Kuvien ja videoiden lisääminen ja poistaminen

Voit lisätä ja poistaa kuvia, videoita ja .gif-tiedostoja Google Docsissa ja Sheetsissä. Google Slidesissa voi lisätä kuvia, videoita, ääntä, GIFejä ja tarroja. Voit myös helpottaa esityksen suunnittelua lisäämällä kuvien paikkamerkkejä.

Kuvan lisääminen dokumenttiin tai esitykseen

1. Avaa dokumentti tai esitys tietokoneella Google Docsissa tai Slidesissa.
  2. Valitse Lisää ja sitten Kuva.
  3. Valitse, mistä kuva haetaan.
    • Lähetä tietokoneelta: Lisää laitteelle tallennettu kuva.
    • Hae verkosta: Hae kuvaa verkosta.
    • GIFit ja tarrat: Lisää diaan GIF tai tarra.
    • Drive: Käytä Google Driveen tallennettua kuvaa.
    • Kuvat: Käytä Google Kuvat ‑kirjastossasi olevaa kuvaa.
    • URL-osoitteen mukaan: Lisää linkki kuvaan tai lisää .gif.
  4. Valitse Lisää tai Avaa.

Lue lisää kuvien lisäämisestä Sheetsissä.

GIFin tai tarran lisääminen esitykseen
  1. Avaa esitys tietokoneella Google Slidesissa.
  2. Valitse näytön yläreunan valikosta Lisää.
  3. Valitse avattavasta valikosta Kuva ja sitten GIFit ja tarrat.
  4. Klikkaa hakupalkkia oikealle avautuvasta paneelista.
  5. Lisää avainsanat.
  6. Tuloksia voi suodattaa valitsemalla joko GIFit (oletus) tai Tarrat.
Sijoita kuva dokumenttiin ja muokkaa sitä
  1. Avaa Google Docs tietokoneella.
  2. Avaa dokumentti.
  3. Klikkaa kuvaa, jota haluat siirtää tai muokata. Sen alle aukeaa ponnahdusikkuna, josta löydät muokkausvalinnat.
  4. Jos haluat muuttaa kuvan asettelua, valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Sovita
    • Rivitä teksti
    • Jaa teksti
    • Tekstin takana Behind text
    • Tekstin edessä In front of text
    Tärkeää: Nämä ominaisuudet eivät ole käytettävissä dokumenteissa, jotka ovat sivuttomassa muodossa. Jos haluat käyttää näitä ominaisuuksia, varmista, että dokumentti on sivumuodossa.
  5. Jos valintasi on Rivitä teksti tai Jaa teksti, voit valita haluamasi sijoitteluvaihtoehdon:
    • Siirrä tekstin mukana
    • Kiinteä paikka sivulla

Voit tehdä kuvaan myös näitä muutoksia:

1. Klikkaa Kuva-asetukset More ja sitten Kaikki kuva-asetukset.
  2. Valitse oikealla olevasta sivupalkista haluamasi kuva-asetus:

• Koko ja kierto: Valitse kuvan koko, mittakaava ja kierto.

• Tekstin rivitys: Määritä, miten kuva suhtautuu sen ympärillä olevaan tekstiin.

• Sijainti: Valitse kuvan paikka dokumentissa.

• Väritys: Muuta kuvan väriä.

• Säädöt: Säädä kuvan läpinäkyvyyttä, kirkkautta ja kontrastia.

Tärkeää: Tekstin rivitys ja Sijainti eivät ole käytettävissä dokumenteissa, jotka ovat sivuttomassa muodossa. Jos haluat käyttää näitä ominaisuuksia, varmista, että dokumentti on sivumuodossa.
Kuvan lisääminen tietokoneelta tai internetistä

Kuvan vetäminen

Tärkeää: Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä Google Sheetsissä.

1. Klikkaa tietokoneella tai verkkosivustolla olevaa kuvaa. Käytä tietokonetta.
  2. Kosketa kuvaa pitkään ja vedä se dokumenttiin.

Kuvan kopioiminen ja liittäminen

1. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella tietokoneella tai verkkosivustolla olevaa kuvaa. Käytä tietokonetta.
  2. Valitse Kopioi
  3. Siirry haluamaasi dokumenttiin, esitykseen tai laskentataulukkoon.
  4. Valitse Liitä Liitä.

Vinkki: Kuvan avautuminen voi kestää hetken.

