Sjekk rettskrivingen din i Google Presentasjoner

Du kan finne og rette feilstavinger mens du skriver i Google Presentasjoner.

Sjekk rettskriving

1. Åpne Google Presentasjoner på en datamaskin.
  2. Klikk på en presentasjon.
  3. Øverst klikker du på Verktøy og såStaving.
  4. Klikk på Stavekontroll.

Hvis stavekontrollen finner feil, får du forslag til skrivemåter:

• For å godta et forslag, klikk på Endre.
    For å godta alle forslag, klikk på nedoverpilen Nedoverpil og så Endre alle.
  • For å ignorere et forslag, klikk på Ignorer.
    For å ignorere alle forslag, klikk på nedoverpilen Nedoverpil​ og så Ignorer alle.
Tips: Hvis du slår på staveforslag, får feilstavede ord rød understreking. Høyreklikk på understrekede ord for å godta eller avvise forslag.

Legg til ord i den personlige ordlisten din

1. Åpne Google Presentasjoner på en datamaskin.
  2. Øverst klikker du på Verktøy og så Staving.
  3. Klikk på Personlig ordliste.
  4. Skriv inn det nye ordet.
  5. Klikk på OK.

Slå staveforslag på eller av

Viktig: Følg denne fremgangsmåten for å slå forslag på eller av for alle presentasjonene dine.

1. Åpne Google Presentasjoner på en datamaskin.
  2. Øverst klikker du på Verktøyog så Staving og så Understrek feil.

Slå av autokorrektur

Autokorrektur sjekker bruk av store og små bokstaver og oppretter linker og lister.

Slik slår du av enkelte automatiske rettinger:

1. Åpne Google Presentasjoner på en datamaskin.
  2. Øverst klikker du på Verktøy og så Innstillinger og så Generelt.
  3. Hvis du vil slå av enkelte automatiske rettinger, fjerner du avmerkingen ved siden av de aktuelle rettingene.
  4. Klikk på OK.

Slå av bestemte automatiske erstatninger

1. Åpne Google Presentasjoner på en datamaskin.
  2. Klikk på Verktøy og så Innstillinger og så Erstatninger.
  3. For å slå av bestemte automatiske erstatninger, fjern avmerkingen i boksen ved siden av ordet eller symbolet.
  4.  For å fjerne automatiske erstatninger, klikk på Fjern remove ved siden av det aktuelle ordet eller symbolet.
  5. Klikk på OK.

Beslektede artikler

Sjekk rettskriving og grammatikk i Google Dokumenter

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.