BINOM.VERD.BEREIK (BINOM.DIST.RANGE)

Retourneert de kans op een bepaald aantal successen of een bereik van successen op basis van een kans en een aantal pogingen.

Onderdelen van de functie BINOM.VERD.BEREIK

BINOM.VERD.BEREIK(aantal_pogingen; kans_succes; aantal_successen; max_aantal_successen)

Onderdeel

Beschrijving

aantal_pogingen

Het aantal onafhankelijke pogingen. Dit moet groter zijn dan of gelijk zijn aan 0.

kans_succes

De kans op succes voor een poging. Dit moet tussen 0 en 1 liggen (beide waarden

niet inbegrepen).

aantal_successen

Het aantal successen waarvoor de kans in aantal_pogingen

wordt berekend. Dit moet tussen 0 en de waarde van aantal_pogingen liggen (beide waarden niet inbegrepen).

max_aantal_successen

Optioneel: Het maximum aantal successen waarvoor de

kans in aantal_pogingen wordt berekend. Indien weggelaten, wordt alleen de kans van

aantal_successen berekend. Dit moet tussen de waarden van aantal_successen en aantal_pogingen liggen (beide waarden

niet inbegrepen).

Opmerkingen

• Als een van de argumenten niet aan de beperkingen voldoet, wordt de foutwaarde #NUM! geretourneerd.
  • Als een van de argumenten niet-numeriek is, wordt de foutwaarde #VALUE! geretourneerd.
  • Behalve voor kans_succes kapt deze functie alle numerieke argumenten af tot een geheel getal.

Voorbeelden

A

B

1

Functie-invoer

Functie-uitvoer

2

=BINOM.VERD.BEREIK(100; 0,5; 45)

0,04847429663

3

=BINOM.VERD.BEREIK(100; 0,5, 30; 45)

0,1840847287

4

=BINOM.VERD.BEREIK(100; 0,5; 30)

0,00002317069058

Gerelateerde functies

• BINOM.VERD
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.