Afbeeldingen of video's invoegen of verwijderen

In Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties kun je foto's of video's toevoegen of verwijderen.

Een afbeelding toevoegen

1. Open een document, spreadsheet of presentatie in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Klik op Invoegen en vervolgens Afbeelding.
  3. Maak een keuze uit de volgende opties:
    • Uploaden: kies een afbeelding op je computer en klik op Openen.
    • Een foto nemen: gebruik je webcam en klik op Een foto nemen.
    • Via URL: plak de URL van een afbeelding van internet en klik op Selecteren.
    • Je albums: kies een afbeelding uit een van je fotoalbums op internet en klik op Selecteren.
    • Google Drive: kies een afbeelding uit Google Drive en klik op Selecteren.
    • Zoeken: kies een afbeelding uit het stockfotoarchief, het Google-archief of het Life-archief en klik op Selecteren.
  4. Je afbeelding wordt automatisch toegevoegd aan het bestand.

Afbeeldingsgrootte en indelingsvereisten

De afbeeldingen moeten kleiner zijn dan 50 MB en een van de volgende bestandstypen hebben:

• .gif
  • .jpg
  • .png

Een afbeelding verwijderen

1. Open een document, spreadsheet of presentatie in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Selecteer een afbeelding.
  3. Druk op de toets Delete of Backspace op je toetsenbord.

Geavanceerde opties voor afbeeldingen of video's

Een afbeelding slepen of kopiëren en plakken

Deze functies zijn niet beschikbaar in Google Spreadsheets.

Een afbeelding slepen

Je kunt afbeeldingen vanaf je desktopcomputer of internet naar je document of presentatie slepen.

• Klik op de afbeelding en sleep deze naar je bestand. Het kan even duren voordat de afbeelding in het bestand wordt weergegeven.

Een afbeelding kopiëren en plakken

Je kunt een afbeelding op je desktopcomputer of op een website kopiëren en rechtstreeks in je document of presentatie plakken. Het kan even duren voordat je afbeelding wordt weergegeven.

Een afbeelding vervangen

Je kunt een afbeelding vervangen zonder de grootte en lay-out van de oorspronkelijke afbeelding te wijzigen.

1. Open een document, spreadsheet of presentatie in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Klik op de afbeelding die je wilt vervangen.
    • In een document, presentatie of tekening: klik met de rechtermuisknop en selecteer Afbeelding vervangen.
    • In een spreadsheet: klik in de rechterbovenhoek van de afbeelding op de pijl-omlaag en selecteer Afbeelding vervangen.
  3. Kies de afbeelding die de oorspronkelijke afbeelding moet vervangen en klik op Selecteren.
  4. De nieuwe afbeelding vervangt de oorspronkelijke afbeelding, met behoud van de algemene grootte, lay-out en opmaak.
Een YouTube-video aan een presentatie toevoegen
  1. Open een presentatie in Google Presentaties.
  2. Klik op de dia waar je de video wilt toevoegen.
  3. Klik op Invoegen en vervolgens Video.
    • Zoek de video die je wilt toevoegen en klik op Selecteren.
    • Kies URL boven aan het venster en plak hier een URL van YouTube.
  4. Je video wordt aan de dia toegevoegd.
Alternatieve opties voor het toevoegen van afbeeldingen in spreadsheets

Als je een afbeelding wilt toevoegen in een cel, gebruik je de volgende formules om de grootte van de afbeelding in de cel te wijzigen. Je moet een URL hebben voor de afbeelding die je toevoegt.

• Schalen: Typ =IMAGE("URL") of =IMAGE("URL"; 1) in de cel met de afbeeldings-URL. Als je deze formule gebruikt, wordt de afbeelding geschaald zodat deze in de geselecteerde cel past. Als de cel groter is dan de afbeelding die je invoegt, blijft de rest van de cel wit.
  • Uitrekken: Typ =IMAGE("URL"; 2) in de cel met de afbeeldings-URL. Deze formule rekt de afbeelding uit zodat deze in de cel past. De verhouding hoogte x breedte van de afbeelding blijft niet behouden.
  • Oorspronkelijk formaat: Typ =IMAGE("URL"; 3) in de cel met de afbeeldings-URL. Als je deze formule gebruikt, wordt de afbeelding met de oorspronkelijke grootte toegevoegd aan de cel. Als de afbeelding groter is dan de cel, wordt mogelijk een deel van de afbeelding afgesneden.
  • Aangepast formaat: Typ =IMAGE("URL"; 4; hoogte; breedte) in de cel met de afbeeldings-URL en geef je aangepaste hoogte en breedte (in pixels) op. Als je deze formule gebruikt, wordt de afbeelding in het aangepaste formaat aan de cel toegevoegd.

Opmerking: Volg de richtlijnen voor het gebruik van afbeeldingen wanneer je afbeeldingen of video's invoegt.

Gerelateerd artikel

Afbeeldingen in een document of presentatie bijsnijden en aanpassen

Mary is expert op het gebied van Documenten en Drive en auteur van deze Help-pagina. Kies een van de onderstaande opties om haar te laten weten wat je van deze pagina vindt.