Verkkotunnuksen siirtäminen toiseen palveluun

Ennen kuin aloitat

Siirtojen rajoitukset

Huomaa seuraavat asiat:

• Jos olet äskettäin ostanut tai siirtänyt verkkotunnuksen, Google Domains edellyttää ICANNin ohjeistuksen mukaisesti, että sinun on odotettava 60 päivää, ennen kuin voit siirtää sen toisen rekisteröijän palveluun tai toiselle käyttäjälle.
  • Kun teet siirron, ICANN vaatii verkkotunnuksen rekisteröimistä yhdeksi lisävuodeksi. Jos sen takia verkkotunnuksesi ylittäisi kymmenen vuoden enimmäisrekisteröintiajan, et ehkä voi siirtää verkkotunnusta toisen rekisteröijän palveluun tällä hetkellä.
  • Jos Google Domainsilla on meneillään hallinnollisia toimenpiteitä verkkotunnustasi kohtaan, et voi siirtää tunnusta ennen asian ratkaisemista.

Lisätietoja ICANNista.

Valmistele verkkotunnus siirtoa varten

Huom. .CO.UK-verkkotunnuksissa käytetään erilaista siirtoprosessia. Ohjeet .CO.UK-verkkotunnusten siirtoon ovat täällä.

Voit siirtää verkkotunnuksesi Google Domainsista

• toiselle käyttäjälle Google Domainsissa
  • toiselle käyttäjälle toisen rekisteröijän palvelussa
  • omalle tilillesi toisen rekisteröijän palvelussa.

Verkkotunnuksen valmistelu siirtoa varten on sama kaikissa tapauksissa.

Vaihe 1: Valitse siirrettävä verkkotunnus

1. Näet verkkotunnuksesi valitsemalla Omat verkkotunnukset.
  2. Klikkaa siirrettävän verkkotunnuksen nimeä.

Vaihe 2: Valmistele verkkotunnus siirtoa varten

1. Klikkaa Asetukset-välilehteä Settings (gear icon).
  2. Tarkista kohdasta Verkkotunnuksen lukitus, ettei verkkotunnustasi ole lukittu.
  3. Voit halutessasi valita Yksityinen rekisteröinti ‑kohdasta vaihtoehdon Muuta tietoni julkisiksi. Jotkin rekisteröijät voivat edellyttää sitä siirrossa.
  4. Varmista kohdasta Henkilökohtaiset yhteystiedot, että tietosi ovat ajan tasalla. Tämä on tärkeää, sillä uusi rekisteröijä lähettää siirron valtuutuspyynnön näissä tiedoissa olevaan verkkotunnuksen haltijan sähköpostiosoitteeseen.
  5. Klikkaa Vanhenee/rekisteröinti-välilehteä tai .
  6. Valitse Siirto toiseen palveluun ‑kohdasta Hanki valtuutuskoodi. Kopioi valtuutuskoodi ja toimita se uudelle rekisteröijälle.

Vaihe 3: Valtuuta verkkotunnuksesi siirto

1. Hyväksy verkkotunnuksesi siirto seuraamalla uudelta rekisteröijältä saamasi sähköpostin ohjeita.
  2. Hyväksy verkkotunnuksesi siirto seuraamalla Google Domansilta saamasi sähköpostin ohjeita.
  3. Lisätietoja on ohjeaiheessa Tietoja toiseen palveluun siirtämisestä.

Huom. Verkkotunnuksen siirtoon voi mennä 5–7 päivää.

.CO.UK-verkkotunnusten siirtäminen toisen rekisteröijän palveluun

.UK-verkkotunnuksissa käytetään erilaista siirtoprosessia:

• Valitset rekisteröijän, jonka palveluun haluat siirtää verkkotunnuksen.
  • Google Domains ilmoittaa Nominet-rekisterille siirrosta.
  • Saat uudelta rekisteröijältä sähköposti-ilmoituksen siirron vahvistamista ja viimeistelyä varten.

