Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

BigQuery-gegevens in Google Spreadsheets sorteren en filteren

Je kunt miljarden rijen met BigQuery-gegevens sorteren en filteren in Google Spreadsheets, zodat je er makkelijker mee kunt werken.

Belangrijk: Als je in Google Spreadsheets toegang wilt tot BigQuery-gegevens, heb je toegang tot BigQuery nodig. Bekijk meer informatie over hoe je aan de slag kunt met BigQuery.

Het tabblad Voorbeeld sorteren en filteren

Gegevens sorteren

1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets die is gekoppeld aan BigQuery-gegevens. Meer informatie over hoe je BigQuery-gegevens koppelt
  2. Klik bovenaan een kolom op Filter Lijst filteren.
  3. Kies of je de kolom in oplopende of aflopende volgorde wilt sorteren. Zowel tekst als getallen worden gesorteerd.
  4. Klik op OK.
  5. Klik linksonder op het blad op Toepassen.
Een sortering verwijderen
  1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets die is gekoppeld aan BigQuery-gegevens.
  2. Klik bovenaan een gesorteerde kolom op Filter Lijst filteren.
  3. Klik op de gemarkeerde sortering.
  4. Klik op OK.
  5. Klik linksonder op het blad op Toepassen.

Een filter op voorwaarde toevoegen

1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets die is gekoppeld aan BigQuery-gegevens.
  2. Klik bovenaan een kolom op Filter Lijst filteren.
  3. Klik onder 'Filteren op voorwaarde' op het dropdownmenu Pijl-omlaag en kies je voorwaarde.
  4. Klik op OK.
  5. Klik linksonder op het blad op Toepassen.
Een filter op voorwaarde verwijderen
  1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets die is gekoppeld aan BigQuery-gegevens.
  2. Klik bovenaan een gesorteerde kolom op Filter Lijst filteren.
  3. Klik onder 'Filteren op voorwaarde' op het dropdownmenu Pijl-omlaag en kies Geen
  4. Klik op OK.
  5. Klik linksonder op het blad op Toepassen.

Een filter op waarde toevoegen

1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets die is gekoppeld aan BigQuery-gegevens.
  2. Klik bovenaan een kolom op Filter Lijst filteren.
  3. Klik onder Filteren op waarde op Filter toevoegen.
    • Tip: BigQuery haalt de top 500 waarden op. Dit kan een paar seconden duren.
  4. Wanneer de waarden en de frequenties in de zijbalk zijn geladen, vink je de waarden aan die je wilt gebruiken.
  5. Klik op OK.
  6. Klik linksonder op het blad op Toepassen.

Je kunt ook filteren op de geselecteerde celwaarde:

1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets die is gekoppeld aan BigQuery-gegevens.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de celwaarde die je wilt filteren.
  3. Klik op Filteren op celwaarde.
  4. Klik linksonder op het blad op Toepassen.

Tip: Je kunt ook filteren op een geselecteerde celwaarde in een extract.

Een filter op waarde verwijderen
  1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets die is gekoppeld aan BigQuery-gegevens.
  2. Klik bovenaan een gesorteerde kolom op Filter Lijst filteren.
  3. Klik onder Filteren op waarde op Filter bewerken.
  4. Klik in de zijbalk op Alles selecteren.
  5. Klik op OK.
  6. Klik linksonder op het blad op Voorbeeld vernieuwen.

Je draaitabel, extract en diagram sorteren en filteren

Je draaitabel, extract en diagram sorteren

Extracten en diagrammen gebruiken
  1. To open the right side panel, click the object.
  2. Under “Chart Editor,” click Setup.
  3. Under “Sort,” click Add.
  4. Select the value you want to sort.
  5. To change the order, next to the value you want to sort, click Pijl-rechts Z or Z Pijl-rechts A.
  6. At the bottom left of the sheet, click Apply or Refresh.
Tip: Als je gesorteerde voorwaarden wilt verwijderen, klik je in het zijvenster op Instellen. Klik onder 'Sorteren' op Verwijderen Uit overzicht verwijderen.
Draaitabellen gebruiken
  1. Klik op de draaitabel om het rechtervenster te openen.
  2. Klik op Instellen onder Diagrameditor.
  3. Selecteer onder 'Rij' de gewenste opties onder 'Volgorde' en 'Sorteren op'.
  4. Klik linksonder op het blad op Toepassen of Vernieuwen.
Tip: Je kunt de opties wijzigen die je hebt gekozen onder 'Volgorde' en 'Sorteren op'.

Je draaitabel, extract en diagram filteren

Een filter op voorwaarde toevoegen
  1. Als je het zijvenster aan de rechterkant wilt openen, klik je op de draaitabel, het extract of het diagram.
  2. Klik op Instellen onder Diagrameditor.
  3. Klik onder Filter op Toevoegen.
  4. Klik naast 'Alle items worden weergegeven' op de dropdownpijl Pijl-omlaag
  5. Selecteer de voorwaarde onder 'Filteren op voorwaarde'.
  6. Klik op OK.
  7. Klik linksonder op het blad op Toepassen of Vernieuwen.
Tip: Als je de huidige filters wilt verwijderen, klik je in het rechterdeelvenster onder 'Filters' op Verwijderen Uit overzicht verwijderen.
Een filter op waarde toevoegen
  1. Als je het zijvenster aan de rechterkant wilt openen, klik je op de draaitabel, het extract of het diagram.
  2. Klik op Instellen onder Diagrameditor.
  3. Klik onder Filter op Toevoegen.
  4. Klik naast 'Alle items worden weergegeven' op de dropdownpijl Pijl-omlaag.
  5. Klik onder 'Filteren op waarde' op Filter toevoegen.
  6. Selecteer de waarden die je wilt filteren.
  7. Klik op OK of Toepassen.
  8. Klik linksonder op het blad op Toepassen of Vernieuwen.
Tip: Als je de huidige filters wilt verwijderen, klik je in het rechterdeelvenster onder 'Filters' op Verwijderen Uit overzicht verwijderen.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.