BigQuery-datan lajitteleminen ja suodattaminen Google Sheetsissä

Voit helpottaa työskentelyä lajittelemalla ja suodattamalla jopa miljardeja BigQuery-datan rivejä Google Sheetsissä.

Tärkeää: BigQuery-datan käyttäminen Google Sheetsissä edellyttää pääsyä BigQueryyn. Lue lisää BigQueryn käytön aloittamisesta.

Esikatseluvälilehden lajittelu ja suodattaminen

Datan lajitteleminen

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella BigQuery-dataan yhdistetyssä Google Sheetsissä. Katso, miten voit yhdistää BigQuery-dataan.
  2. Valitse sarakkeen yläreunasta Suodata Suodatinluettelo.
  3. Valitse, haluatko lajitella kyseisen sarakkeen nousevassa vai laskevassa järjestyksessä. Lajittelu koskee sekä tekstiä että lukuja.
  4. Valitse OK.
  5. Valitse taulukon vasemmasta alakulmasta Käytä.
Lajittelun poistaminen
  1. Avaa laskentataulukko tietokoneella BigQuery-dataan yhdistetyssä Google Sheetsissä.
  2. Valitse lajitellun sarakkeen yläreunasta Suodata Suodatinluettelo.
  3. Klikkaa korostettua lajittelutapaa.
  4. Valitse OK.
  5. Valitse taulukon vasemmasta alakulmasta Käytä.

Ehdon mukaan toimivan suodattimen lisääminen

1. Avaa BigQuery-dataan yhdistetty laskentataulukko Google Sheetsin tietokoneversiossa.
  2. Valitse sarakkeen yläreunasta Suodata Suodatinluettelo.
  3. Klikkaa Suodata ehdon mukaan ‑kohdan avattavaa valikkoa Alanuoli ja valitse haluamasi ehto.
  4. Valitse OK.
  5. Valitse taulukon vasemmasta alakulmasta Käytä.
Ehdon mukaan toimivan suodattimen poistaminen
  1. Avaa laskentataulukko tietokoneella BigQuery-dataan yhdistetyssä Google Sheetsissä.
  2. Valitse lajitellun sarakkeen yläreunasta Suodata Suodatinluettelo.
  3. Klikkaa Suodata ehdon mukaan ‑kohdan avattavaa valikkoa Alanuoli ja valitse Ei mitään
  4. Valitse OK.
  5. Valitse taulukon vasemmasta alakulmasta Käytä.

Arvon mukaan toimivan suodattimen lisääminen

1. Avaa BigQuery-dataan yhdistetty laskentataulukko Google Sheetsin tietokoneversiossa.
  2. Valitse sarakkeen yläreunasta Suodata Suodatinluettelo.
  3. Klikkaa Suodata arvon mukaan ‑kohdasta Lisää suodatin.
    • Vinkki: BigQuery noutaa 500 yleisintä arvoa, mihin voi kulua muutamia sekunteja.
  4. Kun arvot ja niiden frekvenssit latautuvat sivupalkkiin, valitse arvot, joita haluat käyttää.
  5. Valitse OK.
  6. Valitse taulukon vasemmasta alakulmasta Käytä.

Voit myös suodattaa valitun solun arvon mukaan:

1. Avaa BigQuery-dataan yhdistetty laskentataulukko Google Sheetsin tietokoneversiossa.
  2. Klikkaa suodatettavaa solun arvoa kakkospainikkeella.
  3. Klikkaa Suodata solun arvon mukaan.
  4. Valitse taulukon vasemmasta alakulmasta Käytä.

Vinkki: Voit suodattaa myös poiminnan valitun solun arvon mukaan.

Arvon mukaan toimivan suodattimen poistaminen
  1. Avaa laskentataulukko tietokoneella BigQuery-dataan yhdistetyssä Google Sheetsissä.
  2. Valitse lajitellun sarakkeen yläreunasta Suodata Suodatinluettelo.
  3. Klikkaa "Suodata arvon mukaan" ‑kohdasta Muokkaa suodatinta.
  4. Klikkaa sivupalkista Valitse kaikki.
  5. Valitse OK.
  6. Klikkaa taulukon vasemmasta alakulmasta Päivitä esikatselu.

Pivot-taulukon, otteen ja kaavion lajittelu ja suodattaminen

Pivot-taulukon, otteen ja kaavion lajittelu

Otteiden ja kaavioiden käyttäminen
  1. To open the right side panel, click the object.
  2. Under “Chart Editor,” click Setup.
  3. Under “Sort,” click Add.
  4. Select the value you want to sort.
  5. To change the order, next to the value you want to sort, click Oikea nuoli Z or Z Oikea nuoli A.
  6. At the bottom left of the sheet, click Apply or Refresh.
Vinkki: Voit poistaa lajitteluehdot klikkaamalla oikeasta sivupaneelista Määritä. Klikkaa Lajittele-kohdasta Poista Poista asettelusta.
Pivot-taulukoiden käyttäminen
  1. Avaa oikea sivupaneeli klikkaamalla pivot-taulukkoa.
  2. Klikkaa Kaavion muokkaustyökalu ‑kohdasta Määritä.
  3. Valitse Rivi-kohdasta haluamasi vaihtoehdot Järjestys- ja Lajitteluperuste-kohtiin.
  4. Klikkaa taulukon vasemmasta alakulmasta Käytä tai Päivitä.
Vinkki: Voit muuttaa valintoja, jotka teit Järjestys- ja Lajitteluperuste-kohdissa.

Pivot-taulukon, otteen ja kaavion suodattaminen

Ehdon mukaan toimivan suodattimen lisääminen
  1. Avaa oikea sivupaneeli klikkaamalla pivot-taulukkoa, otetta tai kaaviota.
  2. Klikkaa Kaavion muokkaustyökalu ‑kohdasta Määritä.
  3. Klikkaa Suodata-kohdasta Lisää.
  4. Klikkaa Näytetään kaikki kohteet ‑kohdan avattavaa valikkoa Alanuoli
  5. Valitse ehto Suodata ehdon mukaan ‑kohdasta.
  6. Klikkaa OK.
  7. Klikkaa taulukon vasemmasta alakulmasta Käytä tai Päivitä.
Vinkki: Voit poistaa käytössä olevat suodattimet klikkaamalla oikean sivupaneelin Suodattimet-kohdasta Poista Poista asettelusta.
Arvon mukaan toimivan suodattimen lisääminen
  1. Avaa oikea sivupaneeli klikkaamalla pivot-taulukkoa, otetta tai kaaviota.
  2. Klikkaa Kaavion muokkaustyökalu ‑kohdasta Määritä.
  3. Klikkaa Suodata-kohdasta Lisää.
  4. Klikkaa Näytetään kaikki kohteet ‑kohdan avattavaa valikkoa Alanuoli.
  5. Klikkaa Suodata arvon mukaan ‑kohdasta Lisää suodatin.
  6. Valitse suodatettavat arvot.
  7. Klikkaa OK tai Käytä.
  8. Klikkaa taulukon vasemmasta alakulmasta Käytä tai Päivitä.
Vinkki: Voit poistaa käytössä olevat suodattimet klikkaamalla oikean sivupaneelin Suodattimet-kohdasta Poista Poista asettelusta.