Datansyötön helpottaminen Sheetsissä SmartFillin avulla

SmartFill tunnistaa kuviot ja tekee ehdotuksia automaattisen datansyötön helpottamiseksi. Voit käyttää SmartFilliä esimerkiksi etunimen poimimiseen koko nimien luettelosta tai arvojen etsimiseen alueelta tai taulukosta.

SmartFill havaitsee malleja ja luo suosituksia taulukkosi tietojen sekä Googlen julkisen Tietograafin pohjalta.

SmartFillin ottaminen käyttöön

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Google Sheetsissä.

2. Lisää data ja sitten

• Mac: Paina + vaihto + Y
  • Windows/Chromebook: Ctrl + vaihto + Y

Vinkki: Näet käytetyn kaavan, kun klikkaat solua.

SmartFillin poistaminen käytöstä

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Google Sheetsissä.

2. Valitse yläreunasta Työkalut ja sitten Automaattinen täydennys

3. Poista valinta Ota automaattinen täyttö käyttöön ‑kohdasta.