, resurssitietueet ja yksityinen rekisteröinti). Tämä voi vaikuttaa verkkosivustoosi ja verkkonäkyvyyteesi. Ota seuraavat asiat huomioon minimoidaksesi häiriöt:

• Sinun on mahdollisesti otettava yhteyttä käyttämääsi verkkopalvelun tarjoajaan ja DNS-palveluntarjoajaan.
  • Sinun on mahdollisesti määritettävä nimipalvelimet ja resurssitietueet uudelleen.
  • Jos haluat käyttää jatkossa Googlen tuotteita tai palveluita verkkotunnuksesi kanssa, verkkotunnus on vahvistettava Googlelle.

Seuraavat vaiheet