PERCENTIF

Returnerer prosentandelen av et område som oppfyller et vilkår.

Delene i en PERCENTIF-funksjon

PERCENTIF(område; kriterium)

Del

Beskrivelse

område

Området som skal testes mot kriterium.

kriterium

Mønsteret eller testen som skal brukes på område.

Eksempler på bruk

PERCENTIF(A1:A10; ">20")

PERCENTIF(A1:A10; "betalt")

Merknader

• Hvis «område» inneholder tekst som skal sjekkes, må kriterium være en streng. kriterium kan inneholde jokertegn, for eksempel ?, som samsvarer med et hvilket som helst enkelttegn, eller * , som samsvarer med null eller flere sammenhengende tegn. Hvis du faktisk vil søke etter et spørsmålstegn eller en stjerne, må du sette en tilde (~) foran tegnet (dvs. ~? eller ~*). Strengkriterier må settes i anførselstegn. Hver celle i område sjekkes da mot kriterium for å fastslå likhet (eller samsvar hvis jokertegn blir brukt).
  • Hvis område inneholder tall som skal sjekkes, kan kriterium være en streng eller et tall. Hvis et tall blir oppgitt, sjekkes hver celle i område for å fastslå om den er lik kriterium. Ellers kan kriterium være en streng som inneholder et tall (som også sjekker for å fastslå likhet), eller et tall der en av disse operatorene er foranstilt:  =, >, >=, <, eller <=, som sjekker om celleverdien i området er henholdsvis lik, større enn, større enn eller lik, mindre enn, eller mindre enn eller lik verdien i kriteriet.

• PERCENTIF kan kun brukes til evaluering av ett enkelt kriterium.

Eksempler

Utgifter

I dag

Kaffe

USD 4,00

Avis

USD 1,00

Taxi

USD 10,00

Golf

USD 26,00

Taxi

USD 8,00

Kaffe

USD 3,50

Bensin

USD 46,00

Restaurant

USD 31,00

område

kriterier

Resultat

Formel

A2:A9

«Taxi»

0,25

=PERCENTIF(A2:A9; "Taxi")

område

kriterier

Resultat

Formel

B2:B9

>=10

0,5

=PERCENTIF(B2:B9; ">=10")

område

kriterier

Resultat

Formel

B2:B9

10

0,5

=PERCENTIF(B2:B9; ">="&B22)

område

kriterier

Resultat

Formel

A2:A9

"G*"

0,25

=PERCENTIF(A2:A9; "G*")

Beslektede funksjoner

• ANTALL.HVIS
  • ANTALL.HVIS.SETT
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.