Bruk SmartFill i Regneark for å automatisere dataregistrering

SmartFill oppdager mønstre og kommer med forslag for å automatisere dataregistreringen. Du kan for eksempel bruke SmartFill til å hente ut fornavn fra en gitt liste over fullstendige navn, eller til å finne verdier i et område eller en tabell.

SmartFill bruker data i regnearket ditt og kunnskap som er tilgjengelig gjennom Googles offentlige kunnskapskart, til å oppdage mønstre og komme med forslag.

Bruk SmartFill

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.

2. Skriv inn data og så

• Mac: Trykk på + Shift + Y
  • Windows/Chromebook: Ctrl + Shift + Y

Tips: Klikk på en celle for å se formelen som brukes.

Slå av SmartFill

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.

2. Øverst klikker du på Verktøy og så Autofullføring

3. Fjern merkingen for Aktiver autofullfør