Kom godt i gang med BigQuery-data i Google Sheets

Du kan få adgang til, analysere, visualisere og dele milliarder af rækker med data fra dit regneark via forbundne regneark, som er den nye BigQuery-dataforbindelse. Du kan også bruge forbundne regnearktil at:

• Samarbejde med partnere, analytikere eller andre interessenter på en velkendt grænseflade til regneark.
  • Sørge for, at dataanalyser er baseret på samme data uden yderligere .csv-eksporter.
  • Strømline dine arbejdsgange for rapportering og kontrolpanel.

Forbundne regneark kører forespørgsler i BigQuery på dine vegne, enten når der anmodes om det manuelt eller efter en angivet tidsplan. Resultaterne af disse forespørgsler gemmes i dine regneark til analyse og deling.

Se en video til selvstudie af, hvordan du bruger BigQuery-data i Google Sheets.

Tip! Hvis du har brugt forbindelsen til historiske data, kan du bruge udtræk til at oprette den samme tabelvisning, som blev vist i din tidligere arbejdsgang. Du kan også konfigurere planlagte opdateringer for automatisk at opdatere dine data.

Vigtigt! Når du tilgår BigQuery-data i forbundne regneark, registreres posterne i Cloud-revisionslogs. Loggerne viser, hvem der har fået adgang til dataene og hvornår. Kun personer med den nødvendige godkendelse kan tilgå logregistreringer.

Du kan se regnearks-id'et i revisionsloggen. Hvert regneark har et unikt regnearks-id, der består af bogstaver, tal, bindestreger og understregninger. Du kan også se regnearks-id'et i en Google Sheets-webadresse.

Få flere oplysninger om Cloud-revisionslogs.

Du kan begrænse adgangen til Google Cloud-ressourcer ved hjælp af VPC-tjenestekontroller. VPC-tjenestekontroller understøtter ikke regneark, og derfor kan du muligvis ikke få adgang til de BigQuery-data, som VPC-tjenestekontrollerne beskytter. Hvis du har de nødvendige tilladelser og opfylder kravene i VPC-tjenestekontrollernes adgangsbegrænsninger, kan du bruge VPC-tjenestekontrollerne til at tillade forespørgsler, der foretages via forbundne regneark.

Arbejd med eksempler på BigQuery-data i Google Sheets

Du kan få et bedre indblik i, hvordan forbundne regneark fungerer, ved at se eksempler på forbundne regneark med offentlige data.

1. Åbn skabelongalleriet i Google Sheets på din computer.
  2. Vælg et af eksemplerne på forbundne regneark.

Du skal have følgende

Hvis du vil have adgang til BigQuery-data i Google Sheets, skal du have:

Tilføj et BigQuery-projekt

Vigtigt! Du kan ikke ændre BigQuery-data i Google Sheets.
  1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. I menuen øverst skal du klikke på Data og derefter Dataforbindelser og derefter Opret forbindelse til BigQuery.
  3. Vælg et projekt.
  4. Vælg en tabel eller en visning.
    • Du kan vælge fra en hvilken som helst virksomhedstabel, du har adgang til, eller fra offentlige datasæt.
  5. Klik på Opret forbindelse  og derefter Start analyse.

Use Connected Sheets on the Google Sheets app

Med Google Sheets-appen på din mobilenhed kan du:

• Se data i forbundne regneark.
  • Se beregnede kolonneformler, filtre og sorteringer samt forbindelsesindstillinger.
  • Kopiere og indsætte data fra forbundne regneark.

Åbn Google Sheets på en computer for at oprette, redigere eller opdatere data i forbundne regneark.

Næste: Sortér og filtrer dine BigQuery-data i Google Sheets