Indsæt eller slet billeder og videoer

Du kan tilføje eller fjerne billeder, videoer eller gif-filer i Google Docs eller Sheets. I Google Slides kan du tilføje billeder, videoer, lyd, giffer og mærkater. Du kan også tilføje pladsholdere for billeder, så du nemmere kan planlægge din præsentation.

Føj et billede til et dokument eller en præsentation

1. Åbn et dokument eller en præsentation i Google Docs eller Slides på din computer.
  2. Klik på Indsæt og derefter Billede.
  3. Vælg, hvor dit billede skal hentes fra.
    • Upload fra din computer: Indsæt et billede, der er gemt på din enhed.
    • Søg på nettet: Søg efter et billede på nettet.
    • Giffer og mærkater: Indsæt en gif eller et mærkat i dit dias.
    • Drev: Brug et billede, der er gemt på dit Google Drev.
    • Fotos: Brug et billede fra din Google Fotos-samling.
    • Fra en webadresse: Indsæt et link til dit billede, eller indsæt en gif.
  4. Klik på Indsæt eller Åbn.

Se, hvordan du tilføjer billeder i Sheets.

Føj en gif eller en mærkat til en præsentation
  1. Åbn en præsentation i Google Slides på din computer.
  2. Klik på Indsæt i midten af menuen øverst på skærmen.
  3. I rullemenuen skal du klikke på Billede og derefter Giffer og mærkater.
  4. Klik på søgebjælken i panelet til højre, der åbnes.
  5. Indtast dine søgeord.
  6. Du kan filtrere dine resultater efter giffer (standard) eller mærkater.
Placer og rediger et billede i et dokument
  1. Gå til Google Docs på din computer.
  2. Åbn et dokument.
  3. Klik på et billede, du vil flytte eller redigere. Der åbnes et pop op-vindue med redigeringsmuligheder nedenfor.
  4. Hvis du vil ændre layout på dit billede, skal du vælge en af mulighederne:
    • Indlejret
    • Ombryd tekst
    • Bryd tekst
    • Bag tekst Behind text
    • Foran tekst In front of text
    Vigtigt! Disse funktioner er ikke tilgængelige i dokumenter, der er i formatet uden sideinddeling. Hvis du vil bruge disse funktioner, skal du sørge for, at dit dokument er i formatet med sideinddeling.
  5. Hvis du har valgt "Ombryd tekst" eller "Bryd tekst", kan du ændre placeringen til:
    • Flyt med tekst
    • Fast position på siden

Du kan foretage yderligere ændringer af et billede:

1. Klik på Billedindstillinger More efterfulgt af Alle billedindstillinger.
  2. Vælg en billedindstilling på sidebjælken til højre:

• Størrelse og rotation: Angiv størrelse, skalering og rotation for dit billede.

• Tekstombrydning: Angiv, hvordan dit billede skal interagere med den omgivende tekst.

• Placering: Angiv dit billedes placering i dokumentet.

• Farvelæg igen: Skift farve på dit billede.

• Justeringer: Indstil gennemsigtighed, lysstyrke og kontrast for dit billede.

Vigtigt! Tekstombrydning og Placering er ikke tilgængelige i dokumenter, der er i formatet uden sideinddeling. Hvis du vil bruge disse funktioner, skal du sørge for, at dit dokument er i formatet med sideinddeling.
Tilføj et billede fra dit skrivebord eller nettet

Træk et billede

Vigtigt! Denne funktion er ikke tilgængelig i Google Sheets.

1. Klik på et billede på computeren eller på et website.
  2. Hold et billede nede, og træk det ind i dit dokument.

Kopiér og indsæt et billede

1. Højreklik på et billede på computeren eller på et website.
  2. Klik på Kopiér
  3. Gå til dit dokument, din præsentation eller dit regneark.
  4. Klik på Indsæt Sæt ind.

Tip! Der kan gå et øjeblik, før dit billede åbnes.

