BINOMI.JAKAUMA.ALUE (BINOM.DIST.RANGE)

Palauttaa todennäköisyyden sille, että onnistumisia on tietty määrä tai onnistumisten määrä osuu tietylle välille, käyttäen todennäköisyyttä ja yritysten määrää.

BINOMI.JAKAUMA.ALUE-funktion osat

BINOMI.JAKAUMA.ALUE(yritysten_määrä; onnistumistodennäköisyys; onnistumisten_määrä; onnistumisten_enimmäismäärä)

Osa

Kuvaus

yritysten_määrä

Riippumattomien yritysten määrä. Luvun on oltava suurempi tai yhtä suuri kuin 0.

onnistumistodennäköisyys

Yrityksen onnistumisen todennäköisyys. Luvun on oltava väliltä 0–1

(raja-arvot eivät sisälly mukaan).

onnistumisten_määrä

Onnistumisten määrä, jonka todennäköisyys lasketaan yritysten_määrä-argumentin mukaan.

Luvun on oltava nollan ja yritysten_määrä-arvon väliltä (raja-arvot eivät sisälly mukaan).

onnistumisten_enimmäismäärä

Valinnainen: Onnistumisten enimmäismäärä, jonka

todennäköisyys lasketaan yritysten_määrä-argumentin mukaan. Jos argumentti jätetään tyhjäksi, todennäköisyys lasketaan

vain onnistumisten_määrä-argumentin perusteella. Arvon tulee olla onnistumisten_määrä- ja yritysten_määrä-argumenttien väliltä

(raja-arvot eivät sisälly mukaan).

Huomioitavaa

• Jos jokin argumentti ei sovi rajoituksiinsa, funktio palauttaa #NUM!-virheen.
  • Jos jokin argumentti ei ole numeerinen arvo, funktio palauttaa #VALUE-virheen.
  • Funktio lyhentää numeeriset arvot kokonaisluvuiksi onnistumistodennäköisyys-argumenttia lukuun ottamatta.

Esimerkkejä

A

B

1

Funktion syöte

Funktion tulos

2

=BINOMI.JAKAUMA.ALUE(100; 0,5; 45)

0,04847429663

3

=BINOMI.JAKAUMA.ALUE(100; 0,5; 30; 45)

0,1840847287

4

=BINOMI.JAKAUMA.ALUE(100; 0,5; 30)

0,00002317069058

Aiheeseen liittyvät funktiot

• BINOMIJAKAUMA (BINOMDIST)

Tarvitsetko lisäapua?

Kokeile näitä vaiheita:

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.