.CO.UK-verkkotunnuksen siirtäminen toiseen palveluun:

1. Klikkaa verkkotunnuksesi Vanhenee-välilehteä tai ja siirry alas kohtaan Siirto toiseen palveluun.
  2. Aloita siirtoprosessi valitsemalla Valitse rekisteröijä.
  3. Valitse, oletko siirtämässä verkkotunnusta toiselle Google Domains ‑käyttäjälle vai toiselle rekisteröijälle.
    Jos olet siirtämässä verkkotunnusta toiselle Google Domains ‑tilille, seuraa näitä ohjeita
  4. Kirjoita Siirto toiseen palveluun ‑näytöllä siirron kohteena olevan rekisteröijän tunnus.
    1. Siirry osoitteeseen nominet.uk/registrar-list/ ja hae uutta rekisteröijää.
    2. Kopioi rekisteröijän tagi ja liitä se Google Domainsin Siirto toiseen palveluun ‑näytölle.

Huom. Tagi on kirjoitettava oikein.

Rekisteröijän tagi on koodi, jonka Nominet tunnistaa. Tunnukset pohjautuvat yleensä yrityksen nimeen. Esimerkiksi Google Domainsin rekisteröijän tagi on GOOGLE.
  5. Vahvista verkkotunnuksen siirto valitsemalla ensin Siirrä ja sitten Hyväksy.
  6. Siirry uuden rekisteröijän palveluun ja jatka siirtoprosessia siellä.
  7. Siirtoprosessin aikana saat sähköpostin, jossa on ohjeet siirron vahvistamiseksi. Sinun on seurattava näitä ohjeita, jotta voit vahvistaa siirron. Jos et saa tätä sähköpostia muutaman päivän kuluessa, siirry Nominetin verkkosivustolle (www.nominet.uk) ja seuraa siirto-ohjeita. Siirrosta Nominetin sivuston kautta saatetaan periä maksu.

Lisää ohjeita

Tietoja toiseen palveluun siirtämisestä

Toivoisimme tietenkin, että jatkat Google Domainsin käyttöä, mutta haluamme kuitenkin tehdä verkkotunnuksen siirtämisestä toiseen palveluun tai toiselle Google Domains ‑käyttäjälle vaivatonta. Tässä on yleiskuvaus verkkotunnuksen siirtämisestä.

1. Verkkotunnuksen haltija: (Sinä Google Domainsissa) Valmistele verkkotunnus siirtoa varten Asetukset Settings (gear icon)- ja Vanhenee  tai ‑välilehdillä, eli päivitä yhteystiedot, poista verkkotunnuksen lukitus ja hanki valtuutuskoodi.
  2. Uusi verkkotunnuksen haltija: (Uuden rekisteröijän palvelussa) Antaa valtuutuskoodin uudelle verkkotunnuksen haltijalle.
  3. Uusi rekisteröijä: Hankkii WHOIS-haulla yhteystiedot ja pyytää verkkotunnuksen haltijaa sähköpostilla hyväksymään (tai peruuttamaan) siirron.
    • Jos yksityinen rekisteröinti on poissa käytöstä, tämä sähköposti lähetetään verkkotunnuksen haltijan osoitteeseen, joka on kirjattu henkilökohtaisiin yhteystietoihisi.
    • Jos yksityinen rekisteröinti on käytössä, tämä sähköposti lähetetään julkisiin yhteystietoihisi kirjatulle verkkotunnuksen haltijalle – esimerkiksi osoitteeseen verkkotunnuksenhaltija@example.com.whoisproxy.com) ja sitten uudelleenohjattuna henkilökohtaisiin yhteystietoihisi kirjattuun verkkotunnuksen haltijan osoitteeseen. Tätä sähköpostia ei pidä erehtyä luulemaan roskapostiksi. Lisätietoja on ohjeaiheessa Yksityisen rekisteröinnin säilyttäminen.
  4. Verkkotunnuksen haltija: (Sinä) Vastaat uuden rekisteröijän lähettämään sähköpostiin ja hyväksyt (tai peruutat) siirron.
  5. Uusi rekisteröijä: Jos siirto hyväksytään, antaa valtuutuskoodin verkkotunnuksesta vastaavalle rekisterille.
  6. Rekisteri: Pyytää Googlea vahvistamaan, että verkkotunnuksen haltija haluaa siirtää verkkotunnuksen.
  7. Google: Pyytää verkkotunnuksen haltijaa sähköpostilla hyväksymään (tai peruuttamaan) siirron.
    • Jos yksityinen rekisteröinti on poissa käytöstä, tämä sähköposti lähetetään verkkotunnuksen haltijan osoitteeseen, joka on kirjattu henkilökohtaisiin yhteystietoihisi.
    • Jos yksityinen rekisteröinti on käytössä, tämä sähköposti lähetetään julkisiin yhteystietoihisi kirjatulle verkkotunnuksen haltijalle – esimerkiksi osoitteeseen verkkotunnuksenhaltija@example.com.whoisproxy.com) ja sitten uudelleenohjattuna henkilökohtaisiin yhteystietoihisi kirjattuun verkkotunnuksen haltijan osoitteeseen. Tätä sähköpostia ei pidä erehtyä luulemaan roskapostiksi. Lisätietoja on ohjeaiheessa Yksityisen rekisteröinnin säilyttäminen.
  8. Verkkotunnuksen haltija: (Sinä) Vastaat Google Domainsilta tulleeseen sähköpostiin ja hyväksyt (tai peruutat) siirron. Jos siirto hyväksytään, verkkotunnus luovutetaan siirrettäväksi.

