BigQuery-datan analysoiminen ja päivittäminen Yhdistettyjen taulukoiden avulla Google Sheetsissä

Voit käyttää funktioita, kaavioita, otteita, pivot-taulukoita sekä päivittää BigQuery-dataa Google Sheetsissä.

Tärkeää: BigQuery-datan käyttäminen Google Sheetsissä edellyttää pääsyä BigQueryyn. Lue lisää BigQueryn käytön aloittamisesta.

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella BigQuery-dataan yhdistetyssä Google Sheetsissä.
  2. Valitse yläreunasta Kaavio.
  3. Valitse, minne haluat asettaa kaavion.
  4. Valitse Luo.
  5. Valitse oikeasta reunasta haluamasi toinen asetus:
  6. Valitse oikeasta alakulmasta Käytä.

Lue lisää Google Sheetsin kaavioista.

Vinkki: Voit päivittää kaavioon uusimman BigQuery-datan valitsemalla kaavion alareunasta Päivitä.

Pivot-taulukon lisääminen
  1. Avaa laskentataulukko tietokoneella BigQuery-dataan yhdistetyssä Google-taulukossa.
  2. Valitse yläreunasta Pivot-taulukko.
  3. Valitse, minne haluat asettaa taulukon.
  4. Valitse Luo.
  5. Valitse oikeasta reunasta haluamasi asetus:
  6. Valitse oikeasta alakulmasta Käytä.

Vinkkejä:

• Pivot-taulukot tukevat tällä hetkellä enintään 50 000 tulosta.
  • Voit rajoittaa pivot-taulukossa näytettävän datan määrää valitsemalla palautettavien rivien tai sarakkeiden lukumäärän. Valitse palautettavat rivit tai sarakkeet päivittämällä lajittelu- ja järjestelyasetukset.
  • Jos haluat lisätä laskettuja kenttä SUMMA-kaavalla tai yksilöidyllä kaavalla, valitse sivupaneelista Arvot-kohdan vierestä Lisää ja sitten Laskettu kenttä. Näin lisäät laskettuja kenttiä pivot-taulukoihin.
  • Jos haluat päivittää uusimpaan BigQuery-dataan, valitse pivot-taulukon alareunasta Päivitä.
  • Jos haluat nähdä arvot tietyin välein alueella, käytä histogrammiryhmittelyä. Enimmäisarvoa suuremmat ja vähimmäisarvoa pienemmät arvot ryhmitellään yhteen.
Funktion käyttäminen

BigQuery-data tukee joitain funktioita.

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella BigQuery-dataan yhdistetyssä Google-taulukossa.
  2. Valitse yläreunasta Funktio.
  3. Valitse luettelosta haluamasi funktio.
  4. Valitse, minne haluat asettaa funktion.
  5. Valitse Luo.
  6. Valitse viitattava sarake ja lisää muut tarvittavat parametrit.
  7. Paina Enter.
  8. Osoita kaavan sisältävää solua hiirellä ja klikkaa Käytä muutoksia.

Vinkki: Voit myös kirjoittaa funktioita mihin tahansa soluun.

Datan noutaminen otteeseen

Voit analysoida dataa offline-tilassa tai viitata funktioiden yksittäisiin arvoihin ja väleihin. Voit noutaa enintään 50 000 riviä tai 10 Mt BigQuery-dataa. Jos yrität noutaa enemmän dataa, vain ensimmäiset 50 000 riviä näkyy.

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella BigQuery-dataan yhdistetyssä Google Sheets ‑taulukossa.
  2. Valitse sopiva vaihtoehto:
    1. Valitse yläreunasta Pura.
  3. Valitse, minne ote asetetaan.
  4. Valitse Luo.
  5. Oikealla olevasta "Otteen muokkaustyökalu" ‑kohdasta voit lisätä sarakkeita, suodattimia ja lajitteluasetuksia.
  6. Valitse otteen vasemmasta alakulmasta Käytä muutoksia.
Laskutoimituksen lisääminen kaikille datajoukon riveille ja saraketilastojen katsominen

Jos haluat käyttää laskutoimitusta kaikilla riveillä, lisää laskettu sarake.

