Een afbeelding invoegen

U kunt een afbeelding invoegen in een document, spreadsheet of presentatie op uw desktopcomputer. De mogelijkheid om afbeeldingen toe te voegen is (nog) niet beschikbaar voor mobiele apparaten.

1. Open een document, spreadsheet of presentatie.
  2. Klik op het menu Invoegen.
  3. Selecteer Afbeelding.
  4. Maak uw keuze uit de volgende opties, afhankelijk van de afbeelding die u wilt toevoegen:
    • Uploaden: kies een afbeelding op uw computer en klik op Openen.
    • Een foto nemen: gebruik uw webcam en klik op Een foto nemen om de afbeelding toe te voegen.
    • Via URL: plak de URL van een afbeelding van internet en klik op Selecteren.
    • Uw albums: kies een afbeelding uit een van uw fotoalbums op internet en klik op Selecteren.
    • Google Drive: kies een afbeelding uit Google Drive en klik op Selecteren.
    • Zoeken: kies een afbeelding uit het stockfotoarchief, het Google-archief of het Life-archief en klik op Selecteren.

Uw afbeelding wordt automatisch toegevoegd aan het bestand.

Afbeeldingsvereisten

Houd er rekening mee dat afbeeldingen niet groter mogen zijn dan 2 MB en dat alleen de volgende bestandstypen zijn toegestaan:

• .gif (geen animatie)
  • .jpg
  • .png

Een afbeelding verwijderen

Een afbeelding verwijderen die u aan een bestand heeft toegevoegd:

1. Open het bestand.
  2. Klik op de afbeelding om deze te selecteren.
  3. Druk op de toets Delete (of Backspace) op uw toetsenbord.

Andere opties voor het toevoegen van afbeeldingen

Een afbeelding slepen of kopiëren en plakken

Een afbeelding slepen

U kunt afbeeldingen vanaf uw desktopcomputer of vanaf een website naar uw document of presentatie slepen. Klik hiervoor op de afbeelding die u wilt toevoegen en sleep deze naar uw bestand. Het kan even duren voordat de afbeelding in het bestand wordt weergegeven.

Een voorbeeld bekijken

Een afbeelding kopiëren en plakken

U kunt een afbeelding op uw desktopcomputer of op een website kopiëren en rechtstreeks in uw document of presentatie plakken. Nadat u de afbeelding heeft geplakt, kan het even duren voordat deze wordt weergegeven.

Opmerking: Momenteel zijn geen van deze beide functies beschikbaar voor spreadsheets.

Een bestaande afbeelding vervangen

Als u een afbeelding in een bestand wilt vervangen, kunt u deze omwisselen voor een andere afbeelding zonder de algemene grootte en lay-out van de oorspronkelijke afbeelding te wijzigen.

1. Open een bestand.
  2. Selecteer de afbeelding die u wilt vervangen.
  3. Klik in een document, presentatie of tekening met de rechtermuisknop en selecteer Afbeelding vervangen. Klik in een spreadsheet op de dropdown-pijl in de rechterhoek van de afbeelding en selecteer Afbeelding vervangen.
  4. Kies de afbeelding die de oorspronkelijke afbeelding moet vervangen en klik op Selecteren.

De nieuwe afbeelding vervangt de oorspronkelijke afbeelding, met behoud van de algemene grootte, lay-out en opmaak.

Een video aan een presentatie toevoegen

U kunt een video van YouTube aan uw presentatie toevoegen door de volgende stappen uit te voeren.

1. Open een presentatie en ga naar de dia waaraan u de video wilt toevoegen.
  2. Klik op het menu Invoegen.
  3. Selecteer Video.
  4. Zoek de video die u wilt toevoegen en klik op Selecteren. Of kies boven aan het venster de optie URL en plak de gewenste URL van YouTube.

De video wordt automatisch toegevoegd aan de dia. Wilt u het formaat van de video meteen aanpassen, sleep dan met de blauwe grepen rondom de rand om het gewenste formaat in te stellen.

Alternatieve opties voor het toevoegen van afbeeldingen in spreadsheets

Als u een afbeelding aan een cel wilt toevoegen, kunt u de volgende formules gebruiken om de grootte van de afbeelding in de cel aan te passen. U moet een URL hebben voor de afbeelding die u toevoegt.

• Schalen: typ =IMAGE("URL") of =IMAGE("URL"; 1) in de cel met de URL van de afbeelding die u wilt toevoegen. Als u deze formule gebruikt, wordt de grootte van de afbeelding zodanig aangepast dat deze binnen de geselecteerde cel past. Als de cel groter is dan de afbeelding die u invoegt, blijft de rest van de cel wit.
  • Uitrekken: typ =IMAGE("URL"; 2) in de cel met de URL van de afbeelding die u wilt toevoegen. Als u deze formule gebruikt, wordt de afbeelding uitgerekt om in de geselecteerde cel te passen. De beeldverhouding (hoogte/breedte) van de afbeelding blijft niet behouden.
  • Oorspronkelijk formaat: typ =IMAGE("URL"; 3) in de cel met de URL van de afbeelding die u wilt toevoegen. Als u deze formule gebruikt, wordt de afbeelding in het oorspronkelijke formaat aan de cel toegevoegd. Als de afbeelding groter is dan de cel, wordt mogelijk een deel van de afbeelding afgesneden.
  • Aangepast formaat: typ =IMAGE("URL"; 4; hoogte; breedte) in de cel met de URL van de afbeelding die u wilt toevoegen, alsmede de aangepaste hoogte en breedte (in pixels). Als u deze formule gebruikt, wordt de afbeelding in het aangepaste formaat aan de cel toegevoegd.

Verwante onderwerpen