Lag et nettsted for domenenavnet ditt

Når du har et domene, kan du opprette et nettsted, en blogg eller en nettbutikk med Google Domains.
Google tilbyr mange verktøy og ressurser for å opprette nettsteder. Finn ut hvordan du kan gjøre dette:

Opprett et nettsted eller en nettbutikk med en Google-partner

For å lage nettstedet ditt kan du samarbeide med en av disse Google-partnerne:
  • Blogger
  • Firebase
  • Google Nettsteder
  • Shopify
  • Squarespace
  • Weebly
  • Wix
  • WordPress via Bluehost

Slik oppretter du et nettsted, en nettbutikk eller en blogg:

1. Åpne Google Domains på en datamaskin.
  2. Logg på med Google-kontoen du brukte da du kjøpte domenet.
  3. Klikk på domenenavnet du vil administrere.
  4. Åpne menyen Meny.
  5. Klikk på Nettstedog så Lag et nettsted.
    • Klikk på Se alle partnerne for å finne tilgjengelige tjenester.
  6. Velg en tjeneste du vil bruke til å lage nettstedet.
  7. Følg veiledningen nedenfor for partneren du har valgt.

Blogger

1. Under «Blogg levert av Blogger» klikker du på Fortsett og så Kom i gang med Blogger.
  2. Følg instruksjonene på Blogger for å lage bloggen.
Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du oppretter og oppdaterer bloggen, kan du gå til brukerstøtten for Blogger.

Firebase

1. Under «Statisk vertstjeneste levert av Firebase» klikker du på Fortsett og så Kom i gang med Firebase.
  2. Hvis du har flere Google-kontoer, velger du kontoen du brukte da du kjøpte domenet.
  3. Klikk på Legg til prosjekt.
  4. Følg veiledningen i Firebase.

Slik knytter du domenet ditt til Firebase-prosjektet ditt:

1. I Firebase-menyen velger du Hosting og så Get started.
    • Hvis du ikke har noe Firebase-prosjekt ennå, følger du veiledningen for å konfigurere Firebase-vertstjenesten.
  2. Klikk på Add custom domain (Legg til et egendefinert domene) på oversiktssiden for vertstjenesten.
  3. Angi domenenavnet du vil bruke. Hvis du angir riktig rotdomene eller underdomene (f.eks. www.example.com eller app.example.com), blir domenet bekreftet.
  4. Kopiér IP-adressene til begge A-postene under «Value».
  5. Gå til Google Domains.
  6. Klikk på Meny og så DNS og så Egendefinerte ressursposter.
  7. Klikk på Legg til.
  8. Skriv inn begge IP-adressene som er kopiert fra Firebase. Klikk på Legg til mer i denne posten for å legge til flere IP-adresser i den aktuelle A-posten.
  9. Gå tilbake til Firebase.
  10. Klikk på Finish.
Det kan ta opptil 48 timer før oppdateringer trer i kraft. Hvis nettadressen for domenet ikke lastes inn etter 48 timer, kan du kontakte brukerstøtten for Firebase.

Google Nettsteder

1. Under «Enkelt nettsted levert av Google Nettsteder» klikker du på Fortsett og så Start et nytt nettsted.
  2. Følg veiledningen i Google Nettsteder for å lage eller klargjøre nettstedet ditt.
  3. Når nettstedet ditt er klart, klikker du på Publiser.

Shopify

1. Under «Nettbutikk levert av Shopify» klikker du på Fortsett og så Kom i gang med Shopify.
  2. Følg veiledningen på Shopify for å opprette nettbutikken din.

Slik knytter du domenet ditt til Firebase-prosjektet ditt:

1. Gå til Google Domains.
  2. Velg Nettbutikk og så Domener og så Koble til et eksisterende domene.
  3. Angi domenenavnet du vil bruke.
  4. Klikk på Neste.
  5. Gå til «Koble til Google Domains-domenet ditt».
  6. Klikk på Koble til automatisk.
  7. Logg på Google Domains.
  8. Klikk på Ja, koble til.
  9. Lukk Domains-vinduet.
Det kan ta opptil 48 timer før oppdateringer trer i kraft. Hvis nettadressen for domenet ikke lastes inn etter 48 timer, kan du kontakte brukerstøtten for Shopify.
Viktig: Hvis du vil at tjenesten din skal fortsette etter prøveperioden på 14 dager, må du velge et Shopify-abonnement.