Tilføj en pladsholder for et billede

Indsæt en pladsholder for et billede

1. Åbn en præsentation i Google Slides på din computer.
  2. Øverst på skærmen skal du klikke på Se og derefter Temaværktøj.
  3. Klik på Indsæt og derefter Pladsholder og derefter Pladsholder for billede.
  4. Vælg en form til pladsholderen for dit billede.
Tip! Du kan ændre størrelse, placering, rækkefølge eller format for en billedpladsholder.

Udskift et pladsholderbillede

1. Åbn en præsentation med en pladsholder i Google Slides på din computer.
  2. Klik på Indsæt billede Indsæt billede i pladsholderen.
  3. Vælg, hvor billedet skal indsættes fra.
Udskift et billede
  1. Åbn et dokument eller en præsentation i Google Docs eller Slides på din computer.
  2. Højreklik på et billede, du vil erstatte.
  3. Klik på Udskift billede.
  4. Vælg, hvor dit billede skal hentes fra:
    • Upload fra computer
    • Søg på nettet
    • Drev
    • Billeder
    • Efter webadresse
    • Kamera
  5. Vælg et billede.
  6. Klik på Erstat eller Vælg.

Tip! I Google Slides kan du også trække og slippe et billede fra et vilkårligt sted for at udskifte et billede i din præsentation.

Se, hvordan du udskifter billeder i Sheets.

Føj en video til en præsentation

1. Åbn en præsentation i Google Slides på din computer.
  2. Klik på det dias, hvor du vil tilføje videoen.
  3. Klik på Indsæt og derefter Video.
  4. Vælg, hvor din video skal hentes fra:
    • Søg på YouTube
    • Efter webadresse
    • Google Drev
  5. Vælg en video.
  6. Klik på Vælg.
Afspil en video under en Google Slides-præsentation

Google Slides afspiller nu automatisk videoer som anden animation eller diasovergange.

Vælg en mulighed for at starte en video og gå videre i diaset:

• Tryk på en tast
  • Klik på musen
  • Brug en fjernbetjening
Tip! Opdater ældre præsentationer for at afspille formatindstillinger som f.eks. lyd og video i en præsentation automatisk.
Skift, hvordan en video afspilles i din præsentation
  1. Vælg videoen.
  2. Klik på Valgmuligheder for format på værktøjslinjen.
    • Du kan også højreklikke på videoen og derefter vælge Valgmuligheder for format i menuen.
  3. Vælg en valgmulighed under "Videoafspilning" i sidebjælken:
    • Afspil(ved klik): Videoen afspilles, når du klikker videre i diasset. Dette er standardindstillingen.
    • Afspil(automatisk): Videoen afspilles uden klik.
    • Afspil (manuelt): Videoen afspilles, når du specifikt klikker på den integrerede video i diasset. Dette var tidligere standardindstillingen.

Føj en lydfil til en præsentation

Du kan føje .mp3- og .wav-filer, der er gemt i Drev, til en præsentation. Se, hvordan du uploader filer til Google Drev.

Tip! Du kan bruge .wav-filer i:

• Chrome
  • Firefox
  • Safari
  • Microsoft Edge
  1. Åbn en præsentation i Google Slides på din computer.
  2. Vælg det dias, du vil føje lydfilen til.
  3. Klik på Indsæt og derefter Lyd.
  4. Vælg en lydfil.
  5. Klik på Vælg.
Del video- og lydfiler i Google Slides

Adgangstjek foreslår automatisk, at nye brugere får adgang til præsentationer med:

• Lydfiler
  • Videofiler

Sådan sikrer du, at en præsentationsvært kan afspille en delt præsentation med indlejrede video- og lydfiler:

1. Åbn en Google Slides-præsentation på din computer.
  2. Klik på Del.
  3. Tilføj brugere eller grupper.
  4. Vælg Redaktør, Bruger med kommentaradgang eller Læser.
  5. Klik på Del.
    • Tip! Adgangstjek er en automatisk funktion, og den kan foreslå en opdatering af tilladelser.
  6. Bekræft ændringerne.

Relaterede ressourcer

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.