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella BigQuery-dataan yhdistetyssä Google-taulukossa.
  2. Valitse yläreunasta Laskettu sarake.
  3. Kirjoita kaava, joka sisältää sarakkeiden nimiä ja tuettuja Sheets-funktioita. Voit käyttää yleisiä matemaattisia operaattoreita, kuten =price * quantity tai käsitellä tekstiä (esim. =OIKEA(järjestystunnus, 4)).
  4. Valitse Lisää.
  5. Valitse taulukon vasemmasta alakulmasta Käytä.

Vinkki: Jos haluat katsoa saraketilastot, klikkaa sarakkeen oikeassa yläkulmassa olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten Katso saraketilastot.

Tuetut funktiot
Loogiset funktiot
  • JOS (voidaan käyttää nollalla jakamisen ja muiden mahdollisten virheiden havaitsemiseen)
  • JA
  • TAI
  • EI

Hakufunktiot

Suodatinfunktiot

• SUODATA
Tekstifunktiot
  • VASEN, OIKEA, POIMI.TEKSTI
  • ISOT, PIENET
  • PITUUS
  • CONCAT (&)
Peruslaskenta
  • +, -, *, /
  • Miinusmerkki (-) ja prosenttimerkki (%)

Matemaattiset funktiot

• PYÖRISTÄ
  • POTENSSI (^)
  • NELIÖJUURI
  • ITSEISARVO
  • LOG, LUONNLOG, LOG10

Päiväys ja kellonaika

• PÄIVÄYS, AIKA
  • VUOSI, KUUKAUSI, PÄIVÄ
  • TUNTI, MINUUTTI, SEKUNTI
Vertailu
  • =, <>
  • >, >=, <, <=
Koontifunktiot
  • SUMMA
  • SUMMA.JOS
  • SUMMA.JOS.JOUKKO
  • LASKE
  • LASKE.TYHJÄT
  • LASKE.JOS
  • LASKE.JOS.JOUKKO
  • COUNTUNIQUE
  • COUNTUNIQUEIFS
  • MIN
  • MINIFS
  • MAKS
  • MAXIFS
  • KESKIARVO
  • KESKIARVO.JOS
  • KESKIARVO.JOS.JOUKKO
  • VAR
  • VARP
  • KESKIHAJONTA
  • KESKIHAJONTAP

Muu

• ONTYHJÄ (palauttaa tiedon siitä, onko valittu argumentti NULL)

Datan päivittäminen

BigQuery-dataa ei synkronoida automaattisesti yhdistettyihin taulukoihin. Voit synkronoida datan päivittämällä yksittäisen kohteen, yksittäisen datalähteen koko sisällön tai kaikkien datalähteiden koko sisällön. Kun olet yhdistänyt datalähteeseen, voit päivittää kyseisen datan ja kaikki kyseiseen dataan liittyvät objektit (kaaviot, funktiot, otteet ja pivot-taulukot).
  1. Avaa laskentataulukko tietokoneella BigQuery-dataan yhdistetyssä Google-taulukossa.
  2. Valitse alareunasta Päivitä-kohdan vierestä Lisää Lisää ja sitten Asetusten päivittäminen.
  3. Valitse päivitettävät kohteet oikealla olevasta Asetusten päivittäminen ‑kohdasta. Jos haluat päivittää kaiken datan, valitse oikeasta alakulmasta Päivitä kaikki.
Päivityksen aikatauluttaminen

Tärkeää: Yhdistettyjen taulukoiden ajoitetut päivitykset eivät päivitä loppukäyttäjän kontekstia, kuten IP-osoitetta tai laitteen tietoja. Ajoitetut päivitykset epäonnistuvat, jos Virtual Private Cloud Service Controls ‑palvelun (VPC-SC) Perimeter-asetuksissa pääsyä rajoitetaan loppukäyttäjän kontekstilla.

