Je bestanden beheren in Gmail-ruimtes

Als je ruimtes en bestanden wilt gebruiken in Gmail, zet je Google Chat aan in je Gmail-instellingen. Meer informatie over hoe je Chat aan- of uitzet in Gmail

Bestanden bekijken en beheren in een Gmail-ruimte

U kunt een lijst bekijken met bestanden, links en media die in een ruimte zijn gedeeld en een bestand openen of toevoegen aan Drive. Als u een chatbericht met een gedeeld bestand verwijdert, wordt het bestand ook verwijderd uit de ruimte.

Als u een bestand verwijdert in Drive, blijft de bestandslink in de ruimte staan totdat u de link verwijdert uit het chatbericht waarin deze is gedeeld. Als u het bestand uit het chatbericht verwijdert, wordt de bestandslink verwijderd uit de chat en van het tabblad Gedeeld van de ruimte.

1. Open Gmail.
  2. Selecteer de ruimte.
  3. Tik bovenaan op het tabblad Bestanden.
    • Tip: Als je het tabblad Bestanden niet ziet, vouw je de ruimte uit op volledig scherm. Bestanden worden gesorteerd op datum en getoond als de geschiedenis aan staat.
  4. Tik op de bestandsnaam om een bestand te openen.
    • Voor Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties: Het bestand wordt geopend naast het gesprek in het chatvenster.
    • Voor andere Google-bestanden: Het bestand wordt geopend in een nieuw browsertabblad.
    • Voor alle andere typen bestanden: Het bestand wordt geopend als voorbeeld op volledig scherm.

Tip: Als een bestand niet is toegevoegd aan Drive, tik je op de bestandsnaam om het bestand te downloaden. Pdf- en videobestanden worden geopend in een nieuw browsertabblad.

Een bestand als bijlage toevoegen

Je kunt bestanden met een maximale grootte van 200 MB toevoegen in de volgende indelingen:

• .bmp
  • .gif
  • .jpg
  • .png
  • .wbmp
  • .heic

Een afbeelding invoegen

1. Ga in Ruimtes naar het bericht of gesprek.
  2. Tik op Afbeelding invoegen .
  3. Kies het bestand dat je wilt sturen.
  4. Tik op Sturen .

Een foto maken en sturen

1. Ga in Ruimtes naar het bericht of gesprek.
  2. Tik op Actiemenu Add and then Camera Scan.
  3. Maak een foto.
  4. Tik op Sturen .
Je kunt op verschillende manieren een bestand bijvoegen in Google-ruimtes. Ga in Google-ruimtes naar het bericht of gesprek en kies een optie:

Een bestand bijvoegen vanuit Google Drive

1. Tik op Actiemenu Add en dan Drive .
  2. Selecteer het bestand dat je wilt sturen. Dit kan een bestand in je Drive zijn of een bestand dat je uploadt via je desktop of downloads.
    • Nadat je het bestand hebt geselecteerd dat je wilt toevoegen aan de ruimte, wordt je gevraagd toegangsinstellingen te kiezen voor de leden van de ruimte. Als je het bestand kunt bewerken, zie je de optie om iedereen in de ruimte toegang te geven om te bekijken, te reageren of te bewerken. Als je iedereen in een ruimte toegang geeft, krijgen mensen die later deelnemen aan de ruimte ook toegang.
  3. Tik op Sturen .

Een bestand bijvoegen vanaf het tabblad Bestanden

1. Tik op Bestand toevoegen .
  2. Selecteer het bestand dat je wilt sturen.
    • Als je het bestand stuurt, krijg je een melding als de ruimte of iemand in de ruimte geen toegang heeft. Als je het bestand kunt bewerken, zie je de optie om iedereen in de ruimte toegang te geven om te bekijken, te reageren of te bewerken. Als je iedereen in een ruimte toegang geeft, krijgen mensen die later deelnemen aan de ruimte ook toegang.
  3. Tik op Sturen .
Bestanden worden geblokkeerd in Chat

Er zijn verschillende redenen waarom zich uploadfouten voordoen in Google Chat. Chat blokkeert bestanden of links die virussen kunnen verspreiden, zoals uitvoerbare bestanden. De bestandstypen die niet zijn toegestaan in Chat worden regelmatig geüpdatet, omdat schadelijke software continu verandert.

Bepaalde bestandstypen kunt u niet bijvoegen. Dit zijn onder andere:

• ADE, ADP, APK, BAT, CAB, CHM, CMD, COM, CPL, DLL, DMG, EXE, HTA, INS, ISP, JAR, JS, JSE, LIB, LNK, MDE, MSC, MSI, MSP, MST, NSH, PIF, SCR, SCT, SHB, SYS, VB, VBE, VBS, VXD, WSC, WSF en WSH.
    Deze lijst geldt ook voor gecomprimeerde vormen, zoals GZ- of BZ2-bestanden, of bestanden die worden gevonden in archieven, zoals zip- of TGZ-bestanden.
  • Documenten met schadelijke macro's.
  • Met een wachtwoord beveiligde archieven waarvan de inhoud een archief is.

Als een geblokkeerd bestand niet hierboven staat en u zeker weet dat het veilig is, uploadt u het bestand naar Drive en stuurt u het vervolgens als Drive-bijlage.

Een bestand verwijderen

Belangrijk: U moet een Google Workspace-account gebruiken om een bestand uit een ruimte te verwijderen.

1. Tik in het navigatiemenu onderaan op Ruimtes and then selecteer de ruimte.
  2. Klik bovenaan op het tabblad Gedeeld. Klik naast het bestand op Bekijken in chat .
  3. Plaats de muisaanwijzer op het bericht met het bestand.
  4. Klik op Meer acties en dan Verwijderen en dan Verwijderen.

Tips:

• Als u een bestand verwijdert in Drive, blijft de bestandslink in de ruimte staan totdat u de link verwijdert uit het chatbericht waarin deze is gedeeld.
    • Als u de bestandslink niet uit de chat verwijdert, toont deze een foutbericht waarin wordt gemeld dat het bestand zich in de prullenbak bevindt als u de link selecteert.
    • Als u de bestandslink niet verwijdert uit de chat en de prullenbak van Drive wordt leeggemaakt, kunt u het bestand niet meer openen via de bestandslink.
  • Als u het bestand uit het chatbericht verwijdert, wordt de bestandslink verwijderd uit de chat en van het tabblad Gedeeld van de ruimte.
Je bestanden ordenen en beheren in Google Drive
  • Als je een bestand wilt toevoegen aan Google Drive, tik je op Toevoegen aan Drive Toevoegen aan Mijn Drive.
  • Als je rechten hebt om een bestand in Drive te verplaatsen, tik je op Verplaatsen .
  • Als je geen rechten hebt om een bestand in Drive te verplaatsen, tik je op Snelkoppeling aan Drive toevoegen .
  • Als je een snelkoppeling naar een bestand hebt gemaakt, tik je op Nog een snelkoppeling toevoegen aan Drive .

Tip: Als je een chatbericht met een gedeeld bestand wilt openen, tik je op Bekijken in chat .

Bekijk meer informatie over hoe je snelkoppelingen voor bestanden in Google Drive beheert.