Skriv og rediger et søk

Hvis du vil gjøre mer kompliserte analyser ( f.eks. slå sammen data fra mer enn én BigQuery-tabell), kan du skrive en egendefinert spørring.

Viktig:

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. I menyen øverst klikker du på Data og så Datakoblinger og så Koble til BigQuery.
  3. Velg et prosjekt.
  4. Klikk på Skriv et egendefinert søk.
  5. Skriv inn en spørring.
    • Hvis du vil se en forhåndsvisning av hvor mye data spørringen skanner, kan du klikke på Ta en forhåndskikk på resultatene nederst til høyre i redigeringsverktøyet.
  6. Klikk på Sett inn resultater.
For å sammenligne data kan det hende at du må endre datatypen. Hvis en kolonne for eksempel er strengdata i BigQuery, må den være ren tekst i Regneark for å kunne sammenlignes riktig.
Legg til parametere i spørringen

For å bruke verdien til en celle i en spørring angir du en parameter.

1. På høyre side av redigeringsverktøyet klikker du på Parametere og så Legg til.
  2. Gi parameteren et navn og angi cellen du vil referere til.
  3. Klikk på Legg til.
Når du sammenligner dataene i Regneark og BigQuery
For å sammenligne data kan det hende at du må endre datatypen. Hvis en kolonne for eksempel er strengdata i BigQuery, må den være ren tekst i Regneark for å kunne sammenlignes riktig.
Hvis datatypen i regnearket er forskjellig fra den i BigQuery, kan du gjøre følgende:

Eksempler på spørringer

Enkel spørring:

SELECT
word,
SUM(word_count) AS word_count
FROM
`bigquery-public-data.samples.shakespeare`
WHERE word IN ('me', 'I', 'you')
GROUP BY word;

Parameterisert spørring:

SELECT SUM(kw_total)
FROM `bigquery-public-data.sunroof_solar.solar_potential_by_censustract`
WHERE state_name = @STATENAME;

Neste: Løs problemer med BigQuery-data i Regneark

Relaterte artikler

Kom i gang med BigQuery-data i Regneark
Sortér og filtrer BigQuery-dataene dine i Regneark
Analysér og oppdater spørringer med BigQuery-data i Regneark
Løs problemer med BigQuery-data i Regneark

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.