SmartFill gebruiken in Spreadsheets om gegevensinvoer te automatiseren

SmartFill detecteert patronen en doet suggesties om de gegevensinvoer te automatiseren. Je kunt SmartFill bijvoorbeeld gebruiken om voornamen te extraheren uit een lijst met volledige namen of om waarden te vinden in een bereik of tabel.

SmartFill gebruikt gegevens uit je spreadsheet en kennis die beschikbaar is via de openbare Kenniskaart van Google om patronen te detecteren en suggesties te genereren.

SmartFill gebruiken

1. Open een spreadsheet in Google Spreadsheets op je computer.

2. Voer gegevens in en dan

• Mac: druk op + Shift + Y.
  • Windows/Chromebook: druk op Ctrl + Shift + Y

Tip: Klik op een cel om de gebruikte formule te bekijken.

SmartFill uitschakelen

1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets.

2. Klik bovenaan op Extra en dan Automatisch aanvullen.

3. Deselecteer Automatisch aanvullen inschakelen.