BigQuery-datan käytön aloittaminen Google Sheetsissä

Voit käyttää, analysoida, visualisoida ja jakaa miljardeja laskentataulukon datarivejä BigQueryn uuden, yhdistettyjen taulukoiden dataliittimen avulla. Voit käyttää yhdistettyjä taulukoita myös

• yhteistyöhön kumppaneiden, analyytikoiden ja muiden sidosryhmien kanssa tutun laskentataulukoiden käyttöliittymän kautta
  • varmistamaan analysoitavan datan yhtenäisyys ilman datan viemistä .csv-tiedostoon
  • virtaviivaistamaan raportointi- ja hallintapaneelityönkulkuja.

Yhdistetyt taulukot suorittaa BigQuery-kyselyjä sinun puolestasi joko manuaalisen komennon tai määritetyn aikataulun mukaan. Kyseisten kyselyiden tulokset tallennetaan laskentataulukkoosi analyysia ja jakamista varten.

Katso opetusvideosta, miten voit käsitellä BigQuery-dataa Google Sheetsissä.

Vinkki: Jos käytit aiempaa dataliitintä, voit luoda otteiden avulla aiemmasta työnkulusta tutun taulukkonäkymän. Voit myös päivittää datan automaattisesti määrittämällä ajoitetut päivitykset.

Tärkeää: Kun käytät BigQuery-dataa yhdistetyissä taulukoissa, merkinnät tallennetaan Cloud-tarkastuslokeihin. Lokeista näkyy, kuka on päässyt dataan ja milloin. Vain käyttäjät, joilla on asianmukainen valtuutus, voivat päästä lokitietoihin.

Löydät laskentataulukon tunnuksen valvontalokista. Jokaisella laskentataulukolla on yksilöllinen laskentataulukon tunnusarvo, joka sisältää kirjaimia, numeroita, yhdysmerkkejä tai alaviivoja. Löydät laskentataulukon tunnuksen myös Google Sheetsin URL-osoitteesta.

Lue lisää Cloud-tarkastuslokeista.

Voit rajoittaa pääsyä Google Cloudin materiaaleihin VPC Service Controlsilla. VPC Service Controls ei tue Sheetsiä, joten sinulla ei ehkä ole pääsyä VPC Service Controlsin suojaamaan BigQuery-dataan. Jos sinulla on tarvittavat luvat ja täytät VPC Service Controlsin pääsyvaatimukset, voit sallia yhdistettyjen taulukoiden kautta tehdyt kyselyt VPC Service Controlsilla.

BigQuery-esimerkkidatan käsittely Google Sheetsissä

Voit tutustua yhdistettyjen taulukoiden toimintaan kokeilemalla yhdistettyjen taulukkomallien käyttöä julkisen datan kanssa.

1. Avaa Google Sheetsin malligalleria tietokoneella.
  2. Valitse jokin yhdistettyjen taulukoiden esimerkeistä.

Mitä tarvitset

BigQuery-datan käyttö Google Sheetsissä edellyttää:

BigQuery-projektin lisääminen

Tärkeää: Et voi muuttaa BigQuery-dataa Google Sheetsistä.
  1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Google Sheetsissä.
  2. Valitse yläreunan valikosta Data ja sitten Dataliittimet ja sitten Yhdistä BigQueryyn.
  3. Valitse projekti.
  4. Valitse taulukko tai näkymä.
    • Voit valita minkä tahansa yrityksen taulukon, johon sinulla on käyttöoikeus, tai jonkin julkisista datajoukoista.
  5. Klikkaa Yhdistä ja sitten Aloita analysointi.

Use Connected Sheets on the Google Sheets app

Google Sheets ‑mobiilisovelluksella voit

• katsella yhdistettyjen taulukoiden dataa
  • katsella laskettujen sarakkeiden kaavoja, suodattimia ja lajitteluja sekä yhteysasetuksia, ja
  • kopioida ja liittää dataa yhdistetyistä taulukoista.

Voit luoda, muokata tai päivittää dataa yhdistetyissä taulukoissa avaamalla Google Sheetsin tietokoneella.

Seuraavana: BigQuery-datan lajitteleminen ja suodattaminen Sheetsissä