Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

BigQuery-gegevens in Google Spreadsheets analyseren en vernieuwen met Gekoppelde spreadsheets

In Google Spreadsheets kun je functies, diagrammen, uittreksels en draaitabellen gebruiken en BigQuery-gegevens vernieuwen.

Belangrijk: Als je in Google Spreadsheets toegang wilt tot BigQuery-gegevens, heb je toegang tot BigQuery nodig. Bekijk meer informatie over hoe je aan de slag kunt met BigQuery.

1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets die is gekoppeld aan BigQuery-gegevens.
  2. Klik bovenaan op Diagram.
  3. Kies waar je het diagram wilt plaatsen.
  4. Klik op Maken.
  5. Kies andere instellingen aan de rechterkant.
  6. Klik rechtsonder op Toepassen.

Meer informatie over diagrammen in Google Spreadsheets.

Tip: Klik onderaan het diagram op Vernieuwen om het diagram te updaten met de nieuwste BigQuery-gegevens.

Een draaitabel toevoegen
  1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets die is gekoppeld aan BigQuery-gegevens.
  2. Klik bovenaan op Draaitabel.
  3. Kies waar je de draaitabel wilt plaatsen.
  4. Klik op Maken.
  5. Kies aan de rechterkant de gewenste instellingen.
  6. Klik rechtsonder op Toepassen.

Tips:

• Op dit moment kunnen draaitabellen maximaal 50.000 resultaten bevatten.
  • Als je de hoeveelheid gegevens in een draaitabel wilt beperken, voer je het aantal rijen of kolommen in dat moet worden geretourneerd. Als je wilt aangeven welke rijen of kolommen je wilt retourneren, update je Volgorde en Sorteren op.
  • Als je berekende velden met de formule SOM of met een aangepaste formule wilt toevoegen, ga je naar het zijvenster en klik je naast Waarden op Toevoegen en dan Berekend veld. Meer informatie over hoe je berekende velden aan een draaitabel kunt toevoegen
  • Als je wilt updaten naar de nieuwste BigQuery-gegevens, klik je onderaan de draaitabel op Vernieuwen.
  • Gebruik histogramgroepen om waarden binnen een bereik te bekijken op basis van een bepaald interval. Waarden die hoger zijn dan het maximum of lager dan het minimum, worden gegroepeerd.
Een functie gebruiken

Je kunt bepaalde functies gebruiken met BigQuery-gegevens.

1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets die is gekoppeld aan BigQuery-gegevens.
  2. Klik bovenaan op Functie.
  3. Kies een functie uit de lijst.
  4. Selecteer waar je de functie wilt plaatsen.
  5. Klik op Maken.
  6. Kies de referentiekolom en voeg eventuele andere vereiste parameters toe.
  7. Druk op Enter.
  8. Plaats de muisaanwijzer op een cel met de formule en klik op Wijzigingen toepassen.

Tip: Je kunt ook functies in een cel typen.

Gegevens in een uittreksel zetten

Je kunt gegevens offline analyseren of naar individuele waarden en bereiken verwijzen binnen functies. Je kunt maximaal 50.000 rijen of 10 MB aan BigQuery-gegevens ophalen. Als je meer dan deze limiet probeert op te halen, verschijnen alleen de 1e 50.000 rijen.

1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets die is gekoppeld aan BigQuery-gegevens.
  2. Selecteer een optie:
    1. Klik bovenaan op Uitpakken.
  3. Kies waar je het uittreksel wilt plaatsen.
  4. Klik op Maken.
  5. Voeg rechts, onder 'Extracteditor', kolommen, filters en sorteerinstellingen toe.
  6. Klik linksonder het uittreksel op Wijzigingen toepassen.
Een berekening toevoegen aan alle rijen in een dataset en kolomstatistieken bekijken

Voeg een berekende kolom toe om een berekening toe te passen op alle rijen.

1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets die is gekoppeld aan BigQuery-gegevens.
  2. Klik bovenaan op Berekende kolom.
  3. Voer een formule in met kolomnamen en ondersteunde Spreadsheets-functies. Je kunt eenvoudige wiskundige bewerkingen gebruiken, zoals =prijs.nom * quantity, of tekst manipuleren met =RECHTS(orderId, 4)
  4. Klik op Toevoegen.
  5. Klik linksonder op het blad op Toepassen.

Tip: Als je kolomstatistieken wilt bekijken, klik je rechtsboven in een kolom op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en dan Kolomstatistieken bekijken.

Ondersteunde functies
Logische functies
  • IF (kan worden gebruikt om mogelijke fouten te detecteren, zoals delen door nul)
  • EN
  • OF
  • NIET

Opzoekfuncties

Filterfuncties

• FILTER
Tekstfuncties
  • LINKS, RECHTS, DEEL
  • HOOFDLETTERS, KLEINE.LETTERS
  • LENGTE
  • CONCAT (&)
Basisberekeningen
  • +, -, *, /
  • Het minteken (-) en het procentteken (%)

