Sett inn eller slett bilder og videoer

Du kan legge til og fjerne bilder, videoer og GIF-filer i Google Dokumenter og Regneark. I Google Presentasjoner kan du legge til bilder, videoer, lyd, GIF-er og klistremerker. Du kan også legge til plassholdere for bilder når du planlegger presentasjoner.

Legg til bilder i dokumenter eller presentasjoner

1. Åpne et dokument eller en presentasjon i Google Dokumenter eller Presentasjoner på en datamaskin.
  2. Klikk på Sett inn og så Bilde.
  3. Velg hvor bildet skal hentes fra.
    • Last opp fra datamaskinen: Sett inn et bilde som er lagret på enheten din.
    • Søk på nettet: Søk etter et bilde på nettet.
    • GIF-er og klistremerker: Sett inn en GIF eller et klistremerke på lysbildet.
    • Disk: Bruk et bilde som er lagret i Google Disk-området ditt.
    • Foto: Bruk et bilde fra Google Foto-biblioteket ditt.
    • Via nettadresse: Sett inn en link til bildet ditt, eller sett inn en GIF-fil.
  4. Klikk på Sett inn eller Åpne.

Finn ut hvordan du legger til bilder i Regneark.

Legg til GIF-er eller klistremerker i presentasjoner
  1. Åpne en presentasjon i Google Presentasjoner på datamaskinen din.
  2. Øverst på skjermen, midt på menyen, klikker du på Sett inn.
  3. I rullegardinmenyen klikker du på Bilde og så GIF-er og klistremerker.
  4. Klikk på søkefeltet i panelet som åpnes til høyre.
  5. Skriv inn søkeordene.
  6. Du kan filtrere resultatene etter GIF-er (standard) eller Klistremerker.
Plassér og rediger bilder i dokumenter
  1. Gå til Google Dokumenter på en datamaskin.
  2. Åpne et dokument.
  3. Klikk på et bilde du vil flytte eller redigere. Et forgrunnsvindu med redigeringsalternativer åpnes nedenfor.
  4. Velg et alternativ for å endre plassering eller oppsett for bildet:
    • Linjebundet
    • La teksten flyte
    • Bryt teksten
    • Bak teksten Behind text
    • Foran teksten In front of text
    Viktig: Disse funksjonene er ikke tilgjengelige for dokumenter uten sideinndeling. For å bruke disse funksjonene må du sørge for at formatet med sideinndeling er valgt for dokumentet.
  5. Hvis du har valgt «La teksten flyte» eller «Bryt teksten», kan du endre posisjonen slik at den
    • flyttes med teksten
    • får en fast posisjon på siden

Du kan gjøre flere endringer i bilder:

1. Klikk på Bildealternativer More og så Alle bildealternativer.
  2. Velg et bildealternativ i sidefeltet til høyre:

• Størrelse og rotasjon: Angi størrelse, skala og rotasjon for bildet.

• Tekstbryting: Angi hvordan bildet skal plasseres i forhold til teksten rundt det.

• Posisjon: Angi posisjonen til bildet i dokumentet.

• Fargeendring: Endre fargen på bildet.

• Justeringer: Angi gjennomsiktighet, lysstyrke og kontrast for bildet.

Viktig: Funksjonene Tekstbryting og Plassering er ikke tilgjengelige for dokumenter uten sideinndeling. For å bruke disse funksjonene må du sørge for at formatet med sideinndeling er valgt for dokumentet.
Legg til bilder fra datamaskinen eller nettet

Dra bilder

Viktig: Denne funksjonen er ikke tilgjengelig for Google Regneark.

1. På en datamaskin klikker du på et bilde som er lagret på datamaskinen eller ligger på et nettsted.
  2. Klikk og hold på bildet, og dra det inn i dokumentet.

Kopiér og lim inn bilder

1. På en datamaskin høyreklikker du på et bilde som er lagret på datamaskinen eller ligger på et nettsted.
  2. Klikk på Kopiér
  3. Gå til dokumentet, presentasjonen eller regnearket.
  4. Klikk på Lim inn Lim inn.

Tips: Det kan ta litt tid før bildet åpnes.

