Kom i gang med BigQuery-data i Google Regneark

Du kan få tilgang til, analysere, visualisere og dele milliarder av rader med data fra regnearket ditt med «tilkoblede ark» – den nye datatilkoblingen for BigQuery. Du kan også bruke tilkoblede ark til å

• samarbeide med partnere, analytikere eller andre interessenter i et velkjent regnearkgrensesnitt
  • sørge for én enkelt sannhetskilde for dataanalyse, uten ytterligere CSV-eksporter
  • effektivisere arbeidsflyten for rapportering og oversikter

Tilkoblede ark kjører spørringer i BigQuery på dine vegne, enten ved manuell forespørsel eller i henhold til en angitt tidsplan. Resultatene av disse spørringene lagres i regnearket ditt, og kan analyseres og deles.

Se en videoveiledning for å finne ut mer om hvordan du jobber med BigQuery-data i Google Regneark.

Tips: Hvis du har brukt tilkoblingen for historiske data, kan du bruke utdrag for å opprette den samme tabellvisningen som ble vist i den forrige arbeidsflyten. Du kan også konfigurere planlagte oppdateringer for å oppdatere dataene dine automatisk.

Viktig: Når du bruker BigQuery-data i tilkoblede ark, blir det registrert oppføringer i Cloud-revisjonslogger. Loggene viser hvem som har brukt dataene, og når dette skjedde. Kun folk med den riktige autorisasjonen har tilgang til loggoppføringer.

Du finner regneark-ID-en i revisjonsloggen. Hvert regneark har en unik regneark-ID-verdi som inneholder bokstaver, tall, bindestreker eller understreker. Du kan også finne regneark-ID-en i en Google Regneark-nettadresse.

Finn ut mer om Cloud-revisjonslogger.

For å begrense tilgangen til Google Cloud-ressurser kan du bruke VPC-tjenestekontrollene. Fordi VPC-tjenestekontroller ikke støtter Regneark, kan det hende at du ikke får tilgang til BigQuery-data som beskyttes av VPC-tjenestekontroller. Hvis du har de nødvendige tillatelsene og overholder tilgangsbegrensningene knyttet til VPC-tjenestekontroller, kan du bruke VPC-tjenestekontrollene til å tillate søk som sendes via tilkoblede ark.

Jobb med eksempler på BigQuery-data i Google Regneark

For å få en bedre forståelse av hvordan tilkoblede ark fungerer, kan du utforske eksempler på tilkoblede ark med offentlige data.

1. Åpne malgalleriet i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Velg et av eksemplene på tilkoblede ark.

Du trenger

For å få tilgang til BigQuery-data i Google Regneark trenger du følgende:

Legg til et BigQuery-prosjekt

Viktig: Du kan ikke endre BigQuery-data i Google Regneark.
  1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. I menyen øverst klikker du på Data og så Datakoblinger og så Koble til BigQuery.
  3. Velg et prosjekt.
  4. Velg en tabell eller visning.
    • Du kan velge en bedriftstabell du har tilgang til, eller fra offentlige datasett.
  5. Klikk på Koble til og så Start analysen.

Use Connected Sheets on the Google Sheets app

Med Google Regneark-appen på mobilenheten din kan du

• Se data på tilkoblede ark.
  • Vise beregnede kolonneformler, -filtre og -sorteringer, og tilkoblingsinnstillinger.
  • Kopiére og lime inn data fra tilkoblede ark.

For å opprette, redigere eller oppdatere data i tilkoblede ark, åpner du Google Regneark på en datamaskin.

Neste: Sortér og filtrer BigQuery-dataene dine i Regneark

Beslektede artikler

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.