Afbeeldingen en video's invoegen of verwijderen

In Google Documenten en Spreadsheets kun je foto's, video's en .gif-bestanden toevoegen of verwijderen. In Google Presentaties kun je foto's, video's en audio toevoegen.

Een afbeelding aan een document of presentatie toevoegen

1. Open op je computer een document of presentatie in Google Documenten of Presentaties.
  2. Klik op Invoegen en dan Afbeelding.
  3. Kies waar je de afbeelding vandaan wilt halen.
    • Uploaden vanaf computer: voeg een afbeelding in die is opgeslagen op je apparaat.
    • Zoeken op internet: zoek op internet naar een afbeelding.
    • Drive: gebruik een afbeelding die is opgeslagen in je Google Drive.
    • Foto's: gebruik een afbeelding uit je Google Foto's-bibliotheek.
    • Via URL: voeg een link naar je afbeelding of een .gif in.
  4. Klik op Invoegen of Openen.

Meer informatie over hoe je afbeeldingen toevoegt in Google Spreadsheets

Een afbeelding in een document positioneren en bewerken

1. Ga op je computer naar Google Documenten.
  2. Open een document.
  3. Klik op de afbeelding die je wilt verplaatsen of bewerken. Er wordt nu een pop-upvenster geopend met bewerkingsopties.
  4. Kies een van deze opties om de opmaak van de afbeelding te wijzigen:
    • Inline
    • Tekstomloop
    • Tekst onderbreken
  5. Als je 'Tekstomloop' of 'Tekst onderbreken' hebt geselecteerd, kun je de positie wijzigen in:
    • Verplaatsen met tekst
    • Vaste positie op pagina
  6. Klik voor meer opties op Afbeeldingsopties More en dan Alle afbeeldingsopties.
  7. Selecteer een afbeeldingsoptie in de zijbalk aan de rechterkant:

• Grootte en draaiing: stel de grootte, schaal en draaiing van de afbeelding in.

• Tekstomloop: stel in hoe de tekst om de afbeelding heen moet worden gepositioneerd.

• Positie: stel de positie voor de afbeelding in het document in.

• Kleurwijziging: wijzig de kleur van de afbeelding.

• Aanpassingen: stel de transparantie, de helderheid en het contrast van de afbeelding in.

Een afbeelding vanaf je computer of internet toevoegen

Een afbeelding slepen

Belangrijk: Deze functie is niet beschikbaar voor Google Spreadsheets.

1. Klik op een afbeelding op je computer of een website.
  2. Houd de muisknop ingedrukt en sleep de afbeelding naar je document.

Een afbeelding kopiëren en plakken

1. Klik met de rechtermuisknop op een afbeelding op je computer of een website.
  2. Klik op Kopiëren
  3. Ga naar je document, presentatie of spreadsheet.
  4. Klik op Plakken Paste.

Tip: Het kan even duren voordat de afbeelding wordt weergegeven.

Een afbeelding vervangen
  1. Open op je computer een document of presentatie in Google Documenten of Presentaties.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding die je wilt vervangen.
  3. Klik op Afbeelding vervangen.
  4. Kies waar je de afbeelding vandaan wilt halen:
    • Uploaden vanaf computer
    • Zoeken op internet
    • Drive
    • Foto's
    • Via URL
    • Camera
  5. Kies een afbeelding.
  6. Klik op Vervangen of Selecteren.

Meer informatie over hoe je afbeeldingen vervangt in Spreadsheets

Een video aan een presentatie toevoegen

1. Open op je computer een presentatie in Google Presentaties.
  2. Klik op de dia waaraan je de video wilt toevoegen.
  3. Klik op Invoegen en dan Video.
  4. Kies waar je de video vandaan wilt halen:
    • Zoeken op YouTube
    • Via URL
    • Google Drive
  5. Kies een video.
  6. Klik op Selecteren.

Audio aan een presentatie toevoegen

Je kunt .mp3- en .wav-bestanden die zijn opgeslagen in je Drive, aan een presentatie toevoegen. Meer informatie over hoe je bestanden uploadt naar Google Drive

1. Open op je computer een presentatie in Google Presentaties.
  2. Selecteer de dia waaraan je het audiobestand wilt toevoegen.
  3. Klik op Invoegen en dan Audio.
  4. Kies een audiobestand.
  5. Klik op Selecteren.

Tip: Je kunt ook .wav-bestanden uit Chrome, Firefox, Safari en Microsoft Edge gebruiken.

Gerelateerd artikel

Afbeeldingen in een document of presentatie bijsnijden en aanpassen