Legg til plassholdere for bilder

Sett inn en plassholder for et bilde

1. Åpne en presentasjon i Google Presentasjoner på datamaskinen din.
  2. Øverst klikker du på Visning og så Temaverktøy.
  3. Klikk på Sett inn og så Plassholder og så Plassholder for bilde.
  4. Velg en fasong for bildeplassholderen.
Tips: Du kan endre størrelse, plassering, rekkefølge eller format for bildeplassholdere.

Bytt plassholderbilde

1. Åpne en presentasjon med en plassholder i Google Presentasjoner på en datamaskin.
  2. Klikk på Sett inn bilde Sett inn bilde inne i plassholderen.
  3. Velg hvor du vil sette inn bildet.
Bytt ut bilder
  1. Åpne et dokument eller en presentasjon i Google Dokumenter eller Presentasjoner på en datamaskin.
  2. Høyreklikk på et bilde du vil erstatte.
  3. Klikk på Erstatt bildet.
  4. Velg hvor du vil hente bildet fra:
    • Last opp fra datamaskinen
    • Søk på nettet
    • Disk
    • Foto
    • Via nettadresse
    • Kamera
  5. Velg et bilde.
  6. Klikk på Erstatt eller Velg.

Tips: I Google Presentasjoner kan du også dra og slippe et bilde fra hvor som helst for å erstatte et bilde i presentasjonen.

Finn ut hvordan du erstatter bilder i Regneark.

Legg til videoer i presentasjoner

1. Åpne en presentasjon i Google Presentasjoner på en datamaskin.
  2. Klikk på lysbildet der du vil legge til videoen.
  3. Klikk på Sett inn og så Video.
  4. Velg hvor videoen skal hentes fra:
    • Søk på YouTube
    • Via nettadresse
    • Google Disk
  5. Velg en video.
  6. Klikk på Velg.
Spill av videoer når du presenterer Google Presentasjoner-filer

Google Presentasjoner spiller nå av videoer automatisk, på samme måte som annen animasjon eller lysbildeoverganger.

Du kan starte en video og gå til neste lysbilde på en av disse måtene:

• Trykk på en hvilken som helst tast.
  • Klikk med musen.
  • Bruk en fjernkontroll.
Tips: Oppdater eldre presentasjoner slik at de automatisk spiller av integrerte elementer som lyd og video.
Endre måten videoer spilles av på i presentasjoner
  1. Velg videoen.
  2. Klikk på Formateringsalternativer i verktøyraden.
    • Du kan også høyreklikke på videoen og deretter velge Formateringsalternativer i menyen.
  3. Velg et alternativ under «Videoavspilling» i sidefeltet:
    • Spill av (ved klikk): Videoen spilles av når du går videre til lysbildet. Dette er standardalternativet.
    • Spill av (automatisk): Videoen spilles av uten at du trenger å klikke noe sted.
    • Spill av (manuelt): Videoen spilles av når du aktivt klikker på den innebygde videoen i lysbildet. Tidligere var dette standardinnstillingen.

Legg til lydfiler i presentasjoner

Du kan legge til MP3- og WAV-filer som er lagret i Disk-området ditt, i en presentasjon. Finn ut hvordan du laster opp filer til Google Disk.

Tips: Du kan bruke WAV-filer fra

• Chrome
  • Firefox
  • Safari
  • Microsoft Edge
  1. Åpne en presentasjon i Google Presentasjoner på en datamaskin.
  2. Velg lysbildet du vil legge til lydfilen i.
  3. Klikk på Sett inn og så Lyd.
  4. Velg en lydfil.
  5. Klikk på Velg.
Del video- og lydfiler i Google Presentasjoner

Tilgangskontrollen foreslår automatisk tillatelser for nye brukere av presentasjoner med

• lydfiler
  • videofiler

Slik sikrer du at foredragsholdere kan spille av delte presentasjoner med innebygde video- og lydfiler:

1. Åpne en Google Presentasjoner-presentasjon på en datamaskin.
  2. Klikk på Del.
  3. Legg til folk eller grupper.
  4. Velg Redigerer, Bruker som kan kommentere eller Bruker som har lesetilgang.
  5. Klikk på Del.
    • Tips: Tilgangskontrollen kjører automatisk og kan gi deg forslag til oppdatering av tillatelser.
  6. Bekreft endringene.

Relaterte ressurser

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.