Ajoitettu päivitys päivittää kaikki objektit ja datalähteet ennalta määritettynä ajankohtana.
Tärkeää:

• Ajoitettu päivitys suoritetaan ajoituksen määrittäneenä käyttäjänä. Jos toinen käyttäjä lisää datalähteen tai päivittää aiempaa datalähdettä, ajoitus keskeytetään automaattisesti. Jos haluat lopettaa keskeytyksen, ota yhteys ajoituksen omistajaan tai ota päivitys haltuusi.
  • Esikatseluvaiheessa olevia tai epäonnistuneita objekteja ei päivitetä ajoitetun päivityksen yhteydessä.
  1. Avaa laskentataulukko tietokoneella BigQuery-dataan yhdistetyssä Google-taulukossa.
  2. Valitse alareunasta Päivitä-kohdan vierestä Lisää Lisää ja sittenAsetusten päivittäminen.
  3. Valitse oikean sivupalkin alareunassa olevasta "Ajoitettu päivitys" ‑kohdasta Määritä nyt.
  4. Valitse päivitystiheys.
  5. Valitse Tallenna.
Ajoitetun päivittämisen ottaminen haltuun

Voit ottaa päivittämisen haltuusi, jos haluat suorittaa päivittämisen itsenäsi alkuperäisen omistajan asemesta.

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella BigQuery-dataan yhdistetyssä Google-taulukossa.
  2. Valitse alareunasta Päivitä-kohdan vierestä Lisää Lisää ja sitten Asetusten päivittäminen.
  3. Valitse oikealla olevan sivupalkin alareunassa olevasta "Ajoitettu päivitys" ‑kohdasta Muokkaa.
  4. Valitse päivitystiheys.
  5. Siirrä ajoitetun päivittämisen omistajuus itsellesi valitsemalla Tallenna.

Kyselytietojen katsominen ja kyselyn peruminen

Laskentataulukon muokkaajat ja käyttäjät, joilla on tarvittavat BigQuery-luvat, voivat perua käynnissä olevan kyselyn.

Kaikkien tietokantaobjektien kyselytietojen katsominen:

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella BigQuery-dataan yhdistetyssä Google Sheets ‑taulukossa.
  2. Jos haluat nähdä kyselyn tiedot BigQueryssa, klikkaa alareunassa olevan Päivitä-painikkeen kohdalta Tiedot The info icon..
    1. Huom. The info icon. ei näy, jos datan voi saada ilman kyselyä. Lue lisää taulukkodatan tutkimisesta ilman kyselyä.

Minkä tahansa tietokantaobjektin kyselyn peruminen:

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella BigQuery-dataan yhdistetyssä Google Sheets ‑taulukossa.
  2. Kun kysely on käynnissä tai odottaa: Valitse alareunan Päivitä-painikkeen alta "Kysely käynnissä"- tai "Kysely odottaa" ‐kohdan ja lasketun suoritusajan vierestä Peru.
  3. Valitse Vahvista.

Voit myös perua kyselyn "Asetusten päivittäminen" ‑sivupalkista:

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella BigQuery-dataan yhdistetyssä Google Sheets ‑taulukossa.
  2. Vie hiiri alareunan päivityskuvakkeen Päivitä päälle ja valitse Päivitä-kohdan vierestä Lisää Lisää ja sitten Päivitä asetukset.
  3. Jos haluat perua päivitykset yksitellen, klikkaa jokaisen kohteen vierestä Peru.
  4. Valitse Vahvista.
Huomioitavaa:
  • Jos sinulla ei ole BigQuery-datajoukon tarvittavaa BigQuery-lupaa, kyselyn peruminen ei onnistu.
  • Sheets-aikarajan takia epäonnistunut kysely saattaa jäädä päälle tietokannassa.

Seuraavana: BigQuery-dataa sisältävän kyselyn kirjoittaminen ja muokkaaminen Sheetsissä