Wiskundige functies

• AFRONDEN
  • MACHT (^)
  • WORTEL
  • ABS
  • LOG, LN, LOG10

Datums en tijden

• DATUM, TIJD
  • JAAR, MAAND, DAG
  • UUR, MINUUT, SECONDE
Vergelijking
  • =, <>
  • >, >=, <, <=
Aggregaties
  • SOM
  • SOM.ALS
  • SOMMEN.ALS
  • AANTAL
  • AANTAL.LEGE.CELLEN
  • AANTAL.ALS
  • AANTALLEN.ALS
  • COUNTUNIQUE
  • COUNTUNIQUEIFS
  • MIN
  • MIN.ALS.VOORWAARDEN
  • MAX
  • MAX.ALS.VOORWAARDEN
  • GEMIDDELDE
  • GEMIDDELDE.ALS
  • GEMIDDELDEN.ALS
  • VAR
  • VARP
  • STDEV
  • STDEVP

Overig

• ISLEEG (retourneert of het ingevoerde argument NULL is)

Gegevens vernieuwen

BigQuery-gegevens worden niet automatisch gesynchroniseerd met gekoppelde bladen. Als je de gegevens wilt synchroniseren, kun je een specifiek item, alles binnen een gegevensbron of alles binnen alle gegevensbronnen vernieuwen. Als je een gegevensbron hebt gekoppeld, kun je de gegevens erin vernieuwen, evenals alle objecten (zoals diagrammen, functies, uittreksels en draaitabellen) die aan die gegevens zijn gekoppeld.
  1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets die is gekoppeld aan BigQuery-gegevens.
  2. Klik onderaan naast Vernieuwen op Meer Meer en dan Opties voor vernieuwen.
  3. Klik recht op de items die je wilt vernieuwen onder Opties voor vernieuwen. Als je alle gegevens wilt vernieuwen, klik je rechtsonder op Alles vernieuwen.
Vernieuwing plannen

Belangrijk: Geplande vernieuwingen van gekoppelde spreadsheets worden niet doorgevoerd in eindgebruikerscontext, zoals IP-adres of apparaatgegevens. VPC-SC-perimeters (Virtual Private Cloud Service Controls) die eindgebruikerscontext gebruiken om de toegang te beperken, zorgen ervoor dat geplande vernieuwingen mislukken.

Bij een geplande vernieuwing worden alle objecten en gegevensbronnen op een specifiek, vooraf ingesteld tijdstip geüpdatet.
Belangrijk:

• Een geplande vernieuwing wordt uitgevoerd als de gebruiker die het schema heeft ingesteld. Als een andere gebruiker een bestaande gegevensbron toevoegt of updatet, wordt het schema automatisch onderbroken. Als je het schema wilt hervatten, neem je contact op met de eigenaar van het schema of neem je de vernieuwing over.
  • Objecten met de status 'Voorbeeld' of 'Mislukt' worden niet vernieuwd tijdens een geplande vernieuwing.
  1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets die is gekoppeld aan BigQuery-gegevens.
  2. Klik onderaan naast Vernieuwen op Meer Meer en dan Opties voor vernieuwen.
  3. Klik onderaan de rechterzijbalk op Nu instellen onder Geplande vernieuwing.
  4. Kies de vernieuwingsfrequentie.
  5. Klik op Opslaan.
Een geplande vernieuwing overnemen

Als je een geplande vernieuwing wilt uitvoeren als jezelf in plaats van de oorspronkelijke eigenaar, kun je de vernieuwing overnemen.

1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets die is gekoppeld aan BigQuery-gegevens.
  2. Klik onderaan naast Vernieuwen op Meer Meer en dan Opties voor vernieuwen.
  3. Klik onderaan de rechterzijbalk op Bewerken onder Geplande vernieuwing.
  4. Kies de vernieuwingsfrequentie.
  5. Klik op Opslaan om het eigendom van de geplande vernieuwing naar jou over te zetten.

Queryinformatie bekijken en een query annuleren

Bewerkers van een spreadsheet en gebruikers met de vereiste BigQuery-rechten kunnen een actieve query annuleren.

Zo bekijk je queryinformatie voor databaseobjecten:

1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets die is gekoppeld aan BigQuery-gegevens.
  2. Klik onderaan bij de knop Vernieuwen op info The info icon. om de queryinformatie te bekijken in BigQuery.
    1. Opmerking: The info icon. wordt niet getoond als je de gegevens kunt ophalen zonder een query uit te voeren. Meer informatie over hoe je tabelgegevens verkent zonder een query uit te voeren

Zo annuleer je een query voor alle databaseobjecten:

1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets die is gekoppeld aan BigQuery-gegevens.
  2. Als een query wordt uitgevoerd of in behandeling is: klik bij de knop Vernieuwen onderaan, naast Actieve query of Query in behandeling, op Annuleren naast de berekende uitvoeringstijd.
  3. Klik op Bevestigen.

Je kunt een query ook annuleren via de zijbalk Opties voor vernieuwen:

1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets die is gekoppeld aan BigQuery-gegevens.
  2. Plaats de cursor onderaan op het icoon Vernieuwen Vernieuwen. Klik naast Vernieuwen op Meer Meer en dan Opties voor vernieuwen
  3. Als je individuele vernieuwingen wilt annuleren, klik je naast elk item op Annuleren.
  4. Klik op Bevestigen.
Opmerking:
  • Als je niet het vereiste BigQuery-recht voor een BigQuery-dataset hebt, kun je de actie om een query te annuleren niet uitvoeren.
  • Een query die is mislukt door een time-out van Spreadsheets, kan nog steeds worden uitgevoerd in de database.

Volgende: Een query maken en bewerken met BigQuery-gegevens in Spreadsheets