Åtgärda problem med BigQuery-data i Google Kalkylark

Åtgärda problem med åtkomst eller delning

För åtkomst till BigQuery-data i Google Kalkylark behöver du:

Om du delar ett arbetsblad med någon som inte uppfyller kriterierna ovan kan personen se analyser som har skapats med anslutna arbetsblad och utföra vanliga åtgärder i Kalkylark, men personen kan inte uppdatera arbetsbladet eller skapa ett eget anslutet arbetsblad.

Om du delar ett arbetsblad med någon som inte har åtkomst till rätt datatabeller kan personen inte skapa eller uppdatera en analys av anslutna arbetsblad och måste kontakta BigQuery-administratören.

Åtgärda problem med schemalagd datauppdatering

Viktigt! Schemalagda uppdateringar av kopplade arbetsblad sprider inte uppgifter om slutanvändaren, som IP-adress eller enhetsinformation. Virtuella kontroller för privat molntjänst (VPC-SC) som använder slutanvändaruppgifter för att begränsa åtkomsten medför att schemalagda uppdateringar misslyckas.

Om du har problem med en schemalagd datauppdatering:

Åtgärda problem med att sökningen misslyckas
Om du har problem med att en sökning misslyckas:
  • BigQuery-tabellen kan ha tagits bort. Kontakta tabellägaren. Om du vill ansluta till en ny tabell klickar du på Fler alternativ Mer följt av Anslutningsinställningar längst ned bredvid Uppdatera. Klicka på den nya tabellen följt av Anslut
  • Kolumnerna i BigQuery-tabellen kan ha ändrats. Kontakta tabellägaren och fråga om kolumnerna har ändrats. Om så är fallet hänvisar du till rätt kolumn i sökfrågan.
  • Du kanske inte har behörighet att visa tabellerna i BigQuery. Kontakta tabellägaren och begär åtkomst.
  • Du kanske inte har behörighet att köra jobb i det valda faktureringsprojektet. Öppna anslutningsinställningarna och ändra faktureringsprojektet eller kontakta ägaren av faktureringsprojektet och begär åtkomst.
  • Dina sökresultat kan vara för stora. Din fråga misslyckas om:
    • Pivottabeller har över 30 000 resultat. Om du vill minska sökresultaten kan du:
      • Använda filter för att begränsa resultaten
      • Begränsa antalet rader per uppdelning
      • Inaktivera Visa totalsummor när du lägger till rader, kolumner, värden och filter
    • Resultatstorleken är större än 10 MB. Minska storleken genom att returnera färre rader eller kolumner.
  • Du använder BigQuery-sandlådan och kan ha stött på sandlådegränser. Läs mer om gränserna för BigQuery-sandlådan. Om du har nått datagränsen kan du läsa om att uppgradera ditt konto
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.