Skriva och redigera en fråga

Om du vill göra mer komplicerad analys (exempelvis slå ihop data från fler än en BigQuery-tabell) kan du skriva en anpassad sökfråga.

Obs!

1. På datorn öppnar du ett kalkylark i Google Kalkylark.
  2. Klicka på Data följt av Dataanslutare följt av Anslut till BigQuery på menyn högst upp.
  3. Välj ett projekt.
  4. Klicka på Skriv en anpassad fråga.
  5. Skriv en fråga.
    • Om du vill förhandsgranska hur mycket data sökningen skannar klickar du på Förhandsgranska resultat nere till höger i redigeraren.
  6. Klicka på Infoga resultat.
Om du vill jämföra data måste du kanske ändra datatypen. Om en kolumn exempelvis är strängdata i BigQuery måste den vara ren text i Kalkylark för att jämförelsen ska bli korrekt.
Lägga till parametrar i sökfrågan

Konfigurera en parameter om du vill använda värdet för en cell i en sökfråga.

1. Till höger om frågeredigeraren klickar du på Parametrar följt av Lägg till.
  2. Ange ett parameternamn och cellen du vill referera till.
  3. Klicka på Lägg till.
Jämföra data i Kalkylark och BigQuery
Om du vill jämföra data måste du kanske ändra datatypen. Om en kolumn exempelvis är strängdata i BigQuery måste den vara ren text i Kalkylark för att jämförelsen ska bli korrekt.
Om datatypen i kalkylarket och BigQuery skiljer sig åt kan du göra följande:

Exempelsökningar

Enkel sökfråga:

SELECT
word,
SUM(word_count) AS word_count
FROM
`bigquery-public-data.samples.shakespeare`
WHERE word IN ('me', 'I', 'you')
GROUP BY word;

Fråga med parameter:

SELECT SUM(kw_total)
FROM `bigquery-public-data.sunroof_solar.solar_potential_by_censustract`
WHERE state_name = @STATENAME;

Nästa: Åtgärda problem med BigQuery-data i Kalkylark

Relaterade artiklar

Kom igång med BigQuery-data i Kalkylark
Sortera och filtrera BigQuery-data i Kalkylark
Analysera och uppdatera en sökfråga med BigQuery-data i Kalkylark
Åtgärda problem med BigQuery-data i Kalkylark

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.