Squarespace

1. Under «Squarespace» klikker du på Fortsett og så Kom i gang med Squarespace.
  2. Følg retningslinjene på Squarespace for å lage nettstedet ditt.

Slik knytter du domenet ditt til Firebase-prosjektet ditt:

1. Gå til Google Domains.
  2. Klikk på Innstillinger og så Domener og så Bruk et domene jeg eier.
  3. Skriv inn domenet du vil bruke.
  4. Velg Koble til domene og så Google Domains og så Koble til domene og så Ja, koble til.
Det kan ta opptil 48 timer før oppdateringer trer i kraft. Hvis nettadressen for domenet ikke lastes inn etter 48 timer, kan du kontakte brukerstøtten for Squarespace.

Weebly

1. Gå til Weebly.
  2. Klikk på Fortsett og så Kom i gang med Weebly.
    • Hvis du har flere Google-kontoer, velger du kontoen du brukte da du kjøpte domenet.
  3. Følg veiledningen for å registrere deg for en konto. Bruk den samme e-postadressen som du brukte da du kjøpte domenenavnet.
    • Viktig: Weebly er en del av Square-produktserien. Hvis du har en Square-konto tilknyttet e-postadressen ovenfor, skriver du inn Square-passordet ditt for å fullføre konfigureringen av Weebly-kontoen din.
  4. Følg veiledningen på Weebly for å lage nettstedet eller nettbutikken.

Slik knytter du domenet ditt til Firebase-prosjektet ditt:

Viktig: For å knytte det nye nettstedet eller den nye nettbutikken til domenet ditt må du oppgradere til et betalt Weebly-abonnement.
  1. Gå til Google Domains.
  2. Gå til oversiktsiden din på Square Online.
  3. Velg Set up domain og så Use a domain I own elsewhere.
  4. Angi domenenavnet ditt.
  5. Klikk på Verify.
  6. Når du får en melding om at du kan koble domenenavnet ditt til nettstedet ditt og fortsette å administrere det via domeneleverandøren, klikker du på Connect.
  7. Når «Vil du koble domenet ditt til Weebly?» vises, klikker du på Ja, koble til.
  8. Valgfritt: For å gå tilbake til nettstedet ditt klikker du på Gå til Weebly.
Det kan ta opptil 48 timer før oppdateringer trer i kraft. Hvis nettadressen for domenet ikke lastes inn etter 48 timer, kan du kontakte brukerstøtten for Weebly.

Wix

1. Under Wix klikker du på Fortsett og så Kom i gang med Wix.
    • Hvis du har flere Google-kontoer, velger du kontoen du brukte da du kjøpte domenet.
  2. Når «Vil du koble domenet ditt til Wix?» vises, klikker du på Ja, koble til.
  3. Når Wix har koblet domenet ditt til tjenesten sin, klikker du på Gå til Wix.
  4. Følg veiledningen på Wix for å lage nettstedet ditt.
Det kan ta opptil 48 timer før oppdateringer trer i kraft. Hvis nettadressen for domenet ikke lastes inn etter 48 timer, kan du kontakte brukerstøtten for Wix.

WordPress Powered by Bluehost

1. Under «WordPress Powered by Bluehost» klikker du på Continue og så Kom i gang med Bluehost og så Kom i gang og så Logg på med Google.
    • Hvis du har flere kontoer, logger du på med Google-kontoen du brukte da du kjøpte domenet.
  2. Når du får et varsel om at bluehost.com vil ha tilgang til Google-kontoen din, klikker du på Tillat.
  3. Skriv inn domenet du vil koble til.
  4. Klikk på Neste.
  5. Følg veiledningen på Bluehost.
  6. Når registreringen er fullført, ser du nettsiden der det står «WordPress is ready to go!».

Slik knytter du domenet ditt til Firebase-prosjektet ditt:

1. Gå til Google Domains.
  2. Klikk på Konfigurer DNS med domeneregistrator.
  3. Når «Vil du koble domenet ditt til Bluehost?» vises, klikker du på Ja, koble til.
  4. Når du er tilkoblet, klikker du på Gå til Bluehost.
  5. Logg på Bluehost-kontrollpanelet.
  6. Gå til My Sites (Mine nettsteder).
  7. Velg Add site (Legg til nettsted) og så Create New Site (Lag et nytt nettsted).
  8. Følg veiledningen på Bluehost.
Finn ut mer ved å gå til Bluehost-kunnskapsbasen.