Oikeinkirjoituksen tarkistaminen Google Slidesissa

Voit etsiä ja korjata kirjoitusvirheitä kirjoittaessasi Google Slidesissa.

Oikeinkirjoituksen tarkistaminen

1. Avaa Google Slides  tietokoneella.
  2. Klikkaa esitystä.
  3. Valitse yläreunasta Työkalut ja sittenOikeinkirjoitus.
  4. Valitse Oikeinkirjoituksen tarkistus.

Jos oikeinkirjoituksen tarkistustoiminto löytää virheitä, saat oikeinkirjoitusehdotuksia:

• Voit hyväksyä ehdotuksen valitsemalla Muuta.
    Jos haluat hyväksyä kaikki ehdotukset, klikkaa alanuolta Alanuoli ja sitten Muuta kaikki.
  • Jos haluat hylätä ehdotuksen, valitse Ohita.
    Jos haluat hylätä kaikki ehdotukset, klikkaa alanuolta Alanuoli​ ja sitten Ohita kaikki.
Vinkki: Jos oikeinkirjoitusehdotukset ovat käytössä, väärin kirjoitetut sanat alleviivataan punaisella. Pääset hyväksymään tai hylkäämään ehdotukset klikkaamalla sanaa hiiren kakkospainikkeella.

Sanan lisääminen omaan sanakirjaan

1. Avaa Google Slides tietokoneella.
  2. Valitse yläreunasta Työkalut ja sitten Oikeinkirjoitus.
  3. Valitse Oma sanakirja.
  4. Lisää uusi sana.
  5. Klikkaa OK.

Oikeinkirjoitusehdotusten vaihtaminen päälle tai pois

Tärkeää: Näiden ohjeiden avulla vaihdat ehdotukset päälle tai pois kaikissa esityksissäsi.

1. Avaa Google Slides tietokoneella.
  2. Valitse yläreunasta Työkalut ja sitten Oikeinkirjoitus ja sitten Alleviivaa virheet.

Automaattisen korjauksen ottaminen pois päältä

Automaattinen korjaus tarkistaa isojen kirjainten käytön ja luo linkkejä ja luetteloja.

Voit ottaa tietyt automaattiset korjaukset pois päältä näin:

1. Avaa Google Slides tietokoneella.
  2. Valitse yläreunasta Työkalut ja sitten Valinnat ja sitten Yleiset.
  3. Voit ottaa tietyt automaattiset korjaukset pois päältä poistamalla valinnan kyseisen toiminnon vieressä olevasta ruudusta.
  4. Klikkaa OK.

Tiettyjen automaattisten korvausten ottaminen pois päältä

1. Avaa Google Slides tietokoneella.
  2. Valitse Työkalut ja sitten Valinnat ja sitten Korvaukset.
  3. Voit ottaa tietyt automaattiset korvaukset pois päältä poistamalla valinnan kyseisen sanan tai symbolin vieressä olevasta ruudusta.
  4.  Jos haluat poistaa automaattiset korvaukset, valitse kyseisen sanan tai symbolin vierestä Poista remove.
  5. Klikkaa OK.