Een query maken en bewerken

Als je complexere analyses wilt uitvoeren (bijvoorbeeld gegevens uit meer dan één BigQuery-tabel samenvoegen), kun je een aangepaste query maken.

Belangrijk:

1. Open een spreadsheet in Google Spreadsheets op je computer.
  2. Klik in het menu bovenaan op Gegevens en dan Gegevensconnectors en dan Verbinding maken met BigQuery.
  3. Kies een project.
  4. Klik op Een aangepaste query schrijven.
  5. Voer een query in.
    • Als je wilt zien hoeveel gegevens worden gescand door de query, klik je rechtsonder in de editor op Voorbeeld van resultaten bekijken.
  6. Klik op Resultaten invoegen.
Als je gegevens wilt vergelijken, moet je wellicht eerst het gegevenstype wijzigen. Als een kolom in BigQuery bijvoorbeeld het type 'tekenreeks' heeft, dan moet de kolom in Spreadsheets het type 'platte tekst' hebben om de gegevens correct te kunnen vergelijken.
Parameters toevoegen aan een query

Als je de waarde van een cel wilt gebruiken in een query, stel je een parameter in.

1. Klik aan de rechterkant van de query-editor op Parameters en dan Toevoegen.
  2. Voer een parameternaam in en de cel waarnaar je wilt verwijzen.
  3. Klik op Toevoegen.
Gegevens in Spreadsheets en BigQuery vergelijken
Als je gegevens wilt vergelijken, moet je mogelijk eerst het gegevenstype wijzigen. Als een kolom in BigQuery bijvoorbeeld het type 'tekenreeks' heeft, dan moet de kolom in Spreadsheets het type 'platte tekst' hebben om de gegevens correct te kunnen vergelijken.
Als het gegevenstype in de spreadsheet en BigQuery van elkaar verschillen, kun je het volgende doen:

Voorbeelden van zoekopdrachten

Eenvoudige query:

SELECT
word,
SUM(word_count) AS word_count
FROM
`bigquery-public-data.samples.shakespeare`
WHERE word IN ('me', 'I', 'you')
GROUP BY word;

Query met parameters:

SELECT SUM(kw_total)
FROM `bigquery-public-data.sunroof_solar.solar_potential_by_censustract`
WHERE state_name = @STATENAME;

Volgende: Problemen met BigQuery-gegevens in Spreadsheets oplossen

Gerelateerde artikelen

Aan de slag met BigQuery-gegevens in Spreadsheets
Je BigQuery-gegevens in Spreadsheets sorteren en filteren
Een query analyseren en vernieuwen met BigQuery-gegevens in Spreadsheets
Problemen met BigQuery-gegevens in Spreadsheets oplossen

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.