Afbeeldingen of video's invoegen of verwijderen

In Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties kun je foto's of video's toevoegen of verwijderen.

Een afbeelding toevoegen in Documenten of Presentaties

1. Open een document of presentatie in Google Documenten of Presentaties op je computer.
  2. Klik op Invoegen en vervolgens Afbeelding.
  3. Maak een keuze uit de volgende opties:
    • Uploaden vanaf computer
    • Zoeken op internet
    • Drive
    • Google Foto's
    • Via URL
  4. Kies een afbeelding en klik op Openen of Selecteren.
Een afbeelding toevoegen in Spreadsheets
  1. Open een spreadsheet in Google Spreadsheets op je computer.
  2. Klik op Invoegen en vervolgens Afbeelding.
  3. Maak een keuze uit de volgende opties:
    • Uploaden
    • Een foto nemen
    • Via URL
    • Je albums
    • Google Drive
    • Zoeken
  4. Maak een momentopname of kies een foto en klik op Openen of Selecteren.
Afbeeldingsvereisten

Afbeeldingen mogen niet groter zijn dan 50 MB en moeten een van de volgende bestandstypen zijn:

• .gif
  • .jpg
  • .png
Een afbeelding verwijderen
  1. Open een document of presentatie in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties op je computer.
  2. Selecteer een afbeelding.
  3. Druk op de toets Delete of Backspace op je toetsenbord.

Geavanceerde opties voor afbeeldingen of video's

Een afbeelding toevoegen vanaf je computer of internet

Deze functies zijn niet beschikbaar in Google Spreadsheets.

Een afbeelding slepen

Als je een afbeelding naar je document of presentatie wilt verplaatsen, sleep je de afbeelding vanaf je computer of een website. Het kan even duren voordat je afbeelding wordt weergegeven.

Een afbeelding kopiëren en plakken

Je kunt een afbeelding op je computer of op een website kopiëren en rechtstreeks in je document of presentatie plakken. Het kan even duren voordat je afbeelding wordt weergegeven.

Een afbeelding vervangen

Je kunt een afbeelding vervangen zonder de grootte en opmaak van de oorspronkelijke afbeelding te wijzigen.

1. Open een document of presentatie in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties op je computer.
  2. Klik op de afbeelding die je wilt vervangen.
    • In een document, presentatie of tekening: klik met de rechtermuisknop en selecteer Afbeelding vervangen.
    • In een spreadsheet: klik rechtsboven in de afbeelding op Meer en vervolgens Afbeelding vervangen.
  3. Kies de afbeelding die de oorspronkelijke afbeelding moet vervangen.
  4. Klik op Selecteren.
Een video aan een presentatie toevoegen
  1. Open een presentatie in Google Presentaties op je computer.
  2. Klik op de dia waaraan je de video wilt toevoegen.
  3. Maak een keuze uit de volgende opties:
    • Zoeken op YouTube
    • Via URL
    • Google Drive
  4. Kies een video en klik op Selecteren.
Een afbeeldingen toevoegen aan spreadsheets via formules

Je kunt een afbeelding toevoegen aan een spreadsheet via een formule:

• Schalen: Met deze formule wordt de afbeelding geschaald zodat deze aansluit op het formaat van de geselecteerde cel.
    • Typ =IMAGE("URL") of =IMAGE("URL", 1) in de cel met de afbeeldings-URL.
  • Uitrekken om te passen: Met deze formule wordt de afbeelding uitgerekt zodat deze aansluit op het formaat van de cel.
    • Typ =IMAGE("URL", 2) in de cel met de afbeeldings-URL.
  • Oorspronkelijk formaat: Met deze formule wordt de afbeelding in het oorspronkelijke formaat toegevoegd aan de cel.
    • Typ =IMAGE("URL", 3) in de cel met de afbeeldings-URL.
  • Aangepast formaat: Met deze formule wordt de afbeelding in het aangepaste formaat toegevoegd aan de cel.
    • Typ =IMAGE("URL", 4, height, width) in de cel met de afbeeldings-URL en geef je aangepaste hoogte en breedte (in pixels) op.

Opmerking: Volg de richtlijnen voor het gebruik van afbeeldingen wanneer je afbeeldingen of video's invoegt.

Gerelateerd artikel

Afbeeldingen in een document of presentatie bijsnijden en aanpassen

Mary is expert op het gebied van Documenten en Drive en auteur van deze Help-pagina. Kies een van de onderstaande opties om haar te laten weten wat je van deze pagina vindt.