Sortera och filtrera BigQuery-data i Google Kalkylark

Du kan sortera och filtrera miljarder rader för BigQuery-data i Google Kalkylark så att den blir lättare att arbeta med.

Viktigt! Du måste ha åtkomst till BigQuery för att få åtkomst till BigQuery-data i Google Kalkylark. Läs mer om hur du kommer igång med BigQuery.

Sortera och filtrera fliken Förhandsgranskning

Sortera din data

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark som är anslutet till BigQuery-data på datorn. Läs mer om hur du ansluter till BigQuery-data.
  2. Klicka på Filter Filterlista högst upp i en kolumn.
  3. Välj om du vill att kolumnen ska sorteras i stigande eller fallande ordning. Detta sorterar både text och siffror.
  4. Klicka på OK.
  5. Klicka på Tillämpa längst ned till vänster på arbetsbladet.
Ta bort sorteringen
  1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark som är anslutet till BigQuery-data på datorn.
  2. Klicka på Filter Filterlista högst upp i en kolumn som är sorterad.
  3. Klicka på den markerade sorteringen.
  4. Klicka på OK.
  5. Klicka på Tillämpa längst ned till vänster på arbetsbladet.

Lägg till ett filter efter villkor

1. Öppna ett kalkylark som är anslutet till BigQuery-data i Google Kalkylark på datorn.
  2. Klicka på Filter Filterlista högst upp i en kolumn.
  3. Klicka på rullgardinsmenyn Nedåtpil under Filtrera efter villkor och välj ett villkor.
  4. Klicka på OK.
  5. Klicka på Tillämpa längst ned till vänster på arbetsbladet.
Ta bort ett filter efter villkor
  1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark som är anslutet till BigQuery-data på datorn.
  2. Klicka på Filter Filterlista högst upp i en kolumn som är sorterad.
  3. Under Filtrera efter villkor klickar du på rullgardinsmenyn Nedåtpil och väljer Ingen
  4. Klicka på OK.
  5. Klicka på Tillämpa längst ned till vänster på arbetsbladet.

Lägg till ett filter efter värde

1. Öppna ett kalkylark som är anslutet till BigQuery-data i Google Kalkylark på datorn.
  2. Klicka på Filter Filterlista högst upp i en kolumn.
  3. Klicka på Lägg till filter under Filtrera efter värde.
    • Tips! BigQuery hämtar de 500 vanligaste värdena, vilket kan ta några sekunder.
  4. När värdena och frekvenserna har lästs in i sidofältet markerar du de värden du vill använda.
  5. Klicka på OK.
  6. Klicka på Tillämpa längst ned till vänster på arbetsbladet.

Du kan även filtrera efter markerat cellvärde:

1. Öppna ett kalkylark som är anslutet till BigQuery-data i Google Kalkylark på datorn.
  2. Högerklicka på ett cellvärde som du vill filtrera.
  3. Klicka på Filtrera efter cellvärde.
  4. Klicka på Tillämpa längst ned till vänster på arbetsbladet.

Tips! Du kan också filtrera efter markerat cellvärde i ett utdrag.

Ta bort ett filter efter värde
  1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark som är anslutet till BigQuery-data på datorn.
  2. Klicka på Filter Filterlista högst upp i en kolumn som är sorterad.
  3. Klicka på Redigera filter under Filtrera efter värde.
  4. Klicka på Markera alla i sidofältet.
  5. Klicka på OK.
  6. Klicka på Uppdatera förhandsgranskning längst ned till vänster i arbetsbladet.

Sortera och filtrera pivottabell, utdrag och diagram

Sortera pivottabell, utdrag och diagram

Använda utdrag och diagram
  1. To open the right side panel, click the object.
  2. Under “Chart Editor,” click Setup.
  3. Under “Sort,” click Add.
  4. Select the value you want to sort.
  5. To change the order, next to the value you want to sort, click Högerpil Z or Z Högerpil A.
  6. At the bottom left of the sheet, click Apply or Refresh.
Tips! Om du vill ta bort sorterade villkor klickar du på Konfiguration i sidopanelen till höger. Klicka på Ta bort Ta bort från utkast under Sortera.
Använda pivottabeller
  1. Öppna den högra sidopanelen genom att klicka på pivottabellen.
  2. Klicka på Konfiguration under Diagramredigerare.
  3. Under Rad väljer du de alternativ du vill ha för Ordning och Sortera efter.
  4. Klicka på Tillämpa eller Uppdatera längst ned till vänster på arbetsbladet.
Tips! Du kan ändra alternativen du väljer under Ordning och Sortera efter.

Filtrera pivottabell, utdrag och diagram

Lägg till ett filter efter villkor
  1. Öppna den högra sidopanelen genom att klicka på pivottabellen, utdraget eller diagrammet.
  2. Klicka på Konfiguration under Diagramredigerare.
  3. Klicka på Lägg till under Filter.
  4. Bredvid Visar alla objekt klickar du på rullgardinsmenyn Nedåtpil
  5. Välj villkoret under Filtrera efter villkor.
  6. Klicka på OK.
  7. Klicka på Tillämpa eller Uppdatera längst ned till vänster på arbetsbladet.
Tips! Om du vill ta bort befintliga filter klickar du på Ta bort Ta bort från utkast under Filter i sidopanelen till höger.
Lägg till ett filter efter värde
  1. Öppna den högra sidopanelen genom att klicka på pivottabellen, utdraget eller diagrammet.
  2. Klicka på Konfiguration under Diagramredigerare.
  3. Klicka på Lägg till under Filter.
  4. Bredvid Visar alla objekt klickar du på rullgardinsmenyn Nedåtpil.
  5. Klicka på Lägg till filter under Filtrera efter värde.
  6. Välj värden som ska filtreras.
  7. Klicka på OK eller Tillämpa.
  8. Klicka på Tillämpa eller Uppdatera längst ned till vänster på arbetsbladet.
Tips! Om du vill ta bort befintliga filter klickar du på Ta bort Ta bort från utkast under Filter i sidopanelen till höger.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.