Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Aan de slag met BigQuery-gegevens in Google Spreadsheets

Je kunt miljarden rijen met gegevens uit een spreadsheet openen, analyseren, visualiseren en delen met gekoppelde bladen, de nieuwe gegevensconnector voor BigQuery. Je kunt gekoppelde bladen ook gebruiken voor het volgende:

• Samenwerken met partners, analisten of andere belanghebbenden in een bekende spreadsheetinterface.
  • Zorgen dat er één Single Source of Truth is voor gegevensanalyse zonder aanvullende csv-exports.
  • Je rapportage- en dashboardworkflows stroomlijnen.

Gekoppelde bladen voeren namens jou query's uit in BigQuery wanneer je handmatig of volgens een bepaald schema verzoeken indient. De resultaten van deze query's worden opgeslagen in een spreadsheet waarin je ze kunt analyseren en delen.

Bekijk een videotutorial voor meer informatie over hoe je met BigQuery-gegevens werkt in Google Spreadsheets

Tip: Als je de connector voor historische gegevens hebt gebruikt, kun je uittreksels gebruiken om dezelfde tabelweergave te maken als in de vorige workflow. Je kunt ook geplande vernieuwingen instellen om gegevens automatisch te updaten.

Belangrijk: Als je BigQuery-gegevens opent in gekoppelde bladen, wordt invoer vastgelegd in Cloud-controlelogboeken. In de logboeken staat wie wanneer toegang heeft gehad tot de gegevens. Alleen gebruikers met de juiste machtiging hebben toegang tot logboekrecords.

Je vindt de spreadsheet-ID in het controlelogboek. Elke spreadsheet heeft een unieke spreadsheet-ID met letters, cijfers, koppeltekens of underscores. Je vindt de spreadsheet-ID ook in een Google Spreadsheets-URL.

Bekijk meer informatie over Cloud-controlelogboeken.

Je kunt VPC Service Controls gebruiken om de toegang tot Google Cloud-resources te beperken. VPC Service Controls ondersteunt gekoppelde spreadsheets niet. Daarom heb je misschien geen toegang tot BigQuery-gegevens die door VPC Service Controls worden beschermd. Als je de juiste rechten hebt en voldoet aan de toegangsbeperkingen van VPC Service Controls, kun je VPC Service Controls instellen zodat query's via gekoppelde spreadsheets worden toegestaan.

Werken met voorbeelden van BigQuery-gegevens in Google Spreadsheets

Als je wilt weten hoe gekoppelde bladen werken, kun je voorbeelden met openbare gegevens bekijken.

1. Open de templategalerij van Google Spreadsheets op je computer.
  2. Kies een van de voorbeelden van gekoppelde bladen.

Wat je nodig hebt

Als je in Google Spreadsheets toegang wilt tot BigQuery-gegevens, moet je voldoen aan de volgende vereisten:

Een BigQuery-project toevoegen

Belangrijk: Je kunt BigQuery-gegevens niet wijzigen in Google Spreadsheets.
  1. Open een spreadsheet in Google Spreadsheets op je computer.
  2. Klik in het menu bovenaan op Gegevens en dan Gegevensconnectors en dan Verbinding maken met BigQuery.
  3. Kies een project.
  4. Kies een tabel of weergave.
    • Je kunt kiezen uit elke bedrijfstabel waartoe je toegang hebt of uit openbare datasets.
  5. Klik op Koppelen en dan Analyseren starten.

Use Connected Sheets on the Google Sheets app

Met de Google Spreadsheets-app op je mobiele apparaat kun je het volgende:

• Gegevens in gekoppelde bladen bekijken
  • Berekende kolomformules, filters, instellingen voor sorteren en verbindingsinstellingen bekijken
  • Gegevens uit gekoppelde bladen kopiëren en plakken

Als je aan gekoppelde bladen gegevens wilt toevoegen, of deze wilt bewerken of vernieuwen, moet je Google Spreadsheets op je computer openen.

Volgende: Je BigQuery-gegevens in Spreadsheets sorteren en filteren