Huom. Jos et vastaa, siirto hyväksytään automaattisesti viiden päivän jälkeen.

9. Uusi rekisteröijä: Ilmoittaa verkkotunnuksen haltijalle, että siirto on valmis.
Yksityisen rekisteröinnin säilyttäminen

Jos yksityinen rekisteröinti on käytössä toiseen palveluun siirron aikana, vahvistussähköpostit lähetetään verkkotunnuksen haltijan yhteyshenkilölle (esimerkiksi verkkotunnuksenhaltija@example.com.whoisproxy.com), jonka tiedot ovat Asetukset-välilehdellä Settings (gear icon) kohdassa Julkiset yhteystiedot. Sen jälkeen tämä sähköposti uudelleenohjataan verkkotunnuksen haltijan osoitteeseen, joka on listattu Asetukset-välilehdellä Settings (gear icon) kohdassa Henkilökohtaiset yhteystiedot. Näitä sähköposteja ei pidä erehtyä luulemaan roskapostiksi. Vastaa näihin sähköposteihin ja joko hyväksy tai peruuta verkkotunnuksesi siirto.

Kun Google on ilmoittanut sinulle siirron valmistumisesta, et enää saa sähköposteja, jotka lähetetään tietosuojan tarjoajan yhteystietoihin, eikä sen tarjoama yksityinen rekisteröintipalvelu ole enää voimassa.

Vahvista henkilökohtaiset yhteystietosi uuden rekisteröijän palvelussa ja ota käyttöön yksityinen rekisteröinti (myös nimeltään WHOIS-tietosuoja ja verkkotunnuksen tietosuoja), jos tämä vaihtoehto on käytettävissä.

Häiriöiden minimointi

Kun siirto on valmis, kaikki Google Domainsin palvelut päättyvät (sähköpostin ja verkkotunnuksen uudelleenohjaus, nimipalvelimet, resurssitietueet ja yksityinen rekisteröinti). Tämä voi vaikuttaa verkkosivustoosi ja verkkonäkyvyyteesi. Ota seuraavat asiat huomioon, jotta voit minimoida häiriöt:

• Sinun on ehkä otettava yhteyttä käyttämääsi verkkopalvelun tarjoajaan ja DNS-palveluntarjoajaan.
  • Sinun on ehkä määritettävä uudelleen nimipalvelimet ja resurssitietueet.
  • Jos haluat käyttää jatkossa Googlen tuotteita tai palveluita verkkotunnuksessasi, se on vahvistettava Googlessa.

Seuraavat vaiheet