Kuvan paikkamerkin lisääminen

Kuvan paikkamerkin lisääminen

1. Avaa esitys tietokoneella Google Slidesissa.
  2. Valitse yläreunasta Näytä ja sitten Teeman luontityökalu.
  3. Klikkaa Lisää ja sitten Paikkamerkki ja sitten Kuvan paikkamerkki.
  4. Valitse kuvan paikkamerkin muoto.
Vinkki: Voit muuttaa kuvan paikkamerkkien kokoa, sijaintia, järjestystä tai muotoa.

Paikkamerkkikuvan korvaaminen

1. Avaa Google Slidesin tietokoneversiossa esitys, jossa on paikkamerkki.
  2. Klikkaa paikkamerkin sisältä Lisää kuva Lisää kuva.
  3. Valitse, mistä haluat lisätä kuvan.
Kuvan vaihtaminen
  1. Avaa dokumentti tai esitys tietokoneella Google Docsissa tai Slidesissa.
  2. Klikkaa vaihdettavaa kuvaa kakkospainikkeella.
  3. Valitse Korvaa kuva.
  4. Valitse, mistä kuva haetaan:
    • Lataa tietokoneelta
    • Hae verkosta
    • Drive
    • Kuvat
    • URL-osoitteen mukaan
    • Kamera
  5. Valitse kuva.
  6. Valitse Vaihda tai Valitse.

Vinkki: Google Slidesissa voit myös vetää kuvan mistä tahansa ja pudottaa sen esitykseen.

Katso, miten voit vaihtaa kuvia Sheetsissä.

Videon lisääminen esitykseen

1. Avaa esitys tietokoneella Google Slidesissa.
  2. Klikkaa diaa, johon haluat lisätä videon.
  3. Valitse Lisää ja sitten Video.
  4. Valitse, mistä video haetaan:
    • Hae YouTubesta
    • URL-osoitteen mukaan
    • Google Drive
  5. Valitse video.
  6. Klikkaa Valitse.
Videon toistaminen Google Slides ‑esityksen aikana

Google Slides toistaa nyt automaattisesti videot samalla tavalla kuin muut animaatiot tai diasiirtymät.

Aloita video ja siirry diassa eteenpäin valitsemalla haluamasi vaihtoehto:

• Paina mitä tahansa näppäintä
  • Klikkaa hiirtä
  • Klikkaa kauko-ohjaimella
Vinkki: Päivitä vanhat esitykset toistamaan automaattisesti muotoilun sisältämät vaihtoehdot, kuten audion ja videon.
Muuta tapaa, jolla video toistetaan esityksessä:
  1. Valitse video.
  2. Valitse työkalupalkista Muotoasetukset.
    • Voit myös klikata videota kakkospainikkeella ja valita sitten valikosta Muotoasetukset.
  3. Valitse sivupalkista Videoiden toisto ‑kohdan vierestä haluamasi vaihtoehto:
    • Toista (klikattaessa): Video toistetaan, kun siirryt diassa eteenpäin. Tämä on oletus.
    • Toista (automaattisesti): Video toistetaan klikkaamatta.
    • Toista (manuaalisesti): Video toistetaan, kun klikkaat diaan upotettua videota. Tämä oli aiemmin oletus.

Äänitiedoston lisääminen esitykseen

Voit lisätä esitykseen Driveen tallennettuja .mp3- ja .wav-tiedostoja. Lue lisää tiedostojen lataamisesta Google Driveen.

Vinkki: Voit käyttää .wav-tiedostoja seuraavista selaimista:

• Chrome
  • Firefox
  • Safari
  • Microsoft Edge
  1. Avaa esitys tietokoneella Google Slidesissa.
  2. Valitse dia, johon haluat lisätä audiotiedoston.
  3. Klikkaa Lisää ja sitten Ääni.
  4. Valitse audiotiedosto.
  5. Klikkaa Valitse.
Video- ja äänitiedostojen jakaminen Google Slidesissa

Käyttöoikeuksien tarkistus ehdottaa automaattisesti käyttöoikeuksia esitysten uusille käyttäjille, kun esitykset sisältävät

• äänitiedostoja
  • videotiedostoja.

Varmista, että esittäjä voi toistaa jaetun esityksen, johon on upotettu video- ja äänitiedostoja:

1. Avaa tietokoneellasi Google Slides ‑esitys.
  2. Klikkaa Jaa.
  3. Lisää ihmisiä tai ryhmiä.
  4. Valitse Muokkaaja, Kommentoija taiKatsoja.
  5. Klikkaa Jaa.
    • Vinkki: Käyttöoikeuksien tarkistus on automaattinen, ja se voi ehdottaa käyttöoikeuksien päivittämistä.
  6. Vahvista muutokset.

Muita lähteitä

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.