BINOM.FÖRD.INTERVALL

Returnerar sannolikheten för ett visst antal lyckade försök eller intervall med lyckade försök, givet en sannolikhet och antal försök.

Delar av en BINOM.FÖRD.INTERVALL-funktion

BINOM.FÖRD.INTERVALL(antal_försök; sannolikt_lyckade; antal_lyckade; max_antal_lyckade)

Del

Beskrivning

antal_försök

Antalet oberoende försök. Måste vara större än eller lika med 0.

sannolikt_lyckade

Sannolikheten för lyckat försök i varje givet försök. Måste vara mellan 0 och 1, båda

exklusiva.

antal_lyckade

Antalet lyckade försök för vilka sannolikheten beräknas på försök i

'antal_försök'. Måste vara mellan 0 och antal_försök, båda exklusiva.

max_antal_lyckade

Valfritt: Det maximala antalet lyckade försök för vilka sannolikheten beräknas

på försök i 'antal_försök'. Om den här uppgiften utelämnas beräknar vi sannolikheten för

bara 'antal_lyckade'. Måste vara mellan antal_lyckade och anta_försök, båda

exklusiva.

Anmärkningar

• Om några argument inte uppfyller begränsningarna returnerar funktionen ett #NUM!-felvärde.
  • Om något argument är icke-numeriskt returnerar funktionen ett #VALUE!-felvärde.
  • Med undantag för sannolikt_lyckade förkortar den här funktionen alla numeriska argument till ett heltal.

Exempel

A

B

Funktionsindata

Funktionsutdata

=BINOM.FÖRD.INTERVALL(100, 0,5, 45)

=BINOM.FÖRD.INTERVALL(100; 0,5; 30; 45)

=BINOM.FÖRD.INTERVALL(100; 0,5; 30)

Relaterade funktioner

• BINOM.FÖRD/BINOM.FÖRD