Brug stavekontrol i Google Slides

Du kan finde og rette stavefejl, mens du skriver i Google Slides.

Brug stavekontrol

1. Åbn Google Slides på din computer.
  2. Klik på en præsentation.
  3. Øverst skal du klikke på Værktøjer og derefterStavekontrol.
  4. Klik på Stavekontrol.

Hvis stavekontrollen finder fejl, får du vist nogle staveforslag:

• Klik på Ret for at acceptere et forslag.
    Hvis du vil acceptere alle forslag, skal du klikke på den nedadvendte pil Nedadvendt pil og derefterErstat alle.
  • Hvis du vil ignorere et forslag, skal du klikke på Ignorer.
    Hvis du vil ignorere alle forslag, skal du klikke på den nedadvendte pil Nedadvendt pil​ og derefter Ignorer alle.
Tip! Hvis du aktiverer staveforslag, vil ord med stavefejl blive understreget med rødt. Højreklik på ordet for at acceptere eller afvise forslagene.

Føj et ord til din personlige ordbog

1. Åbn Google Slides på din computer.
  2. Øverst skal du klikke på Værktøjer og derefter Stavekontrol.
  3. Klik på Personlig ordbog.
  4. Skriv dit nye ord.
  5. Klik på OK.

Aktivér eller deaktiver staveforslag

Vigtigt! Følg denne vejledning for at aktivere eller deaktivere forslag for alle dine præsentationer.

1. Åbn Google Slides på din computer.
  2. Øverst skal du klikke på Værktøjer og derefter Stavekontrol og derefter Understreg fejl.

Deaktiver autokorrektur

Autokorrektur tjekker brug af store bogstaver og opretter links og lister.

Sådan deaktiverer du bestemte funktioner for autokorrekturen:

1. Åbn Google Slides på din computer.
  2. Øverst på siden skal du klikke på Værktøjer og derefter Præferencer og derefter Generelt.
  3. Hvis du vil deaktivere en bestemt funktion for autokorrekturen, skal du fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet ud for den pågældende funktion.
  4. Klik på OK.

Deaktiver automatiske erstatninger

1. Åbn Google Slides på din computer.
  2. Klik på Værktøjer og derefter Præferencer og derefter Erstatninger.
  3. Hvis du vil deaktivere automatisk erstatning af specifikke ord, skal du fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet ud for det pågældende ord eller symbol.
  4.  Hvis du vil fjerne automatiske erstatninger, skal du klikke på Fjern remove ud for ordet eller symbolet.
  5. Klik på OK.