Afbeeldingen en video's invoegen of verwijderen

In Google Documenten en Spreadsheets kun je foto's, video's en .gif-bestanden toevoegen of verwijderen. In Google Presentaties kun je foto's, video's en audio toevoegen.

Een afbeelding aan een document of presentatie toevoegen

1. Open op je computer een document of presentatie in Google Documenten of Presentaties.
  2. Klik op Invoegen en dan Afbeelding.
  3. Kies waar je de afbeelding vandaan wilt halen.
    • Klik op Via URL als je een .gif-bestand wilt invoegen.
  4. Klik op Invoegen of Openen.

Meer informatie over afbeeldingen toevoegen in Spreadsheets

Een afbeelding vanaf je computer of internet toevoegen

Een afbeelding slepen

Als je een afbeelding naar je document of presentatie wilt verplaatsen, sleep je de afbeelding vanaf je computer of een website. Het kan even duren voordat de afbeelding wordt weergegeven. Deze functie is niet beschikbaar voor Google Spreadsheets.

Een afbeelding kopiëren en plakken

Je kunt een afbeelding op je computer of op een website kopiëren en rechtstreeks in een document, presentatie of spreadsheet plakken. Het kan even duren voordat de afbeelding wordt weergegeven.

Een afbeelding vervangen
  1. Open op je computer een document of presentatie in Google Documenten of Presentaties.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een afbeelding.
  3. Klik op Afbeelding vervangen.
  4. Kies een afbeelding.
  5. Klik op Vervangen of Selecteren.

Meer informatie over afbeeldingen vervangen in Spreadsheets

Een video aan een presentatie toevoegen

1. Open op je computer een presentatie in Google Presentaties.
  2. Klik op de dia waaraan je de video wilt toevoegen.
  3. Klik op Invoegen en dan Video en kies uit de volgende opties:
    • Zoeken > YouTube
    • Via URL
    • Google Drive
  4. Kies een video en klik op Selecteren.

Audio aan een presentatie toevoegen

Je kunt .mp3- en .wav-bestanden die zijn opgeslagen in je Drive aan een presentatie toevoegen.

Opmerking: Je kunt ook .wav-bestanden uit Chrome, Firefox, Safari en Microsoft Edge gebruiken.

1. Open op je computer een presentatie in Google Presentaties.
  2. Selecteer de dia waaraan je het audiobestand wilt toevoegen.
  3. Klik op Invoegen en dan Audio.
  4. Kies een audiobestand en klik op Selecteren.

Gerelateerd artikel

Afbeeldingen in een document of presentatie bijsnijden en aanpassen